Ίσως τελικά η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν είχε σωστή ενημέρωση για το φορτίο των εκρηκτικών με αποτέλεσμα να παραπλανηθεί. Συνεχίζουμε να προσεγγίσουμε τη σύσταση των εκρηκτικών υλών των κοντέινερς που εξερράγησαν στην Κύπρο με ότι στοιχεία υπάρχουν στο διαδίκτυο. Όπως δηλώσαμε από την αρχή πιστεύουμε ότι υπήρχαν ισχυρότερα εκρηκτικά από την απλή πυρίτιδα. Όπως ενημερωθήκαμε στα ευρήματα του Χημείου της Κύπρου ανιχνεύτηκε μεταξύ των δειγμάτων (των υπολειμμάτων της έκρηξης στο σημείο μηδέν) και ίχνη νιτρογλυκερίνης που κατά την άποψή μας αλλάζει κάπως την εικόνα και τις διαστάσεις του ατυχήματος. Η ύπαρξη της νιτρογλυκερίνης στα προωθητικά υλικά μας παραπέμπει στο Βαλλιστίτη (άκαπνη πυρίτιδα) δηλαδή ένα εκρηκτικό υψηλότερης ενέργειας από την απλή πυρίτιδα πιθανότατα υπήρχε στα κοντέινερς και προσέδωσε μεγαλύτερη ισχύ στην έκρηξη από αυτή που περίμενε κανείς από απλή πυρίτιδα. Αντίστοιχη άποψη δημοσιεύθηκε σε ένα από τα εγκυρότερα ιστολόγια ανάλυσης όπλων μαζικής καταστροφής ότι δηλαδή η Χαμάς μάλλον άρχισε να την περίοδο της κατάσχεσης του φορτίου να χρησιμοποιεί βαλλιστίτη αντί για το μίγμα ζάχαρης και λιπασμάτων που χρησιμοποιεί στις ρουκέτες της διότι έχει πολύ μεγαλύτερη ενέργεια και δεν εντοπίζεται εύκολα αφού είναι άκαπνος.

Αν τελικά αποδειχθεί η θεωρία που διατυπώσαμε αρχικά ότι δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας περί των πραγματικών διαστάσεων του κινδύνου τότε οι ευθύνες πρέπει να επιμερισθούν με διαφορετικό τρόπο. Συνιστούμε στους Κύπριους Πολίτες να μην προβαίνουν σε «κυνήγι μαγισσών» και να διατηρούν την ψυχραιμία τους. Πρέπει να διαπιστώσουμε αν υπήρχαν κρυμμένες παράμετροι στην έκρηξη που δεν ήταν γνωστές στην Κυπριακή Κυβέρνηση και την παραπλάνησαν ώστε να πάρει εσφαλμένες αποφάσεις.

Η ύπαρξη νιτρογλυκερίνης στα ευρήματα του Χημείου της Κύπρου υποδεικνύει τον έλεγχο για τον πιθανό εντοπισμό ύπαρξης στα κοντέινερς  εκρηκτικών ισχυρότερων από την απλή πυρίτιδα – μια διαδικασία που η Διευθύντρια του Χημείου της Κύπρου Δρ. Κανάρη χειρίζεται με άριστο τρόπο.

Κάντε ένα σχόλιο