Χαιρετισμός Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη κατά την τελετή βράβευσης των αθλητών – αθλητριών και προπονητών των αντίστοιχων Εθνικών ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που κατέκτησαν μετάλλια σε πρόσφατα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, θέλω εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να σας καλωσορίσω και να σας συγχαρώ για τη μεγάλη σας επιτυχία.

Σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς που βιώνουν η χώρα και ο ελληνικός λαός, η επιτυχία σας στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Και επιβεβαιώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας μπορούν να έχουν και να υπερασπιστούν, έναν ισχυρό κοινωνικό ρόλο, μέσα από τις αθλητικές και γενικότερα πολιτιστικές τους δραστηριότητες. Έτσι θέλουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Με ισχυρό, εξωστρεφή κοινωνικό ρόλο, με κοινωνική ευαισθησία μέσα στην ελληνική κοινωνία, να δίνουν το παράδειγμα στη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως και το Γενικό Γραμματέα κ. Μπιτσαξή για την οικονομική βοήθεια που έδωσε για την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στη Βραζιλία, και προσβλέπουμε πάντα σε καιρούς οικονομικά δύσκολους, στην οικονομική τους βοήθεια και συνδρομή.

Θέλω τέλος, να συγχαρώ, τον αγαπητό φίλο και συνάδελφό μου, Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Σπηλιόπουλο, υπό την αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται τα ζητήματα αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη πρωτοβουλία αυτή.

Σας ευχαριστούμε, σας ευχόμαστε καλή δύναμη και να φέρνετε πάντα επιτυχίες στη πατρίδα και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.