Με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε όλοι στις Ένοπλες Δυνάμεις ότι οι επιθέσεις κατά του Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου συνεχίζονται μέσω χτυπημάτων κατά της νεαρής κόρης του Ευτυχίας Φράγκου από διάφορα ιστολόγια σε μια δόλια και πρωτοφανή για τα Ελληνικά στρατιωτικά χρονικά προσπάθεια να επηρεάσουν τις επερχόμενες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προκειμένου να μην υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία περί της φύσης και αξιοπιστίας των δημοσιευμάτων αυτών δημοσιεύουμε την επίσημη διαβεβαίωση των αρμοδίων για την εκπομπή της κόρης του Αρχηγού ΓΕΣ με στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αλλά και τα σχετικά παραστατικά!

Πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχει εξωθεσμική παρέμβαση στις κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων! Οι Έλληνες πρέπει να είναι πλέον πολύ καχύποπτοι και να περιμένουν εξελίξεις και ειδήσεις σύντομα σχετικά με τη δράση των ιστολογίων αυτών!

Πιστεύουμε όμως ότι η σημαντικότερη κατηγορία που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα δικαστήρια οι διαχειριστές αυτών των ιστολογίων (ή όποιος ευθύνεται για τα σχετικά δημοσιεύματα) δεν είναι αυτή που αφορά την εκπομπή της κόρης του Αρχηγού ΓΕΣ η του εκβιασμού κατά του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΣ. Εξ’ άλλου ποτέ ο Αρχηγός ΓΕΣ δεν κατονόμασε ο ίδιος τους διαχειριστές των ιστολογίων αυτών ως εκβιαστές απλώς οι εκβιαστές του ενέπλεξαν τα ιστολόγια αυτά (ενδεχομένως εν αγνοία των διαχειριστών) και έτσι μοιραία επιβλήθηκε η άρση του απορρήτου αποκαλύπτοντας τους διαχειριστές τους.

Μετά την αποκάλυψή της ταυτότητάς τους λοιπόν, η σημαντικότερη κατηγορία που θα αντιμετωπίσουν οι διαχειριστές των ιστολογίων αυτών (ή όποιος ευθύνεται για τα σχετικά δημοσιεύματα) αφορά την άνανδρη καταγγελία περί εσχάτης προδοσίας του Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου που τα δημοσιεύματα του απέδωσαν προκειμένου να επηρεάσουν τις επερχόμενες κρίσεις για τη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Το αδίκημα αυτό της εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το στρατιωτικό κώδικα επισύρει θάνατο και καθαίρεση για τον Αρχηγό ΓΕΣ κατά συνέπεια δεν επιχειρήθηκε απλώς η σπίλωση του ονόματος ενός άξιου και ηθικού Στρατηγού και Ακαδημαϊκού Δασκάλου αλλά η ίδια η θανατική του ποινή.  Το θέμα έχει ήδη καταγγελθεί στον  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου λόγω της μεγάλης του σημασίας ο οποίος και αναμένεται να δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες στις οποίες αναμένεται να κληθούν να απολογηθούν οι διαχειριστές των ιστολογίων καθώς και αρκετοί από τους αναγνώστες και σχολιαστές τους. Διότι σε δύο συνεντεύξεις του ένας εκ των διαχειριστών των ιστολογίων ισχυρίστηκε ότι το σχετικό κείμενο που αφορά τις κατηγορίες κατά του Αρχηγού ΓΕΣ (καθώς και όλα τα άλλα φριχτά συκοφαντικά σχόλια για τον ίδιο και την κόρη του που υπάρχουν εκεί) ανήκουν σε αναγνώστη η σχολιαστή του ιστολογίου του και όχι στον ίδιο το  διαχειριστή (ακολουθούν στο τέλος του κειμένου).

