Δημοσιεύματα κυρίως του διαδικτύου φέρουν δήθεν φουκαράδες και ταλαίπωρους υπερχρεωμένους Έλληνες Αξιωματικούς να σπεύδουν στην Τουρκική τράπεζα Ziraat στη Θράκη για προνομιακά καταναλωτικά δάνεια. Με τα ανώνυμα αυτά δημοσιεύματα αφενός μεν η αξιοπρέπεια του Έλληνα αξιωματικού δέχεται ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα και αφετέρου υπάρχει έμμεση διαφήμιση της εν λόγω τράπεζας η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στην υπόθεση.
Μέσω των δημοσιευμάτων αυτών δίδεται (αναληθώς κατά την άποψή μας) η εικόνα ότι η εν λόγω Τουρκική τράπεζα δανείζει με χαμηλό επιτόκιο τους Έλληνες Αξιωματικούς ενώ στους άλλους πολίτες χρεώνει πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο. Πριν αναλύσουμε τη νέα αυτή πρόκληση στο διαδίκτυο κατά του πολύπαθου κύρους του Έλληνα Αξιωματικού, δημοσιεύουμε το fax που λάβαμε από Έλληνα αξιωματικό ο οποίος θέλοντας να διαπιστώσει την αξιοπιστία των δημοσιευμάτων ζήτησε και πήρε από την τράπεζα Ziraat την ανάλυση των επιτοκίων της στα καταναλωτικά δάνεια. Είναι φανερό ότι το έγγραφο που μας διαβίβασε αναφέρει ρητά ότι το επιτόκιο για προσωπικό καταναλωτικό δάνειο της τράπεζας είναι της τάξης του 12.6% και όχι 3%.

Προς αποφυγήν κάθε παρερμηνείας και άρση όλων των επιφυλάξεων (σχετικά με το fax) το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων θα επικοινωνήσει και επίσημα με την εν λόγω τράπεζα προκειμένου να λάβει σαφή απάντηση αν πράγματι κάνει τέτοιες διακρίσεις στους πελάτες της σε στρατιωτικούς και πολίτες. Θεωρούμε ότι μια υψηλού επιπέδου τράπεζα όπως η Ziraat δεν θα δημιουργούσε ποτέ την εντύπωση ότι προσεγγίζει με τέτοιο τρόπο μια τόσο ευαίσθητη ομάδα των Ελλήνων της περιοχής δηλαδή τους Έλληνες αξιωματικούς.

Μόλις επιβεβαιώσουμε και επίσημα τη στάση της Ziraat απέναντι στον Ελληνικό Στρατό θα σας ενημερώσουμε άμεσα, θα απαντήσουμε στα δημοσιεύματα και θα αποκαλύψουμε τα κίνητρά τους.

Κάντε ένα σχόλιο