Αντί να περιγράφουμε με  μαθηματικούς όρους και τύπους φυσικής την ισχύ και τις επιπτώσεις της έκρηξης στα πυρομαχικά της βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης) παραθέτουμε δύο βίντεο που δείχνουν εκ πρώτης όψεως ότι η ισχύς της έκρηξης ήταν ισοδύναμη (κατά προσέγγιση)  με δεκάδες τόνους νιτρογλυκερίνης (ΤΝΤ). Παραθέτουμε λοιπόν βίντεο που δείχνουν εκρήξεις ισχύος 1 και 100 τόνων ΤΝΤ ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες τι περίπου συνέβη τη στιγμή της έκρηξης.

Έκρηξη ενός τόνου (Κάτω όριο της έκρηξης στην Κύπρο!)

YouTube Preview Image

Έκρηξη εκατό τόνων (πιθανό πάνω όριο της έκρηξης στην Κύπρο!)

YouTube Preview Image

Παρατηρήστε «το μανιτάρι» της έκρηξης των 100 τόνων και διαπιστώστε ότι παρουσιάζει ομοιότητα με αυτό που εμφανίστηκε σε ορισμένες εικόνες. Μόλις το Κέντρο Ελέγχου Όπλων πάρει τα πρώτα τεχνικά δεδομένα θα δημοσιεύσει πλήρη τεχνική ανάλυση δίνοντας τεχνικούς υπολογισμούς της έκρηξης. Όμως για να συμβεί αυτό πρέπει οι πολίτες που θίγονται να μας νομιμοποιήσουν εξουσιοδοτώντας μας να υποβάλλουμε τις δέουσες αγωγές και μηνύσεις κατά των υπευθύνων. Διαφορετικά δεν θα πάρουμε ποτέ στα χέρια μας τα τεχνικά στοιχεία που απαιτούνται ώστε να εκδοθεί ένα αξιόπιστο πόρισμα. Κύπριοι θυμηθείτε το ατύχημα της εταιρίας «Ήλιος» και εσείς Έλληνες το στρατιωτικό ατύχημα στη Μαλακάσα. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί το ατύχημα της βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης»!

Σημείωση: Σύμφωνα με το Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Όπλων Δρ. Θεόδωρο Λιόλιο, είναι πρακτικά αδύνατο να υπολογισθεί με ακρίβεια η ισχύς της έκρηξης χωρίς φωτογραφίες του κρατήρα, το είδος των ζημιών σε συγκεκριμένη απόσταση, τις διαστάσεις του μανιταριού και πλήθος άλλων στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν στους υπολογιστές του Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

Κάντε ένα σχόλιο