Κανένα πόρισμα στρατιωτικών πυροτεχνουργών δεν θα γίνει a priori δεκτό από το Κέντρο Ελέγχου Όπλων χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο. Χωρίς να αμφισβητείται η αξιοπιστία και η ακεραιότητα των στελεχών που διατάχθηκαν να διερευνήσουν το περιστατικό θεωρούμε ότι μιας τέτοιας κλίμακας έκρηξη που ανήκει στην κατηγορία των όπλων μαζικής καταστροφής ξεφεύγει από την εμπειρία μερικών υπαξιωματικών-πυροτεχνουργών που βρίσκονται σήμερα στην ομάδα που αξιολογεί την τεράστια καταστροφή στην Κύπρο.

Γνωρίζουμε όλοι ότι όταν διακυβεύονται κυβερνήσεις και καριέρες στρατηγών τότε οι πιέσεις είναι αφόρητες και η έκδοση πορισμάτων είναι χρονοβόρα και απαιτεί ανεξάρτητους μηχανισμούς ελέγχου του πορίσματος. Ο Κυπριακός Λαός πρέπει να αναζητήσει και μία άλλη ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα, που πρόθυμα θα διεξάγει το Κέντρο Ελέγχου Όπλων, ώστε να διεκδικήσει τις νόμιμες αποζημιώσεις από τους υπευθύνους τόσο στην Κύπρο όσο και στους διεθνείς οργανισμούς που εμπλέκονται στην εγκατάσταση της τεράστιας αυτής βόμβας στην αυλή των Κυπρίων.

Η πρόσφατη ανακοίνωση στο διαδίκτυο περί δολιοφθοράς στην οποία φέρεται να καταλήγει τόσο πρόωρα ένας πυροτεχνουργός μπορεί να οδηγήσει σε σύρραξη στο νησί αν η δολιοφθορά αποδοθεί σε λάθος άτομο (συγκεκριμένης εθνικότητας). Χρειάζεται προσοχή στις ανακοινώσεις των πυροτεχνουργών (αν φυσικά προέρχονται από αυτούς) και αν πραγματικά έγιναν αυτές οι ανακοινώσεις από υπαξιωματικούς τόσο πρόωρα τότε η έρευνα που γίνεται στερείται σοβαρότητας.

Κάντε ένα σχόλιο