Κατασκοπεία Κατασκοπία Αντικατασκοπεία ΑντικατασκοπίαΟ χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ευαίσθητος και όλα τα έγγραφα που φυλάσσονται στα αρχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρέπει να διέπονται από αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Όμως εδώ και δύο χρόνια υπάρχει μια πληγή στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων που άνοιξε επί Διοίκησης του Υπτγου Σταύρου Κουτρή και Αρχηγίας του Αντγου Δημητρίου Βούλγαρη (χωρίς βέβαια να ισχυριζόμαστε ότι ευθύνονται αυτοί). Ειδικότερα σε εκλογές καθηγητή ΣΣΕ ένας εξωτερικός εκλέκτορας που δεν είχε καμία σχέση με τη ΣΣΕ προσπάθησε να πετύχει τον παράνομο διορισμό ενός υποψηφίου που υποστήριζε παραβιάζοντας βασικές διατάξεις νόμων και αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Όταν τελικά έγινε αντιληπτή η παράνομη διαδικασία από τον τότε ΥΦΕΘΑ κ. Κώστα Τασούλα και ακυρώθηκε η παρανομία ο εν λόγω εκλέκτορας πέρασε στην επόμενη φάση της δράσης του. Κατάφερε και πήρε στα χέρια του έγγραφα που ο (τελικά) εκλεγμένος υποψήφιος είχε τότε υποβάλλει στο ΥΠΕΘΑ και στη συνέχεια τα υπέβαλλε μαζί με άλλες συκοφαντικές κατηγορίες στον μετέπειτα ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας του να διορίσει τον υποψήφιο που αυτός υποστήριζε. Φυσικά ούτε αυτή η προσπάθεια πέτυχε και τελικά όλες οι ενέργειες του δεν βοήθησαν τον προστατευόμενο του αφού διορίσθηκε ο νόμιμα εκλεγμένος.
Όμως από όλη αυτή τη διαδικασία προέκυψε ένα τεράστιο θέμα ασφαλείας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αφού τα έγγραφα που έχει στα χέρια του το άτομο αυτό (εξωτερικός εκλέκτορας) φέρουν σφραγίδες και ημερομηνίες διαχείρισης εντός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού του ΓΕΣ (οι διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις που φέρουν αφορούν γραφολόγο). Τόσο η Διοίκηση της ΣΣΕ όσο και η Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού του ΓΕΣ βεβαιώνουν εγγράφως ότι δεν του έδωσαν ποτέ τα επίμαχα αυτά έγγραφα (αλλά ούτε και σε κανένα άλλο!) και όμως αυτός κατάφερε (και ίσως ακόμη καταφέρνει) να έχει στα χέρια του έγγραφα που φυλάσσονται στα αρχεία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Δεν αναφέρουμε τις ιδιαίτερες εθνολογικές ιδιότητες και το θρήσκευμα του ατόμου αυτού διότι θα κατηγορηθούμε ότι φωτογραφίζουμε ξένες δυνάμεις και δείχνουμε θρησκευτικό ρατσισμό. Όμως ακόμη και σήμερα μετά από τόσο καιρό οι αρμόδιοι δεν έχουν ολοκληρώσει την έρευνα ώστε να αποδειχθεί με ποιο τρόπο έχει στα χέρια του έγγραφα που φυλάσσονται στα αρχεία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και αν ο ίδιος δεν τα έκλεψε τότε ποιος υπάρχει στη ΣΣΕ η στις υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ που του τα έδωσε (η ακόμη τα δίνει); Και αν πράγματι υπήρξε αυτή η παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μήπως ακόμη και σήμερα συνεχίζεται και σε άλλα έγγραφα που αφορούν άλλες υποθέσεις πολύ πιο κρίσιμες και μάλιστα Εθνικής Σημασίας;
Επισημαίνουμε ότι η παρούσα (υποδειγματική!) Διοίκηση της ΣΣΕ καθώς και όλη η σεβαστή σημερινή Ηγεσία του ΓΕΣ δεν εμπλέκεται καθόλου στην υπόθεση αυτή αφού την περίοδο που συνέβησαν τα γεγονότα αυτά υπήρχε άλλη Διοίκηση ΣΣΕ και Ηγεσία ΓΕΣ. Όμως δεν μπορεί κανείς να χλευάζει τα μέτρα ασφαλείας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (και μάλιστα αλλόθρησκοι) που υποστηρίζουν τον παράνομο διορισμό των προστατευόμενων τους.
Όλες οι καταγγελίες του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (EKEO) μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί και θεωρούμε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ πρέπει άμεσα να διατάξουν την επιτάχυνση της έρευνας που γίνεται στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιο παράνομο τρόπο βρέθηκαν έγγραφα των αρχείων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στα χέρια αλλοθρήσκων που προσπάθησαν να καταστρέψουν ένα αθώο στέλεχος της ΣΣΕ με συκοφαντίες και παρανομίες. Όλα τα σχετικά στοιχεία είναι στη διάθεση της σημερινής Διοίκησης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Κοσμητείας που είναι αρμόδιες για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση ώστε να εντοπισθούν οι σχετικές ευθύνες.
Αν και αυτή η δημόσια καταγγελία του EKEO πέσει στο κενό τότε άμεσα θα δώσουμε στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και τα ονόματα των εμπλεκομένων καταθέτοντας παράλληλα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά παντός υπευθύνου. Κανείς δεν μπορεί να παίρνει χωρίς άδεια έγγραφα από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (η υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ) χωρίς τιμωρία και κανείς δεν μπορεί να συγκαλύπτει τέτοια αδικήματα.
Περιμένουμε την αντίδραση του ΥΕΘΑ και του κ. Αρχηγού ΓΕΣ για το θέμα που παραμένει αναπάντητο εδώ και πολύ καιρό και στοιχειώνει τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.