Σύμφωνα με την καταγγελία που έχει κατατεθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο συγκεκριμένο ανώνυμο ιστολόγιο δημοσιεύονται κατά καιρούς συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Αρχηγού ΓΕΣ και της οικογένειάς του οι οποίες σαφή σκοπό έχουν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη σχετικά με το κύρος της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα δημοσιεύματα του εν λόγω ιστολογίου διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες περί ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας (άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα). Ακόμη τα δημοσιεύματα αυτά προκαλούν και διεγείρουν τους πολίτες (και τα στελέχη του Στρατεύματος) σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διαταράσσουν την κοινή ειρήνη (άρθρο 192 του Ποινικού Κώδικα).

Η άποψη μας είναι ότι μια ειλικρινής δημόσια συγνώμη του απόστρατου αξιωματικού που διαχειρίζεται το εν λόγω ιστολόγιο προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού θα έδειχνε σε όλους ότι ο Κώδικας Τιμής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων μπορεί να σταματήσει  αυτή την δυσάρεστη κατάσταση που δεν αρμόζει σε ένα απόστρατο Συνταγματάρχη τον οποίο οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε από τις απερίσκεπτες  ενέργειες του που δεν συνάδουν με την στρατιωτική του καριέρα και ιστορία ως Διοικητή και Ηγήτορα. Ο εν λόγω απόστρατος στρατιωτικός έσφαλε, ακούγοντας ίσως τις φωνές αυτών που δεν ενδιαφέρονται για τον ίδιο και την υστεροφημία του (μεταξύ αυτών και ορισμένοι δήθεν αντικειμενικοί υβριστές-σχολιαστές του ιστολογίου του που δεν υβρίζουν-σχολιάζουν πια). Τώρα που έγινε αντιληπτή η τοξική μέθη των ανώνυμων ιστολογίων και οι επιπτώσεις της τώρα ακριβώς πρέπει να δείξει ειλικρινή μεταμέλεια και  το ιστολόγιο του πρέπει να επιστρέψει σε γόνιμη και εποικοδομητική κριτική χωρίς σχόλια και δηλώσεις που δεν αρμόζουν σε απόφοιτο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ακολουθεί το επίσημο κείμενο της αρμόδιας εταιρίας σχετικά με την εκπομπή της Ευτυχίας Φράγκου:

“ΤΗΕ ART FACTORY”

Ανώνυμη Εταιρεία παραγωγής κιν/κων

Τη λ/κ ω ν & Διαφ/κων ταινιών
Πλαπούτα 78, Ηρακλείου ΑΤΤ. ΤΚ 14121
Τηλ:2102856999

Μail: info&artfactory.gr

Αθήvα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Προς:

Διοίκηση Εφ. «Πρώτο Θέμα»

-Θέμο Αναστασιάδη

-Τάσο Καραμήτσο

-Χρήστο Ράπτη

Κύριοι,

Στο φύλλο της, 26ης Σεπτεμβρίου της εφημερίδας σας παρουσιάσατε σχόλιο για την εκπομπή «Εικόνα σου είμαι» την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει η εταιρεία μας για λογαριασμό της ΕΡΤ ΑΕ.

Κατά την πάγια μέθοδο της ΕΡΤ, η εταιρείας μας “ΤΗΕ ART FACTORY” υπέβαλε δύο προτάσεις μία αμιγώς δημοσιογραφικής έρευνας για την Αυτοδιοίκηση και η άλλη ενημερωτικού-ψυχαγωγικου χαρακτήρα προσαρμοσμένη όμως στα πρότυπα τον τρόπο ζωής και ης αναζητήσεις της νεολαίας.

Η μία εκ των δύο προτάσεων ενεκρίθη και η ΕΡΤ ΑΕ, (ύστερα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις επέβαλε δραματική μείωση του προϋπολογισμού η οποία τελικά ξεπέρασε το 25% της αρχικής προσφοράς), ανέθεσε στην εταιρεία μας την παραγωγή και παράδοση 13 εκπομπών.

