YouTube Preview Image
Οι αυτοσχέδιες βόμβες στην άκρη του δρόμου είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στην εμπόλεμη ζώνη των αραβικών κρατών. Υπάρχουν αναφορές που λένε ότι τα θύματα από τις αυτοσχέδιες βόμβες είναι περισσότερα από αυτά που προκαλούν όλα τα άλλα όπλα. Αναρτούμε ένα βίντεο-συλλογή αντίστοιχων εκρήξεων για να αντιληφθούμε το είδος της έκρηξης που σκότωσε τον τ. Εύελπι και νυν Υπολοχαγό του Συριακού Στρατού Tammam Hassoun. Καλούνται τα μέλη της Ομάδας ΣΣΕ καθώς και όλοι όσοι εμπλέκονται σε στρατιωτική εκπαίδευση να παρακολουθήσουν το βίντεο για τη δική τους επιμόρφωση.

Θεμελιώδεις συμβουλές του EKEO για τα IED (προφέρεται άιντί) των δρόμων

  • Στην εμπόλεμη ζώνη οδηγούμε με μεγάλη ταχύτητα στους δρόμους
  • Κάθε αυτοκίνητο, όχημα η άλλο ογκώδες αντικείμενο στην άκρη του δρόμου είναι πιθανό IED διότι τοποθετούν τα εκρηκτικά μπροστά σε βαρύ αντικείμενο για να «βυσματώσουν» και να κατευθύνουν το ωστικό κύμα (και τους μύδρους) προς το δρόμο.
  • Σκαμμένος δρόμος ίσως σημαίνει IED μέσα στο οδόστρωμα, συνήθως νάρκη η βλήμα πυροβολικού
  • Ύπαρξη χωρικών, παιδιών κλπ στο δρόμο μας δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας διότι η έκρηξη θα σκοτώσει και αυτούς και οι αντάρτες ίσως δεν το πυροδοτήσουν
  • Τα αυτοκίνητα μας κινούνται σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους ώστε να μην υπάρξουν πολλαπλές καταστροφές,
  • Ενισχύουμε – Θωρακίζουμε την πλευρά του οχήματος που είναι προς το δρόμο (δεξιά) ώστε αντέξει στα θραύσματα (συνήθως βάζουν σακιά με βίδες, καρφιά, κομμάτια μετάλλων κλπ μπροστά στο εκρηκτικό).

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κανένα μέσο ενημέρωσης κανένα ιστολόγιο δεν ανέφερε την ηρωική θυσία του Σύριου Εύελπι παρά μόνο το ΕΚΕΟ και τα μέλη της Ομάδας ΣΣΕ. Αν είχαμε βγάλει κάποιο σκάνδαλο για ένα αξιωματικό, Εύελπι κλπ θα είχε γίνει πρωτοσέλιδο. Να γιατί έχουμε το δικό μας μέσο μαζικής ενημέρωσης στο EKEO (Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων). Στη Συρία τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «Μάρτυρα» τον Tammam Hassoun

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.