Η παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στην Ελλάδα έχει πλέον περάσει στα χέρια ιδιωτικών επιχειρήσεων που διέπονται από το σχετικό νόμο που αφορά τη λειτουργία τους. Όμως εύκολα διαπιστώνουμε ότι αρκετές από αυτές προσλαμβάνουν ανειδίκευτους, ανεκπαίδευτους και άσχετους με το αντικείμενο. Παρατηρούμε άτομα παχύσαρκα, μεγάλης ηλικίας ακόμη και αδύναμες γυναίκες με κύρια προϋπηρεσία αυτή της νοικοκυράς να φορούν εντυπωσιακές στολές ιδιωτικών φυλάκων και όλοι προσποιούνται ότι υπάρχει ασφάλεια στο χώρο διότι ένας (η μία) ένστολος κρατάει ένα φακό και ένα ασύρματο. Συνήθως οι μισθοί των ατόμων αυτών είναι τραγικοί όπως και η εκπαίδευσή τους. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποκρούσουν τρομοκράτες, ληστές – ούτε καν ένα μεθυσμένο ζητιάνο δεν μπορούν να πλησιάσουν που αρκεί να τους απειλήσει ότι έχει AIDS και ίσως τους…δαγκώσει. Φυσικά όλες οι εταιρίες αφήνουν μια ταμπέλα με το οικόσημό τους σε κάθε πελάτη θεωρώντας ότι ο βίαιος εγκληματίας με το Καλάσνικοφ θα τρομάξει από την ταμπέλα που υπάρχει σε τζαμαρίες και κάγκελα πολυτελών κατοικιών και επιχειρήσεων.

Αυτή την τραγική εικόνα παρουσιάζει η ιδιωτική φύλαξη και ασφάλεια στην Ελλάδα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Το Κέντρο Ελέγχου Όπλων καλεί τους πολίτες να μην εμπιστεύονται τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας αν δεν έχουν την κατάλληλη πιστοποίηση και αν δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Το ερευνητικό μας ίδρυμα αξιολογεί με αυστηρό τρόπο τις ιδιωτικές αυτές εταιρίες και ενημερώνει τους πολίτες για όσες παρέχουν τα εχέγγυα μιας αξιοπρεπούς φύλαξης και προστασίας.  Επικοινωνήστε με το ερευνητικό μας ίδρυμα για παροχή πληροφοριών και αξιολόγηση της εταιρίας security με την οποία προτίθεστε να συνεργαστείτε

Κάντε ένα σχόλιο