ΣΔΙΕΠ: Σχολή Διοίκησης Επιτελών – Διδασκαλία Δρ. Θ. ΛιόλιουΣυνεχίζονται στη ΣΔΙΕΠ (Σχολή Διοίκησης Επιτελών) τα μαθήματα του Αν. Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου. Ο Καθηγητής Θ. Λιόλιος μετά από απόφαση του ΓΕΣ έχει ξεκινήσει σειρά μαθημάτων στην Έδρα Ειδικών Όπλων της ΣΔΙΕΠ σε αντικείμενα όπως Ασύμμετρες Απειλές, Έλεγχος Όπλων Μαζικής Καταστροφής, Όπλα LASER & Στρατιωτικές Εφαρμογές Ακτινοβολιών κλπ. Τα μαθήματα γίνονται σύμφωνα με τις ανάγκες της ΣΔΙΕΠ και τις κατευθύνσεις που δίνει ο Διοικητής της ΣΔΙΕΠ Ταξίαρχος κ. Νικολάος Ράμμος

Η αποστολή της ΣΔΙΕΠ είναι:
Να παρέχει γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς.
Να παρακολουθεί, μελετά, δοκιμάζει και προτείνει κάθε αναγκαία αναπροσαρμογή του ισχύοντος δόγματος του Στρατού Ξηράς.
Να καταρτίζει αξιωματικούς ικανούς να χειρίζονται θέματα Ψυχολογικού Πολέμου μέσω της Πτέρυγας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων

Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε στο αμφιθέατρο τους σπουδαστές της ΣΔΙΕΠ (Ταγματάρχες Στρατού Ξηράς) ενώ στην πρώτη σειρά, εκτός από τον Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (EKEO), διακρίνουμε τον Διοικητή της ΣΔΙΕΠ, τον Υποδιοικητή της ΣΔΙΕΠ και το Διευθυντή της Έδρας Ειδικών Όπλων της ΣΔΙΕΠ.

ΣΔΙΕΠ Σχολή Διοίκησης Επιτελών - Δρ. Θ. Λιόλιος

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.