Ναύτη, Στρατιώτη Αξιωματικέ της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης».

Πρέπει να επιστρέψεις και πάλι στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» για να συνεχίσεις την υπηρεσία σου. Έχεις ακούσει τόσα πολλά αυτές τις ημέρες για τη φονική έκρηξη και στο μυαλό σου υπάρχουν εικόνες καταστροφής και πένθους.
YouTube Preview Image
Καθώς επιστρέφεις βρίσκεις ακόμη ίχνη που αποδεικνύουν ότι διέτρεξες ένα μεγάλο κίνδυνο αφού θα μπορούσες να ήσουν παρών και σε θανάσιμη απόσταση από το σημείο μηδέν. Νιώθεις ότι σε όλη την περιοχή υπάρχει ακόμη απροσδιόριστος κίνδυνος που σε κατατρέχει. Για σένα Στρατιώτη, Ναύτη, Στέλεχος του ΓΕΕΦ που πρέπει να επιστρέψεις στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» γράφτηκαν αυτές οι γραμμές υποστήριξης.

Η αγανάκτησή σου είναι δικαιολογημένη αλλά δεν πρέπει πλέον να ανησυχείς για τις επιπτώσεις της έκρηξης στην υγεία σου. Δεν πρέπει να δυσπιστείς για την ικανότητα των αξιωματικών του Κυπριακού Στρατού να διαφυλάξουν την ασφάλεια και την ακεραιότητά σου. Οι Έλλαδίτες και Κύπριοι αξιωματικοί,  τόσο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όσο και αργότερα στις ανώτερες σχολές τους, παίρνουν ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που όμως δεν κάλυπτε τη διαχείριση αυτού του πρωτοφανούς για τα Ελληνικά χρονικά εκρηκτικού φορτίου. Μη χάσεις την εμπιστοσύνη σου στο Διοικητή σου αλλά παράλληλα ζήτα να υπάρξει αναβάθμιση των σπουδών του στην Ελλάδα σε θέματα ειδικών όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας. Αυτή πρέπει να είναι η στάση σου στο θέμα της διαχείρισης του ατυχήματος.

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων συνεργάστηκε με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου καθώς και με το Γενικό Χημείο του Κράτους σας. Έγιναν όλες οι απαραίτητες μετρήσεις για τοξικές και άλλες επιβλαβείς ουσίες. Δεν εντοπίσθηκε πουθενά κανένα υλικό που μπορεί να σε βλάψει. Δεν εντοπίσαμε πουθενά ραδιενέργεια η άλλου είδους ακτινοβολία που μπορεί να σε βλάψει. Δεν εντοπίσαμε τίποτα στο χώρο της Ναυτικής Βάσης που θα απαγόρευε την παρουσία σου εκεί.

Ναύτη, Στρατιώτη, Αξιωματικέ της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι μπορείς να μένεις μέσα στην βάση σου χωρίς να ανησυχείς για την υγεία σου. Τα υπολείμματα της έκρηξης που υπάρχουν γύρω σου δεν είναι επικίνδυνα και δεν μπορούν να σε βλάψουν.

Κανείς δεν μπορεί να εξαλείψει το πένθος από την καρδιά σου για τους ηρωικούς συναδέλφους σου που χάθηκαν στη φονική έκρηξη. Όμως αυτοί πέθαναν για να μπορείς εσύ υπερήφανα να υπηρετείς στην ναυτική βάση που εκτός από το ηρωικό όνομα του Στρατηγού Ευάγγελου Φλωράκη τώρα πλέον φέρει και τη δόξα αυτών που έπεσαν προσπαθώντας να αποτρέψουν την έκρηξη.

Ναύτη, Στρατιώτη, Αξιωματικέ της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων με την μακροχρόνια εμπειρία του στις επιπτώσεις των οπλικών συστημάτων και τις εκρήξεις μεγάλης ισχύος σε καλεί να ζήσεις τις ημέρες σου στον Κυπριακό Στρατό χωρίς ανησυχία για τις επιπτώσεις του ατυχήματος. Ζήσε για να θυμάσαι αυτούς που χάθηκαν για την τιμή της Ναυτικής Βάσης και τη σωτηρία των συμπολιτών τους.

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων είναι στη διάθεσή σου για δωρεάν παροχή πληροφοριών και ψυχολογικής υποστήριξης σε ότι αφορά την έκρηξη, τα αίτια και τις επιπτώσεις της.

Κάντε ένα σχόλιο