Η ομάδα Έψιλον αναλύεται στο βίντεο από τον Καθηγητή Χρήστο Γούδη. Τονίζουμε όμως ότι οι μύθοι και οι δοξασίες που αναφέρονται από διάφορες άλλες πηγές στην περιβόητη αυτή ομάδα δεν έχουν θέση στην πραγματική διάσταση της οντότητας αυτής.
YouTube Preview Image

Οι διάφορες κίβδηλες και ψευδεπίγραφες «ομάδες Έψιλον» που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και τις τηλεοράσεις είναι συμπαθείς (και συχνά αφελείς) προσπάθειες που μοιάζουν με τις εκατοντάδες «χριστιανικές» αιρετικές θρησκείες που προέκυψαν τα δύο τελευταία χρόνια. Ακούμε τον κ. Γούδη να αναφέρει ότι «Οι κομάντος των Τούρκων που πάτησαν στα Ίμια είναι νεκροί» υπαινισσόμενος τη δράση της «Ομάδας Έψιλον» ενώ άλλες αντίστοιχες αναφορές του διεγείρουν τη φαντασία και το ενδιαφέρον του θεατή. Αξίζει να ακούσετε τις απόψεις του που έχουν κάποια ουσία και διαφέρουν από τις συνήθεις ανοησίες περί «Ομάδας Έψιλον». Αλλά πάντα όμως ο επισκέπτης του ΕΚĖΟ πρέπει να έχει κριτικό πνεύμα στις υποθέσεις αυτές διότι εύκολα μπορεί να εκτραπεί σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας που σκοπό έχουν να πουλήσουν (βιβλία, εξυπνάδα, κλπ).

Γενικά ο κανόνας είναι ότι όποιος ανακοινώνει δημόσια ότι ανήκει σε μυστικιστική οργάνωση απλώς λέει ψέματα διότι έτσι καταργεί την ίδια τη φύση της οργάνωσης (όπου ισχυρίζεται ότι ανήκει). Όμως οι διάφορες ψευδεπίγραφες «Ομάδες Έψιλον» αποτελούν την καλύτερη κάλυψη της πραγματικής «Ομάδας Έψιλον» (αν υπάρχει βέβαια!) διότι προκαλούν σύγχυση και αντιπερισπασμό. Ο θρύλος λέει ότι υπάρχει εδώ και αιώνες και είναι ισχυρότερη και από τη Μασονία ενώ εμφανίζεται (με πράξεις και έργα αλλά όχι με συνεντεύξεις…) σε περιόδους που η Ελλάδα καταρρέει για να τιμωρήσει τους εχθρούς της και να υποστηρίξει την σωτηρία της.  Συνήθως εμφανίζεται με τη μορφή Οργανισμών που στρατολογούν μέλη και συνεργάτες όπως ήταν η Φιλική Εταιρία που φέρεται να δημιουργήθηκε από τα μέλη της «Ομάδας Έψιλον». Σήμερα όμως σίγουρα θα είχε άλλη μορφή, όχι απαραίτητα συνωμοτική και ίσως και να χρησιμοποιούσε τις δομές του διαδικτύου και του Facebook.

 

 

 

Κάντε ένα σχόλιο