Παραίτηση Αρχηγού ΓΕΣ Κωνσταντίνος ΖιαζιάςΑπίστευτη εξέλιξη στο Γενικό Επιτελείου Στρατού με την παραίτηση του Αρχηγού ΓΕΣ κ. Κωνσταντίνου Ζιαζιά ο οποίος όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού «…την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος». Τα ξημερώματα λοιπόν υπέβαλλε την παραίτηση του χωρίς να δώσει καμία λεπτομερή εξήγηση. Σε όλο το διάστημα της ηγεσίας του υπήρξε μια γόνιμη συνεργασία με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και κέρδισε την εκτίμηση των Καθηγητών της ΣΣΕ. Ο Διευθυντής του EKEO Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον κ. Αρχηγό ΓΕΣ και να συζητήσουν θέματα που αφορούσαν τη ΣΣΕ διαπιστώνοντας ότι ο Α/ΓΕΣ απέδιδε μεγάλη σημασία στη Στρατιωτική Εκπαίδευση. Σήμερα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το θέμα της παραίτησης του Α/ΓΕΣ ήταν κορυφαίο στις συζητήσεις των Καθηγητών και τα σενάρια που ακούστηκαν ήταν πολλά και ενδιαφέροντα. Στην κοινή γνώμη άλλοι θεώρησαν ότι υπήρξε πράγματι επιμονή της πολιτικής ηγεσίας για αποφάσεις που ο Α/ΓΕΣ δεν επιθυμούσε να πάρει ενώ εκφράσθηκε και η αντίθετη άποψη ότι ο Α/ΓΕΣ έμαθε ότι θα τον άλλαζαν τόσο νωρίς και έσπευσε να φύγει αξιοπρεπώς. Ένα είναι σίγουρο ότι ο Αντγος κ. Ζιαζιάς έκανε ότι μπορούσε το διάστημα που ήταν Αρχηγός ΓΕΣ και δεν μπορούσε να κάνει πολλά όπως κάθε άλλος στη θέση του διότι τα ταμεία ήταν άδεια και οι πολιτικές εξελίξεις ραγδαίες και αιφνιδιαστικές. Όμως τον είδαμε να οργώνει τα φυλάκια και τις μονάδες σε όλη την Ελλάδα, χειρίστηκε με ικανοποιητικό τρόπο τις επιθέσεις κατά της Σχολής Ευελπίδων, υπήρξε φιλικός και υπομονετικός με όσους δεν συμφωνούσαν μαζί του και φυσικά δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για τη Στρατιωτική Εκπαίδευση.
Η παρουσία του τ. Αρχηγού ΓΕΣ Στργου Φραγκούλη Φράγκου ως υπηρεσιακού ΥΕΘΑ δεν φαίνεται να δημιούργησε προβλήματα στον Αντγο Ζιαζιά. Αν και υπήρχε μια δικαιολογημένη πίκρα του Στργου Φράγκου για τον τρόπο με τον οποίο αποστρατεύτηκε ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ συνεργάσθηκε με τον Αντγο Ζιαζιά όπου και όταν χρειάσθηκε. Όσον αφορά τα ελατήρια πίσω από την αιφνιδιαστική του απόφαση, αύριο θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής της ηγεσίας του ΓΕΣ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και θα ακούσουμε την ημερησία διαταγή του απερχόμενου Αρχηγού ΓΕΣ όπου αναμένεται να γίνουν αναφορές που ίσως αποκαλύψουν τα αίτια της παραίτησης του. Το EKEO και τα στελέχη του χαιρετίζουν με σεβασμό τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΣ Στργο κ. Κωνσταντίνο Ζιαζιά και καλωσορίζουν στην ηγεσία του ΓΕΣ τον εξ’ ίσου άξιο και ικανό νέο Αρχηγό ΓΕΣ Αντγο κ. Κωνσταντίνο Γκίνη.

Στη φωτογραφία ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, Αν. Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος σε παλαιότερη συνάντηση τους στο ΓΕΣ.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.