Η εβδομαδιαία εκπομπή «Εικόνα σου είμαι», με προϋπολογισμό περίπου 19500 ευρώ, έχει ως παρουσιάστρια την Ευτυχία Φράγκου, οι μικτές αποδοχές της οποίας ανέρχονται σε οκτακόσια (800) ευρώ ανά εκπομπή, Συνολικά δε, για τις 13 εκπομπές που προβλέπει η σύμβαση της ΕΡΤ ΑΕ με την “ΤΗΕ AR Τ FACTORY” οι μικτές αποδοχές της παρουσιάστριας μόλις που ξεπερνούν τις 10000 ευρώ. Κάτι που ο κάθε αξιοπρεπής δημοσιογράφος μπορεί και μέσω της ΕΡΤ να επιβεβαιώσει.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία μας επέλεξε ως παρουσιάστρια της εκπομπής την Ευτυχία Φράγκου μετά από casting. Συνεκτιμώντας τόσο το εντυπωσιακό βιογραφικό της όσο και τοις ικανότητες της, έκρινε ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της παραγωγής και έτσι πρότεινε στην ΕΡΤ ως συντελεστή της εκπομπής…

Κατά συνέπεια τόσο το περιεχόμενο και πολύ περισσότερο ο προκλητικός  τίτλος του εν λόγω ρεπορτάζ: “300.000 ευρώ ξοδεύει η ΕΡΤ για τα µάτια της  κόρης του αρχηγού” είναι ψευδής.

Και είναι ψευδής είτε λόγω πλημμελούς έρευνας του συντάκτη σας, είτε λόγω µειωµένης αντίληψης, είτε υπηρετώντας σκοπιµότητες …

Προξενεί εντύπωση, επίσης, το γεγονός ότι ακόµη και όταν γίνεται παράθεση ακριβών στοιχείων, ο συντάκτης σας -προφανώς για λόγους που γνωρίζει ο ίδιος- επιχειρεί να διαµορφώσει συνειρµούς και εντυπώσεις περί δήθεν αρπαχτής, συναλλαγής και αναξιοκρατίας …

Δεν αναφέρεται βεβαίως στην πολυετή παρουσία της ΤΗΕ ART FΑCΤΟRΥ” στο χώρο. Διαδροµή συνυφασµένη µε µεγάλες παραγωγές, σημαντικές  συνεργασίες και ποιοτικές περγαµηνές. Παραγωγές για µεγάλα διεθνή δίκτυα  και  συνεργασίες στις µεγαλύτερες παραγωγές που συντελέστηκαν στον ελληνικό χώρο.

Όπως βεβαία αποσιωπά το γεγονός ότι για την παραγωγή της εκποµπής  “Εικόνα σου Είµαι” εργάζονται περίπου 20 άνθρωποι (τεχνικοί και  δηµοσιογράφοι) σε µια εποχή που- αν µη τι άλλο- µαστίζεται από την ανεργία,

Για την ακρίβεια της ενηµέρωσης που η εφηµερίδα σας πιστεύουµε  υπηρετεί παρακαλούµε να αποκαταστήσετε την αλήθεια, να δηµοσιεύσετε την επιστολή µας, επιφυλασσόµενοι από την πλευρά µας για την περαιτέρω άσκηση κάθε νόµιµου δικαιώµατος.

Για την

“ΤΗΕ ART FACTORY”

Ο Δ/νων Σύµβουλος
Γιάννης Δεσυνιώτης

Ακολουθούν οι συνεντεύξεις του διαχειριστή του ιστολογίου όπου αναφέρει ότι το επίμαχο κείμενο ανήκει σε Αναγνώστη-Σχολιαστή του ιστολογίου  και οι οποίες αποτελούν πλέον αποδεικτικό στοιχείο.

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (405:Method Not Allowed)

Ακολουθεί απόσπασμα του επίμαχου βίντεο που προκάλεσε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα (Με κάθε επιφύλαξη διότι  αναρτήθηκε από ανεξάρτητο κανάλι στο youtube που εξασκεί κριτική στην εκπομπή).

YouTube Preview Image

Καλείται ο αναγνώστης να διαπιστώσει αν η εκπομπή αυτή της Ευτυχίας Φράγκου δικαιολογεί τις επιθέσεις κατά του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τις κατηγορίες εναντίον του που υπάρχουν στην  δημοσίευση των εν λόγω ιστολογίων

Κάντε ένα σχόλιο