YouTube Preview Image
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Ιούλιος 2012), όπου επέδωσε τα ξίφη στους νέους Ανθυπολοχαγούς.

Μετά το πέρας της τελετής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«…Τιμούμε τη διαχρονική προσφορά, την ιστορική προσφορά του Στρατού Ξηράς και γενικότερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Έθνος μας, στην Πατρίδα μας, στον Ελληνικό λαό.

Σήμερα, που ο τόπος μας περνάει από τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης, ξέρουμε ότι λαός και Ένοπλες Δυνάμεις είναι δίπλα-δίπλα και συμμετέχουμε όλοι στη κοινή προσπάθεια να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, να αποφύγει τα χειρότερα, να σταθεροποιηθεί και σιγά-σιγά να αρχίσει να ανακάμπτει. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού. Όπως όλος ο Ελληνικός λαός, και οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν υποστεί αιματηρές θυσίες. Έχουν χάσει το 37% των αποδοχών τους και σήμερα περνούν, όπως και ο υπόλοιπος λαός μας, μία πολύ σκληρή καθημερινότητα. Παρά ταύτα, έχουν αποσυνδέσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση από την ανάγκη επιτέλεσης του δικού τους καθήκοντος, από την ανάγκη να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αξίζει δημόσιος έπαινος σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για είναι πιστοί στον όρκο τους και στο καθήκον τους και για να μπορεί κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα να αισθάνονται ασφαλείς, για να μπορεί η χώρα να εστιάσει την προσοχή της στη μεγάλη εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης του τόπου.

Οφείλουμε και εμείς ως Πολιτεία να σταθούμε δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να καταλάβουμε τα δικά τους προβλήματα, να προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε τη καθημερινότητά τους λιγότερο δύσκολη, να στηρίζουμε την αξιοπρέπεια όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και ταυτόχρονα να κάνουμε όλο και πιο στενούς τους δεσμούς αλληλεγγύης και υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπόλοιπου Ελληνικού λαού.

Σε αυτά τα πλαίσια, με διαταγή που ήδη έχω υπογράψει, τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία βρίσκονται στο Αιγαίο, θα έχουν στρατιωτικούς γιατρούς τριών ειδικοτήτων και θα μπορούν έτσι κατά τη διάρκεια της πλεύσης τους σε λιμάνια μικρών ακριτικών νησιών, να προσφέρουν υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής στους ακριτικούς πληθυσμούς της χώρας, στις απομακρυσμένες αυτές περιοχές. Να αισθάνονται και εκεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δίπλα τους, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις τους σκέπτονται, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν. Γιατί όπως είπα, όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού. Αφουγκράζονται τον πόνο, τα προβλήματα και την αγωνία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

Συγχαρητήρια για τη σημερινή λαμπρή εκδήλωση. Καλή επιτυχία στα παιδιά. Καλή δύναμη στην αποστολή τους. Πίστη στο καθήκον. Ο Θεός να δίνει φώτιση σε όλους, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο ωφέλιμοι και πιο χρήσιμοι στη πατρίδα».

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.