Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε σήμερα ανήμερα του Πάσχα το Α’ ΚΕΠ της Πολεμικής Αεροπορίας στον Χορτιάτη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα. Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε την 181 ΜΚΒ ΧΩΚ στο Πανόραμα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.

Μετά τις επισκέψεις, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους. Το Πάσχα είναι ημέρα γιορτής για όλον τον ελληνικό λαό αλλά ιδιαίτερα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επισκέπτομαι σήμερα μονάδες μαζί με την στρατιωτική ηγεσία για να ευχηθώ εκ μέρους του ελληνικού λαού Χρόνια Πολλά σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό -μόνιμα στελέχη και κληρωτούς- και να μεταφέρω τις ευχές των Ενόπλων Δυνάμεων στον ελληνικό λαό, που έχει ανάγκη από ευχές, έχει ανάγκη από αντοχή, έχει ανάγκη από ελπίδα και προοπτική.

Νομίζω ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας φέτος, μέσα σε μία περίοδο κρίσης, το αντιλαμβανόμαστε όλοι με πολύ πιο συγκεκριμένο και χειροπιαστό τρόπο».

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Να κάνουμε μία ερώτηση για τα στρατόπεδα γιατί ξεμπλέξατε ένα θέμα ετών. Τώρα που το στρατόπεδο Παύλου Μελά παραχωρείται στον Δήμο…

Ευ. Βενιζέλος: Η παραχώρηση της χρήσης του στρατοπέδου Παύλου Μελά ήταν μία παλαιά προγραμματική δέσμευση της Πολιτείας και της σημερινής Κυβέρνησης. Χαίρομαι γιατί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, δώσαμε μία λύση με την παραχώρηση της χρήσης για πολιτιστικές, κοινωνικές και οικολογικές δράσεις και αν αναπτυχθούν οποιεσδήποτε εμπορικές δραστηριότητες, αυτές θα είναι προς όφελος και του ελληνικού Δημοσίου. Κυρίως όμως, το κοινωνικό όφελος θα είναι πολύ μεγάλο, όχι μόνο για την ίδια τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα που αποκτά έτσι έναν νέο χώρο αναφοράς, ένα μητροπολιτικό πάρκο που μπορεί να οργανωθεί και να λειτουργήσει υποδειγματικά.

Δημοσιογράφος: Αυτός ο σχεδιασμός ισχύει και για όλα τα στρατόπεδα;

Ευ. Βενιζέλος: Όλα τα στρατόπεδα τα έχουμε ταξινομήσει σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: αυτά που είναι ενεργά στρατόπεδα και τα χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά που είναι μέσα στον αστικό ιστό και τα ζητούν οι Δήμοι για κοινωνικές, κοινωφελείς ή εμπορικές χρήσεις –και εκεί θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε- και η τρίτη κατηγορία είναι τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Αναμένουμε να οριστεί ο διεθνής σύμβουλος ο οποίος θα μας υποστηρίξει στην δράση αυτή. Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν τις υποδομές που χρειάζονται, οι τοπικές κοινωνίες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει αυτά που πρέπει να πάρει για κοινωνικές χρήσεις και ταυτόχρονα το ελληνικό Δημόσιο αξιοποιεί την τεράστια περιουσία που έχει.

Κάντε ένα σχόλιο