YouTube Preview Image
Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, πραγματοποιήθηκε σήμερα (02-10-2011) στην έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Γεώργιος Μπαλάγκας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κωνστάντιος.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης, ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Γεώργιος Μανάνας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης Ταξίαρχος Γεώργιος Πολυζωίδης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Σύρρος και ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Βασίλειος Παυλακάκης.

Παραβρέθηκαν ακόμα, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, τοπικών Αρχών και Φορέων, διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, γονείς και συγγενείς των νέων Αστυφυλάκων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Σήμερα ήταν ημέρα χαράς και δικαίωσης των προσπαθειών αυτών των νέων παιδιών, που είναι οι νέοι αστυνομικοί, οι νέοι αστυφύλακες, αλλά και των οικογενειών τους, που με κόπους και θυσίες σπούδασαν και στήριξαν αυτά τα νέα παιδιά, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να αποφοιτήσουν και να ορκιστούν σήμερα στην Πατρίδα, για να υπερασπιστούν τους Νόμους, το Σύνταγμα και πάνω απ’ όλα τα δικαιώματα των πολιτών. Ο αγώνας μας είναι αγώνας συλλογικός, είναι αγώνας της ελληνικής κοινωνίας, για την νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών. Για τη νομιμότητα στη λειτουργία του κράτους, έτσι ώστε να μπορέσουμε με σκληρή προσπάθεια στα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε την Ελλάδα των ονείρων μας σε υγιείς βάσεις, όπου δεν θα υπάρχει ανομία και θα κυριαρχεί η ασφάλεια και η κοινωνική δικαιοσύνη».

Αντίστοιχες τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες, πραγματοποιήθηκαν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, σε όλη τη χώρα.

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, παρέστη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος κ.κ. Νικόλαος Νικηφόρος.

Παραβρέθηκαν ακόμα, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Εμμανουήλ Παραβολιδάκης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών Αρχών και Φορέων, γονείς και συγγενείς των νέων Αστυφυλάκων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Υφυπουργός στους νέους Αστυφύλακες τόνισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«…Νέοι και Νέες Αστυφύλακες, μαζί με τις ευχές μας, σας ζητούμε να εκτελείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του υπηρεσιακού σας βίου τα καθήκοντά σας, πάντα με σεβασμό, πρώτα απ’ όλα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Μπορείτε και πρέπει να συμβάλετε, στο θετικό πρότυπο που έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Αστυνομία. Εσείς, ο καθένας προσωπικά μαζί με τους άλλους συναδέλφους σας, οφείλετε με τη στάση σας, με τον καθημερινό σας αγώνα, να κερδίσετε το σεβασμό και την εκτίμηση του πολίτη. Είστε οι νέοι κοινωνοί και από αύριο οι συνδημιουργοί του ρόλου και της εικόνας της Ελληνικής Αστυνομίας στη συνείδηση των πολιτών…».

Στη Νάουσα, παρέστησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιερατικός Επίτροπος Νάουσας κ.κ. Ιωακείμ Δεσπότης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Άγγελος Τόλκας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κανάλης, ο οποίος παρέδωσε και τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες. Παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, ο Δήμαρχος της Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατσός, εκπρόσωποι των τοπικών Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, το διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, γονείς και συγγενείς των νέων Αστυφυλάκων και πλήθος κοινού.

Στην Καρδίτσα, της τελετής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Κύριλλος, ενώ τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες παρέδωσε ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας. Επίσης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιάκος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Χαλάτσης, εκπρόσωποι των τοπικών Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, το διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, γονείς και συγγενείς των νέων Αστυφυλάκων και πλήθος κόσμου.

Στο Διδυμότειχο, της τελετής χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ενώ τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες παρέδωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Λουπεΐδης. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Έβρου κα. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αστυνομικό προσωπικό και πλήθος κόσμου.

Στη Ξάνθη, της τελετής χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ενώ τα πτυχία παρέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης. Επιπλέον παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτιος Καραλίδης, εκπρόσωποι των τοπικών Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, διδακτικό προσωπικό της Σχολής και πλήθος κόσμου.

Στα Γρεβενά, τα πτυχία παρέδωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Βάιος Χόνδρος, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων, διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό και πλήθος κόσμου.

Στη Σητεία, της τελετής χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος, ενώ τα πτυχία παρέδωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, Αστυνομικός Διευθυντής Χαρίδημος Φραγκομιχελάκης. Παρευρέθησαν, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, των οικείων στρατιωτικών και δικαστικών Αρχών, Δημοσίων Υπηρεσιών, Συλλόγων, Σωματείων, Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Λασιθίου, το διδακτικό προσωπικό και πλήθος κόσμου.

Συνολικά (2.085) νέοι Αστυφύλακες έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και θα ενταχθούν το προσεχές διάστημα στις αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο και τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σχολές Αστυνομίας, Σχολές Αστυφυλάκων, απονομή πτυχίων

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.