Η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε ότι καταργεί το σύστημα προειδοποίησης για τρομοκρατικό κίνδυνο που είχε δημιουργηθεί το 2002 μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Η Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο, δήλωσε ότι το παλιό σύστημα θα αντικατασταθεί με νέο που θα ειδοποιεί τον κόσμο και τις αρχές για συγκεκριμένες απειλές.

Το παλιό σύστημα προειδοποίησης είχε 5 επίπεδα κινδύνου το καθένα με διαφορετικά χρώματα, αλλά δεν ενημέρωνε για συγκεκριμένο κίνδυνο. Σύμφωνα με την κ. Ναπολιτάνο, το νέο σύστημα θα αναφέρει επακριβώς τον κίνδυνο και θα περιλαμβάνει προτεινόμενα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε ατομικό ή κοινοτικό επίπεδο.

Ο βουλευτής Μπέννι Τόμσον, της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Αμερικανικής Βουλής, δήλωσε ότι το ισχύον σύστημα «έμαθε τους Αμερικανούς να φοβούνται, αλλά δεν τους έμαθε να προετοιμάζονται». Ο Πρόεδρος της ίδιας επιτροπής, Ρεπουμπλικανός, Πήτερ Κίνγκ, δήλωσε ότι το σύστημα της εποχής Μπούς είχε εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο είχε δημιουργηθεί, αλλά είναι καιρός να αντικατασταθεί μ’ ένα ποιο στοχευμένο σύστημα προειδοποίησης για τρoμοκρατικό κίνδυνο.

ΠΗΓΗ VOA

Κάντε ένα σχόλιο