Είχαμε την ελπίδα ότι με την αντικατάσταση του νομικού συμβούλου του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΥΠΕΘΑ θα βελτιώνονταν και η διαχείριση των νομικών υποθέσεων του υπουργείου αλλά όμως και ο νομικός σύμβουλος του κ. Πάνου Μπεγλίτη μας απογοητεύει (αν και είχαμε θετική γνώμη για αυτόν την οποία θέλουμε να διατηρήσουμε).

Όταν ένα υπουργείο εκδίδει μια υπουργική απόφαση και στη συνέχεια δεν την εφαρμόζει τότε είτε δεν ενημερώνεται σωστά ο υπουργός περί της παράβασης είτε κάποιος παραβαίνει το καθήκον του. Στην προκειμένη περίπτωση εκκρεμούν ένδικα μέσα στο δικαστήρια για την άρνηση εφαρμογής της υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β879 18-05-2011) που εξέδωσε ο ίδιος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ενημερώσαμε πρόσφατα το νομικό σύμβουλο του κ. Πάνου Μπεγλίτη περιμένοντας να ενημερώσει με τη σειρά του τον νέο ΥΕΘΑ αλλά με φρίκη ακούσαμε να μας λέει ότι δεν έχουν ακόμη ανατεθεί αρμοδιότητες στο ΥΠΕΘΑ και έτσι δεν γνωρίζει ο κ. Πάνος Μπεγλίτης τις αρμοδιότητές του! Την ίδια δικαιολογία ακούσαμε από τη Διευθύντρια του Πολιτικού Προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΔΠΠ/ΓΕΣ) καθώς και από την Προϊσταμένη της ΔΠΠ/ΓΕΣ.
Τι περιμένει λοιπόν ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να αναθέσει αρμοδιότητες στο ΥΠΕΘΑ; Τι αφελείς δικαιολογίες είναι αυτές και γιατί δεν αντιδρά ο κ. Πάνος Μπεγλίτης; Ποιός θα πληρώσει τις υπέρογκες αγωγές που θα κατατεθούν σύντομα κατά του ΥΠΕΘΑ για την άρνηση εφαρμογής των υπουργικών αποφάσεων;

Όμως έτσι «κακομαθημένοι» ήταν πάντα ορισμένοι υπουργοί (οι παρόντες εξαιρούνται) και άφηναν εκτεθειμένο το υπουργείο τους, ενδεχομένως χωρίς δόλο, σε υπέρογκες αγωγές αφού μέχρι την εκδίκαση της αγωγής οι ίδιοι θα είχαν «αποστρατευτεί» και ίσως να είχαν τεθεί και εκτός πολιτικής αρένας. Πρέπει να υπάρξει και αστική ευθύνη υπουργών πλέον για κάθε παράβαση του ΥΠΕΘΑ που οδηγεί σε αποζημίωση νομικών και φυσικών προσώπων ώστε να πάψουν οι αμυντικές βιομηχανίες και οι διάφοροι ενάγοντες να «διαμελίζουν» το ΥΠΕΘΑ εξ’ αιτίας των «σφαλμάτων» των εκάστοτε υπουργών.

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων δεν πιστεύει ότι ο κ. Πάνος Μπεγλίτης ανήκει στην κατηγορία των «κακομαθημένων υπουργών» και μάλιστα πιστεύουμε ότι είναι πολύ ικανότερος πολιτικός του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (ο οποίος δεν έχουμε πειστεί ακόμη ότι αποχώρησε τελείως από το ΥΠΕΘΑ). Θέλουμε όμως να δούμε τον κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη να αποδεικνύει το πραγματικό του πολιτικό εκτόπισμα, να εφαρμόζει το νόμο στο ΥΠΕΘΑ και να συνετίσει κάθε νομικό σύμβουλο που δεν τον ενημερώνει σωστά. Θα είμαστε εδώ να του το θυμίζουμε καθημερινά ώστε να αφήσει ένα σπουδαίο έργο στο ΥΠΕΘΑ για το οποίο θα είμαστε υπηρήφανοι όλοι.

Κάντε ένα σχόλιο