Ευέλπιδες Σχολή Ευελπίδων ΠαρέλασηΦανταστείτε ότι είστε οπαδός του ΠΑΟΚ και κυκλοφορείτε στους δρόμους της Αθήνας φορώντας επιδεικτικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όλα τα διακριτικά της ομάδας σας (στολή ομάδας, καπέλο κλπ). Ποια είναι η πιθανότητα να δεχθείτε επίθεση (εξύβριση, σωματική βία κλπ);
Φανταστείτε ότι είστε οπαδός ενός ακροδεξιού κόμματος και κυκλοφορείτε στους δρόμους της Αθήνας φορώντας επιδεικτικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όλα τα διακριτικά του κόμματος σας (στολή κόμματος, καπέλο κλπ). Ποια είναι η πιθανότητα να δεχθείτε επίθεση (εξύβριση, σωματική βία κλπ);
Όμως ο κίνδυνος να δεχθείτε ύβρεις και προπηλακισμούς εξαφανίζεται αρκεί να βγάλετε την στολή, τα καπέλα, τα διακριτικά και να κυκλοφορείτε ανώνυμα με απλή πολιτική περιβολή.

Φανταστείτε ότι είστε Εύελπις και δέχεστε αυτή την άδικη, άθλια και αδιάκοπη επίθεση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περί αντιδημοκρατικών και ακροδεξιών φρονημάτων και πρέπει στη συνέχεια να πάτε στο σπίτι σας ντυμένος όχι απλώς με την όμορφη στολή του Εύελπι, το πηλίκιο και όλα τα διακριτικά αλλά και με ένα μικρό όπλο (το ξιφίδιο) στη ζώνη σας. Ποια είναι η πιθανότητα να δεχθείτε επίθεση (εξύβριση, σωματική βία κλπ) από εξτρεμιστές; Ποια η πιθανότητα να αμυνθείτε ντυμένος με μια τέτοια στολή που ούτε σου επιτρέπει να αμυνθείς αλλά ούτε σου επιτρέπεται να την ντροπιάσεις.

Ακριβώς αυτό εννοούμε.

Ίσως τελικά η παλιά και λαμπρή παράδοση της κυκλοφορίας του Εύελπι (Ίκαρου, Ναυτικού Δόκιμου) από και προς τη σχολή με την όμορφη αυτή στολή εξόδου να μην είναι πλέον επίκαιρη και να θέτει σε κίνδυνο τα νέα αυτά παιδιά. Δεν μπορούν να εκτίθενται οι νέοι αυτοί δόκιμοι αξιωματικοί σε προπηλακισμούς και ύβρεις από κάθε ένα που θέλει να παραστήσει το δημοκράτη και τον ηθικό (διαβάστε τα σχόλια στα ιστολόγια για να τρομάξετε). Το EKEO ελπίζει να μην καταργηθεί ποτέ αυτή η εξαιρετική παράδοση αλλά όλα εξαρτώνται από την εικόνα που διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη για τους Ευέλπιδες οι οποίοι πλέον ίσως αποτελούν στόχο εξτρεμιστών στους δρόμους λόγω της εμφάνισης τους.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.