Γεώργιος Μπασιακούλης Διοικητής Γ Σώμα ΣτρατούΔύο πολύ επιτυχημένα χρόνια στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αφήνει πίσω του ο μέχρι σήμερα Διοικητής της ΣΣΕ Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Μπασιακούλης ο οποίος τοποθετήθηκε μετά την προαγωγή του από το ΚΥΣΕΑ στη θέση του Διοικητή Γ΄ΣΣ / NDC– GR καταλαμβάνοντας τη θέση του απερχόμενου Σωματάρχη και νυν Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Μιχάλη Κωσταράκου. Με μεγάλη συγκίνηση σήμερα αποχαιρέτησε τα στελέχη της ΣΣΕ και τους καθηγητές της με τους οποίους συνεργάστηκε άριστα υποστηρίζοντας καθημερινά το έργο τους. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του EKEO Καθηγητή Δρ. Θεόδωρο Λίολιο, «Ο Στρατηγός Γεώργιος Μπασιακούλης υπήρξε ο καλύτερος Διοικητής της ΣΣΕ που έχω γνωρίσει τα τελευταία δέκα χρόνια που είμαι στη Σχολή Ευελπίδων». Ο Πυροβολητής Στρατηγός εφαρμόζοντας το ρητό του Πυροβολικού ισχύς δια της γνώσεως προήγαγε το ακαδημαϊκό έργο των Καθηγητών της ΣΣΕ και περιέβαλε με πατρική αγάπη και ενδιαφέρον τους σπουδαστές της Σχολής. Αφήνει πίσω του μόνο φίλους και ευγνώμονες Καθηγητές και Ευέλπιδες. Εκ μέρους του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου όπλων και των στενών συνεργατών του στη Σχολή Ευελπίδων εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια στον νέο Σωματάρχη μας και τον καλωσορίζουμε στη πόλη μας τη Θεσσαλονίκη. Αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη ΣΣΕ πλουτίζοντας ταυτόχρονα το Γ΄ΣΣ / NDC– GR και τη Θεσσαλονίκη μας.»

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του νέου μας Σωματάρχη (ως Διοικητή ΣΣΕ):
Ο Υπτγος Γεώργιος Μπασιακούλης είναι ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 7 Μαρτίου 2010.
Γεννήθηκε στη Φλώρινα το Νοέμβριο του 1957. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975 από την οποία αποφοίτησε το 1979 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Αποφοίτησε επιτυχώς από τα Σχολεία Βασικής και Προκεχωρημένης εκπαίδευσης του Πυροβολικού, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε ως Διοικητής Πυροβολαρχίας, ως Διοικητής Μοίρας και ως Επιτελής σε Μονάδες και Διοικήσεις Πυροβολικού.
Επιπλέον υπηρέτησε, ως Επιτελής στη Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ, στη θέση τρεχουσών πληροφοριών του Στρατιωτικού Επιτελείου της Δυτικοευρωπαϊκής και Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, καθώς και ως Εθνικός αντιπρόσωπος στο Νατοϊκό Στρατηγείο SACT (Supreme Allied Command Transformation), στο Norfolk των ΗΠΑ.
Ως ανώτατος αξκός διετέλεσε, Διευθυντής του Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων του ΓΕΕΘΑ και Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού.
Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.
Μιλάει την αγγλική γλώσσα.
Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης είναι παντρεμένος και έχει δύο υιούς.

YouTube Preview Image

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.