Ο αείμνηστος ήρωας Στρατηγός Ευάγγελος Φλωράκης πάσχισε να αναβαθμίσει την Έδρα Ειδικών Όπλων στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου αντιλαμβανόμενος ότι στο μέλλον οι Έλληνες αξιωματικοί θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν όπλα απίστευτης τεχνολογίας και ισχύος. Σε συνεργασία με το σημερινό Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Όπλων (τότε Καθηγητή της Έδρας Ειδικών Όπλων) έφερε προγράμματα προσομοίωσης από τα εργαστήρια όπλων των ΗΠΑ για την εκπαίδευση των Ελλήνων Αξιωματικών.

Για πρώτη φορά η Ανωτάτη Σχολή Πολέμου δημοσίευε σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά των ΗΠΑ επιστημονικές δημοσιεύσεις σε θέματα οπλικών επιστημών και πυρηνικής αστροφυσικής (δώστε στο Google:  Hellenic War College Liolios για να βρείτε τις μοναδικές διεθνείς δημοσιεύσεις στην ιστορία της σχολής). Στη συνέχεια άτομα χωρίς όραμα για την οπλική επιστήμη της Ελλάδας κατάργησαν την Έδρα και αφού την μετέφεραν τυπικά στη Σχολή Διοίκησης Επιτελών την κατάργησαν ουσιαστικά και εκεί αφού πλέον κανένας οπλικός επιστήμονας δεν υπάρχει στη σχολή για μια δεκαετία περίπου.

Σήμερα δεν υπάρχει κανένας Έλληνας επιτελής που να αποφοιτά από την ΑΔΙΣΠΟ η την ΣΔΙΕΠ με επιστημονική εκπαίδευση σε θέματα όπλων μαζικής καταστροφής και ελέγχου όπλων. Ο σημερινός ΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης πρέπει να διαπιστώσει την ατέλεια αυτή της στρατιωτικής εκπαίδευσης και να τη απαλείψει. Πιστεύουμε ότι ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Φραγκούλης Φράγκος αντιλαμβάνεται την έλλειψη αυτή και θα ακολουθήσει τα χνάρια του Στρατηγού Ευάγγελου Φλωράκη προς την αναβάθμιση των οπλικών επιστημών στην Ελλάδα.

Κάντε ένα σχόλιο