Πάνος ΠαναγιωτόπουλοςΣτα ύψη αναμένεται να κινηθούν του χρόνου οι βάσεις των στρατιωτικών σχολών μετά την ανακοίνωση για μείωση των εισακτέων κατά 30% που έγινε από τα επίσημα χείλη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Είναι πλέον φανερό ότι οι προβλέψεις του EKEO που έλεγαν ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές μέχρι να εφαρμοσθεί πλήρως ο κανόνας μία εισαγωγή στις σχολές για κάθε πέντε αποστρατείες είναι ρεαλιστικές. Αν σε κάθε χρόνο υπάρχει μείωση κατά 30% τότε σε δύο χρόνια θα έχουμε φτάσει στη μείωση κατά 80% (δηλαδή μία εισαγωγή για πέντε αποστρατείες αφού φέτος υπήρξε ήδη μείωση κατά 10%). Προς το παρόν έχουμε μόνο την μείωση κατά 30% αλλά είμαστε απαισιόδοξοι χωρίς να έχουμε άλλο στοιχείο. Πληροφορίες λένε ότι ο ΥΕΘΑ παλεύει όπως και ο προκάτοχος του Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις αλλά η μείωση κατά 30% είναι πλέον δεδομένη. Έτσι οι βάσεις των στρατιωτικών σχολών αναμένεται να ξεπεράσουν άνετα τα 18000 μόρια του χρόνου για τα Σώματα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ίσως και 18500) ενώ για τις Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών Σωμάτων κανείς δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας τους λόγω του ελάχιστου αριθμού εισακτέων που για πολλούς καθιστούν ασύμφορη τη λειτουργία της. Φυσικά το EKEO διαφωνεί πλήρως με την μείωση των εισακτέων η την κατάργηση της ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται και το EKEO έχει αναλύσει στο παρελθόν

Τα νέα μέτρα είναι:

  • Μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%. Ένα μέτρο το οποίο θα αποδώσει για τα επόμενα χρόνια αλλά και τα για τα επόμενα 50 – 100 χρόνια.
  • Mειώνεται ο αριθμός των Ανώτατων Αξιωματικών της χώρας, με ότι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο μισθολογικό. Μειώνονται τα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα κατά 55.
  • 55 στρατόπεδα κλείνουν και δίνονται στο δημόσιο προς αξιοποίηση ή δίνονται στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει ως κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.
  • Τα κέντρα νεοσύλλεκτων μειώνονται κατά 12, από 21 που είναι και φτάνουν στον αριθμό των 9.
  • Αποσύρονται πεπαλαιωμένα αεροσκάφη, τα Α7 CORSAIR, και αποσύρονται και πεπαλαιωμένα πλοία.

Ακολουθεί η συνέντευξη του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάμε τώρα να καλημερίσουμε και να συζητήσουμε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Κύριε Υπουργέ, καλημέρα σας.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου καλημέρα. Θα μου επιτρέψετε να σας πω τα καλορίζικα και να σας δώσω τις ευχές μου για το 5χρονο παιδί όλων σας, που είναι ο Real FM.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ευχαριστούμε θερμά, κύριε Υπουργέ. Θέλω να έρθω στην επικαιρότητα, στην πολιτική επικαιρότητα, θα σταθώ ιδιαίτερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς η ανησυχία όλων μας είναι μήπως μία περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης οδηγηθούμε σε αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων με άσχημες συνέπειες για τα εθνικά μας θέματα.

Όμως πριν από αυτό, θέλω το σχόλιό σας για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Ιδίως για τον ρόλο που παίζει ο κύριος Τόμσεν, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος φαίνεται να κρατά την πιο σκληρή στάση και να δυναμιτίζει τη διαπραγμάτευση. Και για το γεγονός ότι η τρόικα δεν αποδέχεται κανένα από τα ισοδύναμα που προτείνει η ελληνική Κυβέρνηση.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν, κύριε Χατζηνικολάου, θέλω να σας πω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια, η προσπάθεια εθνικής σωτηρίας πρέπει να πετύχει γιατί είναι η τελευταία τύχη και η τελευταία προσπάθεια για τη χώρα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Οι δύο εταίροι του δεν ξέρω αν του έχουν την ίδια εμπιστοσύνη, αν κρίνω από τις δηλώσεις ιδίως του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύω, κύριε Χατζηνικολάου, ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Εγώ σε αυτό το Υπουργείο το εφαρμόζω. Θέλω να σας πω ότι χθες επικοινώνησα τηλεφωνικά και με τον κύριο Βενιζέλο και με τον κύριο Κουβέλη και κάλεσα τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να στείλουν τους πιο στενούς τους συνεργάτες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να ενημερωθούν για όλα, εφ’ όλης της ύλης, σε ό,τι αφορά τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου και ιδίως για το θέμα των περικοπών.

Επανέρχομαι στο μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Ναι, εμπιστεύομαι τον κ. Σαμαρά και πιστεύω ότι αυτή την προσπάθεια εθνικής σωτηρίας, που είναι η τελευταία και η μοναδική, προσπαθεί και θα τη φέρει σε πέρας.

Υπάρχουν αυτά τα οποία σας άκουσα από το πρωί….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το θέμα είναι να υπάρχει και η ελληνική κοινωνία την επόμενη μέρα. Διότι αν ισχύουν αυτά που ακούω για περικοπές σε μικτές συντάξεις 700 ευρώ, μικτές συντάξεις 700 ευρώ, πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, κύριε Υπουργέ.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα είναι, κύριε Χατζηνικολάου, να καταλάβει και η πλευρά των εταίρων μας, δηλαδή το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι δεν πρέπει αυτά τα μέτρα να διαλύσουν την Ελλάδα. Διότι τα χτυπήματα που έχει καταφέρει στη χώρα μας η ύφεση είναι τόσο μεγάλα, ώστε αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε πλήρη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει καμία άλλη λύση παρά η φυγή προς τα εμπρός. Να ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες και να μπορέσουμε σιγά, δύσκολα αλλά σταθερά να ξαναβρούμε το δρόμο της ανάπτυξης.

