«Το 2003, ο Μισέλ Ζοσεράν, Πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας ΤΗΑLES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο ΤΗΑLES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% – 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια ‘κέρδισε’ η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοΐδη και όχι σε υπουργούς του».

Από τα παραπάνω και με το «μαχαίρι στο λαιμό» που μας βάζουν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. και την ΤΡΟΙΚΑ για να δανειστούμε με διπλάσιο επιτόκιο από εκείνους, πρέπει επιτέλους να διερευνηθεί αν πρώτα-πρώτα χρειαζόμασταν όλα τα περίτεχνα συστήματα που μας πούλησαν εκτοξεύοντας το χρέος μας και δεύτερον ποιοι «τσίμπησαν» τις μίζες.

Αυτά δηλώνει ο Βουλευτής κ.  Νίκος Νικολόπουλος στη ΒτΕ λέγοντας

Επειδή

Α) Ο Ελληνικός Λαός καλείται να πληρώσει το λογαριασμό και

Β) Όλοι μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε…

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1.      Ερευνήθηκε η παραπάνω καταγγελία του Μισέλ Ζοσεράν από τις Ελληνικές διωκτικές και εισαγγελικές αρχές;

2.      Αν ναι, ποιο το αποτέλεσμα της έρευνας;

3.      Αν όχι, πρόκειται να κληθεί ο καταγγέλλων και οι καταγγελλόμενοι για κατάθεση από την Ελληνική Δικαιοσύνη;

4.      Ποιο ήταν το ύψος της σύμβασης για την οποία ο κ. Ζοσεράν κάνει λόγο πως κέρδισε η εταιρεία του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ κ. Ντικ Τσένυ;

5.      Διερεύνησε το παραπάνω θέμα το ΣΔΟΕ και αν όχι πρόκειται να το κάνει ακόμη και τώρα;

6.      Πόσο κόστισε τελικά η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (αγορά συστημάτων κτλ);

7.      Ποιος ήταν ο «Έλληνας εκπρόσωπος» της ΤΗΑLES που υποδείκνυε από 7% έως 10% μίζα για τον τότε Έλληνα Υπουργό Αμύνης;

8.      Προτίθενται τα Υπουργεία Αμύνης και Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη να ξεκινήσουν έναν ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο όλων των εξοπλιστικών αγορών που έκανε η χώρα μας για τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον, έτσι ώστε να δει ο Ελληνικός λαός που πήγαν τα χρήματα του, σε ποια τιμή αγόραζε η χώρα μας και αν αυτές οι αγορές ήταν αναγκαίες;

Σε απάντηση του το ΥΠΕΘΑ  δηλώνει

Η προμήθεια συστημάτων C4I Ολυμπιακής Ασφάλειας, αφορούσε τον εξοπλισμό, λογισμικό και υπηρεσίες, που είχαν σκοπό να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό επιχειρησιακό εργαλείο για τον έλεγχο και τη διοίκηση δυνάμεων ασφαλείας και επειγουσών καταστάσεων, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Την επιχειρησιακή αρμοδιότητα και κύρια χρήση του αντικειμένου της προμήθειας είχε το τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (ΥΔΤ), πλην όμως η προμήθεια ανελήφθη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εκτελέστηκε βάσει του ΠΔ 284/1989.

Το Μάιο 2003, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατακύρωσε την προμήθεια στην εταιρεία SAIC, με έδρα το Delaware των ΗΠΑ, συνολικής αξίας €254.999.000. Από τότε μέχρι και τον Αύγουστο 2006 πραγματοποιήθηκαν 4 τροποποιήσεις και η συνολική αξία ανήλθε στα €259.000.000.

Στις 22/8/2006 με την ΚΥΑ 249101 (ΦΕΚ Β΄/22-8-2006), αποφασίστηκε η μεταβίβαση για εκτέλεση και υλοποίηση της σύμβασης, από το ΥΠΕΘΑ στο ΥΔΤ.

Την 11/5/2007 το αρχείο της ΓΔΑΕΕ με την πρωτότυπη σύμβαση για την προμήθεια, παραδόθηκε με πρωτόκολλο στο ΥΔΤ (νυν το συνερωτώμενο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

Κατά τα λοιπά αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

Κάντε ένα σχόλιο