Πάνος Μπεγλίτης ΚΥΣΕΑ τακτικές κρίσεις αρχηγών Οι κρίσεις δεν ήταν έκτακτες, ήταν τακτικές και είχαν σχεδιαστεί από τις αρχές Οκτωβρίου, απάντησε μέσω του Βήμα 99,5 ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στις αντιδράσεις για την αλλαγή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Για πρώτη φορά οι κρίσεις έγιναν με τον πιο αντικειμενικό, αξιολογικά, τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τα επιχειρησιακά προσόντα, τα επιτελικά προσόντα της νέας ηγεσίας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι υπήρξε η παραμικρή υποψία κομματικής ευνοιοκρατίας, κομματικών επιλογών» υποστήριξε, σημειώνοντας:

«Είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος στη θέση κάθε αρχηγού κλάδου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ήδη από τον Αύγουστο είχαν συμπληρώσει τον εκ του νόμου προβλεπόμενο χρόνο στη θέση».

Ο κ. Μπεγλίτης είπε, επίσης, ότι οι κρίσεις θα μπορούσαν να γίνουν από τον Αύγουστο όμως μετατέθηκαν για αργότερα λόγω της κρίσης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «εξεπλάγην με την υποκρισία, με τη μικροπολιτική σκοπιμότητα που χαρακτηρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε σχέση με τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων», ενώ έκανε αναφορά στις κρίσεις που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 2009, πριν τις εθνικές εκλογές.

«Η ΝΔ θεωρεί ότι έχουμε ασθενή μνήμη» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης, τονίζοντας ότι «με έναν ξαφνικό τρόπο, η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσα στον Αύγουστο, άλλαξε τη στρατιωτική ηγεσία. Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων έγιναν κρίσεις ξαφνικές μέσα στον Αύγουστο».

ΠΗΓΗ: TA NEA

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.