YouTube Preview Image
Πλήθος αποστράτων μπήκαν με βίαιο τρόπο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Μπεγλίτη ο οποίος έλειπε στη Βουλή και έτσι το παρέλαβε ο Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος. Οι απόστρατοι που μπήκαν στο ΥΠΕΘΑ παρά τα δίκαια αιτήματα τους έδωσαν χείριστη εικόνα με ανάρμοστες εκφράσεις που δεν τους τιμούσαν. Είχαν σε όλα δίκιο αφού θίγονται και αυτοί και οι οικογένειες τους από τα νέα οικονομικά μέτρα αλλά η στάση τους ενώπιον του Αρχηγού ΓΕΣ ήταν απαράδεκτη και κατακριτέα. Απόλυτο παράδειγμα προς αποφυγή για τους νέους αξιωματικούς και ιδιαίτερα τους σπουδαστές των σχολών. Κρυμμένοι μέσα στο πλήθος ορισμένοι «νταήδες» εξαπέλυσαν ύβρεις εναντίον του Αρχηγού ΓΕΣ (Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος) ο οποίος διέκοψε την άσκηση που διεξάγονταν ώστε να τους συναντήσει να τους μιλήσει και να παραλάβει το ψήφισμα. Φωνές, απειλές και ύβρεις ενώπιον του ανθρώπου που δεν φοβήθηκε το πλήθος και τους τραμπουκισμούς που απειλούνταν να ξεσπάσουν εναντίον του σας να ήταν αυτός που ψήφισε τους νόμους (που ομολογουμένως θίγουν βάναυσα όλους τους στρατιωτικούς). «Παραιτήσου», «Παραιτήσου», φώναζαν αυτοί που δεν παραιτήθηκαν όταν υπηρετούσαν και διαπίστωναν τα αίσχη στις Ένοπλες Δυνάμεις που μας οδήγησαν εδώ. Στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων είναι όλοι γνωστοί μεταξύ τους όπως και αρκετοί από αυτούς που έβριζαν και χλεύαζαν τον Αρχηγό ΓΕΣ διασύροντας το στράτευμα και σκανδαλίζοντας τους νέους αξιωματικούς και τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών. Όμως παράλληλα ένα συγκινητικό φαινόμενο συνέβη αφού αρκετοί ξέσπασαν και σε χειροκρότημα αναγνωρίζοντας ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ δεν νοιάστηκε για την εικόνα του και τις αρνητικές εντυπώσεις που μπορούσαν να δημιουργηθούν προκειμένου να ακούσει τον πόνο τον συναδέλφων του που προέρχονταν όχι μόνο από το Στρατό αλλά και την Αεροπορία και το Ναυτικό.
YouTube Preview Image

Κρίμα, γιατί οι απόστρατοι (αν ήταν όλοι απόστρατοι και δεν υπήρχαν και απότακτοι η άσχετοι– θα το δείξει η έρευνα που γίνεται) είχαν σε όλα δίκιο και το έχασαν αφού αντί να διαδηλώσουν συντεταγμένα και δυναμικά παρουσιάστηκαν ως «άτακτοι αντάρτες» που ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στον μοναδικό Αρχηγό Γενικού Επιτελείου που είχε το θάρρος να αναμιχθεί με τον όχλο ενώ γνώριζε ότι ανά πάσα χρονική στιγμή θα μπορούσε να δεχθεί επίθεση για δημιουργία εντυπώσεων στην κάμερα (για να τα διηγούνται στο καφενείο).
Ας μάθουν λοιπόν οι κύριοι αυτοί ότι υπάρχουν Καθηγητές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών (που τους έδωσαν τα πτυχία) που παίρνουν πλέον λιγότερα και από μισθό Ταγματάρχη αν και έχουν πλήρη προσόντα καθηγητών πανεπιστημίων. Και όμως ούτε καταλήψεις έγιναν στα ΑΣΕΙ ούτε ζητήθηκε από τους Ευέλπιδες, Ναυτικούς Δοκίμους και Ίκαρους να κάνουν κατάληψη η να βγουν στους δρόμους όπως οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια.
Ας μάθουν λοιπόν οι κύριοι που έδειχναν τη γροθιά τους στον Αρχηγό ΓΕΣ (εκ του ασφαλούς βέβαια λόγω της στολής που φορούσε!) ότι υπάρχουν καθηγητές που δέχθηκαν εγκληματική συμπεριφορά από ανώτατους αξιωματικούς (που απόστρατοι πλέον απολαμβάνουν τις συντάξεις τους) και όμως κάλυψαν τους εγκληματίες αυτούς για να μην σκανδαλιστούν οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών και για να μη φθαρεί το κύρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

YouTube Preview Image
Όταν όμως τώρα δούμε για πρώτη φορά τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών να παίρνουν τα τυφέκια εφόδου G3A3 και να κάνουν ένοπλη κατάληψη στις σχολές τους τότε θα καταλάβουμε τι άθλιο μάθημα έδωσαν σήμερα οι απόστρατοι αξιωματικοί που θα έπρεπε να διδάσκουν πειθαρχημένο τρόπο ζωής ακόμη και ως απόστρατοι.
Όσοι σπουδαστές στρατιωτικών σχολών δουν αυτά τα βίντεο στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου Όπλων να τα θεωρήσουν ως δίδαγμα ανάρμοστης συμπεριφοράς στρατιωτικού (που έχασε το δίκιο του λόγω της συμπεριφοράς του).

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.