ΓραφειοκρατίαΌπως ενημερώθηκε το EKEO από τη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού του ΓΕΣ για πολλές ημέρες δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε αν οφείλεται σε κάποια μετακόμιση που έκαναν η σε βλάβη στο δίκτυο αλλά όμως η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι θεμελιώδης δομή κάθε δημόσιας υπηρεσίας αν θέλει να μην βρίσκεται σε πρωτόγονη κατάσταση και σε αναπηρία. Με την ανωμαλία αυτή όμως προέκυψε και μια γραφική κατάσταση που υπάρχει στις υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και το παρακάτω ανέκδοτο.
Ειδικότερα μια υπηρεσία του ΥΠΕΘΑ περίμενε την ανάρτηση μιας απόφασης του ΥΕΘΑ στην ιστοσελίδα του ΔΙΑΥΓΕΙΑ αφού το σχετικό ΦΕΚ είχε ήδη εκδοθεί. Μετά την ανάρτηση λοιπόν το πιο φυσιολογικό θα ήταν να εκτελεσθεί η υπουργική απόφαση από την υπηρεσία αυτή αφού δεν έμενε καμία άλλη διατύπωση. Όμως η υπηρεσία αυτή δεν μπορούσε να εκτελέσει την απόφαση που υπήρχε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ διότι περίμενε από τη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού ΓΕΣ (ΔΠΠ/ΓΕΣ) να της κοινοποιήσει την απόφαση που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ διότι έτσι είχε μείνει η συνήθεια από τότε που τα ΦΕΚ δεν ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο και διαβιβάζονταν εγγράφως. Όταν λοιπόν καθυστέρησε η ΔΠΠ/ΓΕΣ να κατεβάσει και να στείλει την ανάρτησης του ΔΙΑΥΓΕΙΑ στην περιφερειακή υπηρεσία στέλεχος της υπηρεσία αυτής του ΥΠΕΘΑ ρώτησε τη ΔΠΠ/ΓΕΣ γιατί δεν τους στέλνανε την απόφαση για να πάρουν την απάντηση ότι …δεν μπορούν διότι δεν έχουν διαδίκτυο να την κατεβάσουν. Τότε το στέλεχος αυτό της περιφερειακής υπηρεσίας που είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο (φυσικά και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ) προθυμοποιήθηκε να κατεβάσει το έγγραφο αυτό  και να το στείλει στη ΔΠΠ/ΓΕΣ ώστε μετά η ΔΠΠ/ΓΕΣ να το στείλει πίσω στην υπηρεσία του αυτή (όπως αρμόζει lol!). Όμως τότε η ΔΠΠ/ΓΕΣ απάντησε πως αφού έχετε πρόσβαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ γιατί δεν το κατεβάζετε κατευθείαν και να το εφαρμόσετε; Τι περιμένετε τη ΔΠΠ αφού έχετε το έγγραφο;
Φυσικά ακόμη και τώρα η περιφερειακή υπηρεσία αναμένει το έγγραφο του ΔΙΑΥΓΕΙΑ από τη ΔΠΠ ενώ όλος ο άλλος πολιτισμένος κόσμος μπορεί να το αναγνώσει και να το κατεβάσει. Τόση είναι η αδράνεια και η μονολιθική κατάσταση σε ορισμένες υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ που μπλοκάρουν τις διαδικασίες με την γραφειοκρατική τους αγκύλωση. Φυσικά δεν ευθύνονται τα στελέχη της ΔΠΠ ΓΕΣ που απλώς ακολουθούν το γενικότερο ρεύμα της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο που ίσως να μην μπορούν να αλλάξουν χωρίς υπουργική απόφαση η εγκύκλιο που να υποδεικνύει το αυτονόητο.
Για όσους ξέρουν το ανέκδοτο στο στρατό με τη σκοπιά στο παγκάκι αντιλαμβάνονται ότι η ίδια κατάσταση υπάρχει και στη ΔΠΠ/ΓΕΣ με τις περιφερειακές της υπηρεσίες όπου μια μονολιθική διαδικασία διαβίβασης εγγράφων παραμένει εκεί γιατί κανείς δεν την αμφισβήτησε και δεν την βελτίωσε. Μόνο που με τα ανέκδοτα γελάμε αλλά με αυτά που βλέπουμε στις υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ θλιβόμαστε και πενθούμε.
Ελπίζουμε ο ΥΦΕΘΑ κ. Κώστας Σπηλιόπουλος να απαλλάξει τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και ιδιαίτερα τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές από το άχθος της διαβίβασης εγγράφων του ΔΙΑΥΓΕΙΑ αφού μπορούν μόνες τους να τα κατεβάζουν και να τα εφαρμόζουν αυθορεί και παραχρήμα.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.