ΑΣΕΙ ΑΕΙ ΠανεπιστήμιαΕισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές – Θετική η Τεχνολογική Κατεύθυνση; Απευθύναμε το ερώτημα αυτό στην Ομάδα Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο facebook και πήραμε μερικές ενδιαφέρουσες απαντήσεις τις οποίες αναρτούμε για την ενημέρωση των αναγνωστών του EKEO.
Βασίλης Κ. “Αναλογα την σχολη 1ης προτιμησης πιστευω διαλεγουν την κατευθυνση. Στις ΠΚΕ γνωρισα ενα παιδι το οποιο ηταν θεωρητικη κατευθυνση και εδεινε για 4ο πεδιο και γνωριζε οτι τα μορια του θα μειωνοντουσαν! Εγω ειμαι τεχνολογικη κατευθυνση και ως 1η σχολη προτιμησης εχω την ΣΣΕ. Πιστευω ομως οτι η θετικη ειναι καλυτερη επιλογη διοτη 1ον ανοιγεις κ αλλα πεδια στα οποια βρισκονται στρατιωτικες σχολες οπως πχ 3ο πεδιο για ΣΑΝ κ ΣΣΑΣ(Ιατρικη) και 2ον αν μπεις ΣΜΥ και θελησεις να δωσεις κατατακτηριες για την ΣΣΕ θα εχεις γνωσεις στο μαθημα της χημειας στο οποιο εξεταζεσαι (τις οποιες γνωσεις απο τεχνολογικη ή θεωρητικη κατευθυνση δεν θα τις ειχες)”
Nikolas K. “Εκτός από τα πεδία που ανοίγει η κάθε κατεύθυνση, παίζει μεγάλο ρόλο και η επιθυμία του μαθητή όσο αφορά τα μαθήματα. Η διαφορά μεταξύ τεχνολογικής/θετικής είναι ανάπτυξη εφαρμογών(προγραμματισμός) και διοίκηση επιχειρήσεων/ χημεία και βιολογία αντίστοιχα. Αν κάποιου υποψήφιου δεν του αρέσει η χημεία και προτιμάει τον προγραμματισμό, ή δεν μπορεί το απ’έξω της διοίκησης επιχειρήσεων και προτιμάει βιολογία, επιλέγει αντίστοιχα. Αν με την μία κατεύθυνση είναι ικανός να πάρει περισσότερα μόρια από την άλλη, προφανώς θα την επιλέξει”

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.