Εξαιρετική η επιλογή του ΣΑΓΕ για την προαγωγή του Υποστράτηγου κ. Γεωργίου Σεφερλή σε Αντιστράτηγο και ακόμη σοφότερη η τοποθέτησή του στη θέση του Α Υπαρχηγού ΓΕΣ από το ΚΥΣΕΑ. Καταδρομέας και ταυτόχρονα ειδικός σε θέματα Στρατιωτικών Σχολών ήταν ακριβώς ότι χρειάζονται οι Ανώτατες και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές αφού ως Α Υπαρχηγός ΓΕΣ είναι πλέον αρμόδιος για τη Στρατιωτική Εκπαίδευση.

Όχι μόνο θεωρείται προσωπική επιλογή του σημερινού Αρχηγού ΓΕΣ αλλά ως ακομμάτιστος στρατιωτικός και λόγω του σημαντικού έργου του στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου δεν συνάντησε καμία διαφωνία στον πολιτικό κόσμο. Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων θεωρεί την επιλογή αυτή εξαιρετική. Ακολουθούν βιογραφικά στοιχεία του νέου Α Υπαρχηγού ΓΕΣ:

Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Σεφερλής γεννήθηκε στο Αλιβέρι Ευβοίας το 1955, εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 και αποφοίτησε το 1978 ως ανθυπολοχαγός Πεζικού. Προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου την 07 Μαρ 09. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις σε Μονάδες του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων και ως επιτελής σε Σχηματισμούς και Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς, ενώ ως ειδικός επιτελής υπητέτησε στην Φρουρά Λάρισας στο JHQ-SC/SIGNAL GRP. Ως Υποδιοικητής υπηρέτησε στην 32 ΤΑΞ Π/Ν «ΜΟΡΑΒΑΣ», ενώ διετέλεσε Διοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, Φρουρά Ρεντίνας, της 96 ΑΔΤΕ, Φρουρά Χίου και της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ, Φρουρά Έδεσσας. Επίσης έχει υπηρετήσει στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου ως εκπαιδευτής. Είναι απόφοιτος του συνόλου των Σχολών του όπλου του και των Σχολών των Ειδικών Δυνάμεων (Καταδρομών, Αλεξιπτωτιστών, ΜΥΚ), καθώς και της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Του έχουν απονεμηθεί τα μετάλλια και οι διαμνημονεύσεις που αντιστοιχούν στον βαθμό του. Είναι νυμφευμένος και έχει δυο γιούς.

6 Σχόλια “Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Σεφερλής νέος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ”
 1. Ο/ΗΔημήτρης Κουβαράς λέει:

  Εξαιρετικός και ικανότατος αξιωματικός και ταυτόχρονα σωστός και δίκαιος άνθρωπος. Τον είχα Διοικητή της Σχολής Αλεξ/στών τον Οκτώβριο 1986 με τον βαθμό του Λοχαγού. Είναι στρατιωτικός χαμηλών τόνων και ουσιαστικός. Μακάρι να ήταν όλοι οι αξιωματικοί του στρατού σαν και αυτόν.

 2. Ο/ΗΠαύλος Κωνσταντινόπουλος λέει:

  Σίγουρα μιά άριστη επιλογή, που αφορά έναν εξαιρετικό Έλληνα Στρατιωτικό και πάνω από όλα έναν έντιμο και πραγματικά καλό άνθρωπο. Τα συγχαρητήριά μου σε όσους τον επέλεξαν και σε όσους τον εμπιστεύτητκαν. Τα συγχαρητήριά μου και στον Υπουργό!

 3. Ο/ΗSAKIS λέει:

  ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ.

 4. Ο/ΗΕυάγγελος Ματζαμούρτος λέει:

  Συμμαθητής στο γυμνάσιο Αλιβερίου,επιστήθιος φίλος,άτομο με αρετές και πίστη.Είναι από τους ελάχιστους τηε γεννιάς μας που έκανε το όνειρο του πράξη.Η πατρίδα έχει πολλά να ωφεληθεί από τον Γε’ωργιο,συγχαρητήρια και πάλι Γεώργιε,τίμησες γονείς,δασκάλους και έκανες εμας τους φίλους σου υπερήφανους.Πάντα άξιος και πάντα ικανός.

 5. Ο/ΗΖΕΡΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ λέει:

  ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ.
  ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΟ 1989 ΣΤΗ Γ ΜΑΚ ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ 88ΣΤ ΕΣΣΟ.

 6. Ο/ΗΣΕΒΑΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ λέει:

  ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΣΑΝ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΓΩ (149 80ΣΤ ΕΣΣΟ), ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΤΟ 575 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ 1981-ΑΠΡΙΛΙΟ 1983. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

 7.  
Κάντε ένα σχόλιο