Αν αληθεύει (ελπίζουμε όχι) το γεγονός της επί πληρωμή ανάθεσης της μελέτης της έκρηξης σε ξένους παράγοντες και ειδικούς τότε θα πρέπει να θυμίσουμε στον Κυπριακό Λαό ότι το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων αναλαμβάνει την πλήρη επιστημονική ανάλυση των αιτίων της έκρηξης χωρίς αμοιβή (όπως εξ’ άλλου κάνει από την πρώτη κιόλας ημέρα). Δεν αρκούν τα δισεκατομμύρια της ζημιάς των Κυπρίων; Δεν αρκούν λοιπόν τα δισεκατομμύρια Ευρώ που δόθηκαν στους ξένους παράγοντες για το C4I στην Ελλάδα χωρίς κανένα αντίκρυσμα; Δημιουργείται η εντύπωση εδώ και πολλά χρόνια ότι σε θέματα ασφαλείας οι ΗΠΑ υπερτερούν και κατά συνέπεια κάθε Αμερικάνος «ειδικός» αυτόματα φέρει και το απαιτούμενο κύρος. Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ ως κυβέρνηση συνεργάζονται με υπεργολάβους ασφαλείας οι οποίοι είναι δεκάδες χιλιάδες άτομα και εξάγονται ως ειδικοί σε διάφορες χώρες αποκομίζοντας έτσι τεράστια οφέλη. Δεν πρόκειται για κρατικές υπηρεσίες (όπως η Ελληνική Αστυνομία για παράδειγμα) αλλά για ιδιόμορφες εμπορικές εταιρίες security οι οποίες υπό την κάλυψη κάποιου κυβερνητικού παράγοντα των ΗΠΑ αναλαμβάνουν να ενισχύσουν την ασφάλεια των «ιθαγενών» κάθε τριτοκοσμικής χώρας κλείνοντας συμφωνίες με στελέχη που πρόσκεινται στην κυβέρνηση αυτής της χώρας. Πρώτα δημιουργούν τον τρόμο και στη συνέχεια καθησυχάζουν τους αφελείς της χώρας της μπανανίας οι οποίοι πάνε το πρωί στο μεροκάματο τους ήσυχοι πλέον ότι «ήρθαν οι Αμερικάνοι» και έτσι δεν θα εκραγεί πυρηνική βόμβα στο κοτέτσι τους η στο χωράφι τους. Διότι οι Αμερικάνοι ξέρουν να κόψουν το σωστό χρώμα καλώδιο της πυρηνικής βόμβας και να την εξουδετερώσουν ακόμη και αν πρόκειται για άστεγους έγχρωμους των γκέτο των ΗΠΑ η για πρώην στρατιώτες που εξολοθρεύουν δεκάδες τρομοκράτες (βλ σχετικές ταινίες)

Αυτοί που διαχειρίστηκαν τα εκρηκτικά δεν γνώριζαν βασικές αρχές ελέγχου όπλων μαζικής καταστροφής και έτσι άθελά τους συμμετείχαν στην κατασκευή του πρώτου Ελληνικού όπλου μαζικής καταστροφής και το πυροδότησαν στην αυλή τους.

Αυτοί που συναίνεσαν στην κατάργηση της Έδρας Ειδικών Όπλων που αναβάθμισε ο ήρωας Ευάγγελος Φλωράκης στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και εκπαίδευε τους Έλληνες αξιωματικούς πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στους Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριους, ζωντανούς η νεκρούς) .

Κάντε ένα σχόλιο