YouTube Preview Image
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ «Ένας στρατιωτικός εκτοξευτήρας αντιαρματικών ρουκετών βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου πεταμένος σε κάδο απορριμμάτων, στην οδό Σκουφά 27 στο Κολωνάκι. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο εκτοξευτήρας ήταν μίας χρήσεως και χρησιμοποιημένος και κατά συνέπεια μη ενεργός. Μεταφέρθηκε για εξέταση στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, ενώ ερευνάται η προέλευσή του και ποιος τον πέταξε στον κάδο απορριμμάτων»

Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν το EKEO θεωρεί ότι πρέπει να ήταν τύπου LAW (με επιφύλαξη αλλά αυτός είναι ο πιο διαδεδομένος μιας χρήσεως Α/Τ εκτοξευτής ρουκετών). Άρα αποκλείεται να ήταν τα γνωστά ρωσικής κατασκευής ρουκετοβόλα RPG που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στις Ισλαμικές χώρες διότι αυτά δεν είναι μια χρήσης και χαρακτηρίζονται ως όπλα ενώ το LAW ανήκει στην κατηγορία των (μιας χρήσεως) πυρομαχικών (LAW χρησιμοποιεί και ο Ελληνικός Στρατός – φυσικά χωρίς να προέρχεται απαραίτητα από εκεί). Ανακύπτουν λοιπόν σημαντικά ερωτήματα όπως που είναι η ρουκέτα και αν έχει αφαιρεθεί με τεχνητό τρόπο ώστε να χρησιμοποιηθεί και πάλι σε τρομοκρατική επίθεση. Μήπως ο εκτοξευτήρας προδίδει ότι έχει ήδη πυροδοτηθεί η ρουκέτα και άρα δεν χρειάζεται να ψάξουμε για αυτή; Αν είναι έτσι τότε ποιος κουβαλάει ένα άδειο σωλήνα στην Ελλαδα; Προφανώς έχει χρησιμοποιηθεί κάπου στην Ελλάδα αλλιώς κανείς δεν θα έκανε εισαγωγή ένα άχρηστο σωλήνα εκτόξευσης (αφού δεν μπορεί να πάρει άλλη ρουκέτα στη συνέχεια)
Το σύστημα αυτό είναι μικρό και χωράει και σε μία βαλίτσα και μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επίθεση κατά συνέπεια η Αστυνομία πρέπει να ανακοινώσει αν ψάχνει για τη ρουκέτα η όχι. Δείτε στο βίντεο την εκτόξευση μιας ρουκέτας LAW.
YouTube Preview Image

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.