Μετά την καταγγελία του Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου για τον εκβιασμό που υφίσταται μέσω των συκοφαντικών δημοσιευμάτων  που αφορούν την οικογένειά του και μια δεύτερη καταγγελία κατατέθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή επίσημη καταγγελία στο συγκεκριμένο ανώνυμο ιστολόγιο δημοσιεύονται κατά καιρούς συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Αρχηγού ΓΕΣ και της οικογένειάς του οι οποίες σαφή σκοπό έχουν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη σχετικά με το κύρος της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα δημοσιεύματα του εν λόγω ιστολογίου διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες περί ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας (άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα). Ακόμη τα δημοσιεύματα αυτά προκαλούν και διεγείρουν τους πολίτες (και τα στελέχη του Στρατεύματος) σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διαταράσσουν την κοινή ειρήνη (άρθρο 192 του Ποινικού Κώδικα). Για τους λόγους αυτούς η δεύτερη αυτή καταγγελία ζητάει τον άμεσο έλεγχο και ταυτοποίηση του διαχειριστή του ιστολογίου από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το θέμα διαβιβάστηκε και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και στην Google ενώ διερευνάται η σχέση του συγκεκριμένου ιστολογίου με άλλα αντίστοιχα αφού θεωρείται ότι πρόκειται για μια συγκεκριμένη παρέα που συναντώνται συχνά και σχεδιάζουν τις επιθέσεις τους.

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων θεωρεί ότι όλοι οι ανεξάρτητοι bloggers στο τομέα της αμυντικής δημοσιογραφίας πρέπει να κρατήσουν αποστάσεις από τέτοιες τακτικές και να συνεχίσουν να ενημερώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και το λαό χωρίς ύβρεις συκοφαντίες και εκβιασμούς. Δεν πρέπει να ρίξουμε λάδι στη φωτιά που ανάβουν εναντίον των ανεξάρτητων bloggers τα μεγάλα και εξαρτημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κανείς δεν μπορεί να εξυβρίζει και να εκβιάζει τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία που προστατεύει τους ανεξάρτητους αντικειμενικούς bloggers των στρατιωτικών και αμυντικών ιστολογίων.

Το συγκεκριμένο ιστολόγιο σε δημοσίευμά του θεωρεί ότι η καταγγελία για εκβιασμό είναι στημένη και αναληθής όμως ίσως να είναι οι ίδιοι οι γνωστοί και οι φίλοι του διαχειριστή του ιστολογίου που έκαναν το συγκεκριμένο τηλεφώνημα η ακόμη και οποιοσδήποτε άλλος ήθελε να πλήξει τον Αρχηγό ΓΕΣ η τον ίδιο τον διαχειριστή.  Σε κάθε περίπτωση η ταυτοποίηση του  διαχειριστή λόγω της καταγγελλόμενης κακουργηματικής πράξης θα ανοίξει το δρόμο για την ποινική δίωξη των προφανών αδικημάτων  πλημμεληματικού  χαρακτήρα που έχει διαπράξει το συγκεκριμένο ιστολόγιο (και οι οποίες δεν επιτρέπουν την άρση του απορρήτου).

Ας θυμηθούμε ότι ο Αόρατος Άνθρωπος του διηγήματος του G.H.Wells τελικά καταστράφηκε ακριβώς επειδή ακριβώς ήταν αόρατος και δεν μπορούσε να δηλώσει τη φυσική του παρουσία ώστε να προστατευθεί από τις πράξεις του η να ζητήσει τη βοήθεια των συνανθρώπων του.

Πρώτη φορά δέχεται Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού τέτοιο ανελέητο κυβερνοπόλεμο! Αλλά φυσικά μιλάμε για τον πρώτο Έλληνα Αρχηγό ΓΕΣ με πλήρη προσόντα Καθηγητή Πανεπιστημίου τον οποίο σέβονται οι φίλοι και φοβούνται οι εχθροί. Κατά συνέπεια οι επιθέσεις αναμένεται να κλιμακωθούν μέχρι τις κρίσεις για τη θέση του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενισχύοντας συνεχώς την εικόνα του Αρχηγού ΓΕΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις και στον Ελληνικό Λαό γενικότερα!

Κάντε ένα σχόλιο