Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


τραπεζικές καταθέσεις εξωτερικού Υπάρχει και άλλος τρόπος να διασφαλίσουν οι πλούσιοι τις τραπεζικές τους καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς να έχουν πρόβλημα αρκεί να τις επενδύσουν η να αγοράσουν ακίνητα. Εκεί λοιπόν βρίσκεται η λύση για τους πλούσιος που θα χειροτερέψει την οικονομία της Ελλάδας αφού όσοι έχουν καταθέσεις στις τράπεζες τις σπεύδουν να τις επενδύσουν σε αγορές ακινήτων στο εξωτερικό.
Στις οικονομικές της σελίδες η Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί ένα εκτενές δημοσίευμα με τον τίτλο «Οι Έλληνες σε κατάσταση αγοραστικής μέθης». «Στην Αθήνα επικρατεί χάος. Δεν είναι περίεργο ότι οι πλούσιοι με τα εκατομμύριά τους διαφεύγουν για παράδειγμα στο Λονδίνο. Εκεί αγοράζουν πολυτελή ακίνητα».
Η εφημερίδα σημειώνει: «Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών του διεθνούς μεσιτικού γραφείου Knight Frank, τον περασμένο χρόνο ξοδεύτηκαν 295 εκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα σε ακίνητα στο Λονδίνο. Οι περιοχές που ζητούνται περισσότερο είναι το Kensington, το Chelsea και το Hampstead. Πρόκειται για εύπορους που θέλουν να επενδύσουν το κεφάλαιό τους στο εξωτερικό. Στο χρόνο που διανύουμε υπολογίζεται πως το ποσό των 250 εκατομμυρίων λιρών θα ξεπεραστεί. Παρόλα αυτά το μερίδιο των Ελλήνων επενδυτών με 1,7% – και τιμές από δυο έως έξι εκατομμύρια ευρώ ανά διαμέρισμα – είναι σχετικά μικρό. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται επενδυτές από τη Ρωσία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή».

Η ίδια εφημερίδα, η Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί άρθρο του πρώην υπ. Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ με τίτλο «Μοναξιά και κρύο περιμένουν την Ευρώπη». Στον υπότιτλο σημειώνεται: «Η ουσία της κρίσης του ευρώ δεν βρίσκεται ούτε στις τράπεζες, ούτε στους Έλληνες. Αυτό που λείπει είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ DW
Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου
Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.