Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την σημερινή μη αβλαβή διέλευση τουρκικής φρεγάτας από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, δήλωσε τα εξής: «Είναι θλιβερό το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την σημερινή παραβίαση των κανόνων ναυσιπλοΐας από τουρκική φρεγάτα, αντί να δηλώσουν ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης εκφράζουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, εμφανίζουν τη χώρα μας να μην αντιδρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες. Πρόκειται για λάθος μήνυμα και προς την γείτονα και προς την διεθνή κοινότητα και προς τον ελληνικό λαό.

Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, είχα την ευκαιρία να τονίσω ότι τα περιστατικά μη αβλαβούς διέλευσης τουρκικών πολεμικών πλοίων από τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν αυξηθεί πολύ τα δύο τελευταία χρόνια. Τόνισα επίσης ότι σε κάθε περίπτωση μη αβλαβούς διέλευσης, πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία, εκπέμπουν τα διεθνώς καθορισμένα προειδοποιητικά σήματα, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών, που ενημερώνεται σχετικά, πραγματοποιεί τα ανάλογα διπλωματικά διαβήματα. Αυτό έγινε και σήμερα με τη φρεγάτα Yildirim.

Εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν να ενημερωθούν επισήμως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πριν σπεύσουν να τοποθετηθούν δημόσια, θα είχαν προστατεύσει και το κύρος του πολιτικού τους λόγου, αλλά και την εικόνα εθνικής ενότητας που οφείλουμε να προβάλουμε».

Κάντε ένα σχόλιο