Θέλω να σας πω, σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι όπως το θέσατε εσείς από την αρχή, το μεγάλο πρόβλημα είναι να μην επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να γίνει κρίση εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Υπουργέ, είναι δεδομένο ότι όταν είναι αδύναμες οι Ένοπλες Δυνάμεις σου θα έχεις υποχωρήσεις και στα εθνικά θέματα.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ακριβώς όπως το λέτε, για αυτό σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δυνατές. Η αποτρεπτική ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε πολύ υψηλό βαθμό, γιατί ξέρουμε ότι έτσι μπορούμε να έχουμε την ειρήνη και την ησυχία στην περιοχή.

Συνηθίζω να λέω ότι το Υπουργείο Άμυνας, του οποίου έχω την τιμή να προΐσταμαι μαζί με τους δύο Υφυπουργούς, τους κυρίους Καράμπελα και Ελευσινιώτη, είναι Υπουργείο Ειρήνης, δηλαδή πρέπει να εξασφαλίζει την ειρήνη και αυτό κάνουμε. Αλλά αυτό έχει μία προϋπόθεση, αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα που εξασφαλίζουν την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας η οποία κάνει τη χώρα σεβαστή από όλους τους γείτονές της, μέσα στο σημερινό κόσμο, ώστε να εξασφαλίζουμε την ειρήνη, την καλή συνεργασία και την καλή γειτονία.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Υπουργέ, δεν επηρεάζει το αξιόμαχο και το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις το γεγονός των περικοπών στις αμοιβές των ενστόλων; Δηλαδή το ότι βλέπουν, οι άνθρωποι αυτοί ήδη περνούσαν δύσκολα, γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολη είναι η ζωή με στολή, ιδίως για ορισμένες ειδικότητες μαχίμων πάρα πολύ δύσκολη, και βλέπουν τώρα να καταρρέουν και τα εισοδήματά τους.

Εγώ αναρωτιέμαι με τι ψυχική δύναμη και τι ψυχικό σθένος οι πιλότοι μας πετούν στο Αιγαίο αυτή την περίοδο.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, καταρχήν, επειδή επισκέπτομαι μονάδες και επειδή έχω απευθείας επαφή με αυτά τα παιδιά, θέλω να σας πω ότι όλοι, άντρες και γυναίκες, που δίνουν τον καθημερινό αγώνα στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αποσυνδέσει τα μισθολογικά τους από την επιτέλεση του καθήκοντος.

Από την άλλη πλευρά όμως, είναι καθήκον όλων μας να είμαστε δίπλα τους, να υποστηρίζουμε και να υπερασπίζουμε την αξιοπρέπειά τους και να κοιτάμε να κάνουμε τη καθημερινότητά τους λιγότερο δύσκολη, δεν λέω εύκολη.

Θα σας δώσω ορισμένα νούμερα. Γιατί όλη η προσπάθεια και μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει και θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο Υφυπουργούς, που προέρχονται από τις Ένοπλες δυνάμεις, αλλά θέλω να ευχαριστήσω και τη στρατιωτική ηγεσία, δηλαδή τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Στρατηγό τον κύριο Γκίνη, τον κύριο Χρηστίδη, το Ναύαρχο τον αρχηγό του ΓΕΝ και τον κύριο Τσαντηράκη τον αρχηγό του ΓΕΑ, τον Πτέραρχο.

Μαζί με όλους του επιτελείς τους, γιατί έχουμε δώσει ένα σκληρό αγώνα για να κάνουμε περικοπές. Προσέξτε, γιατί εδώ μιλάμε για έναν οικονομικό πόλεμο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι θα κόψετε στο Υπουργείο;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα σας τα πω όλα. Θα σας τα πω με νούμερα. Εδώ μιλάμε για έναν οικονομικό πόλεμο, τον οποίο πρέπει να κερδίσει η χώρα και πρέπει να συμβάλουμε και εμείς στο να εξοικονομηθούν δαπάνες. Το έχει ανάγκη η χώρα, το έχει ανάγκη ο Ελληνικός Λαός.

Από την άλλη πλευρά όμως, πρέπει αυτή η εξοικονόμηση να έχει ένα κριτήριο. Το κριτήριο της διατήρησης του αξιόμαχου. Διότι αν πάψουμε να είμαστε αξιόμαχοι, όπως είπατε πριν, σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο διεθνές περιβάλλον, αλλά και περιφερειακό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τα πάντα είναι δυνατά σε βάρος της χώρας.

Άρα, πριν από όλα μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα. Περικοπές. Το τελευταίο πακέτο των περικοπών, διότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου, σε σύγκριση με τα νούμερα του ’09, έχει περικοπεί σε τεράστια ποσά. Τα οποία υπερβαίνουν τα 2 δις ευρώ.

Το τελευταίο πακέτο περικοπών ανέρχεται σε 517 εκατομμύρια ευρώ. Δεν έχει κύριε Χατζηνικολάου ούτε μία μετάθεση πληρωμής. Είναι όλα περικοπές και εξηγούμαι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι κόβετε. Από πού κόβετε;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα σας πω. 80 εκατομμύρια από τα λειτουργικά έξοδα. Τι περιλαμβάνει αυτό το πρώτο πακέτο. Μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%. Ένα μέτρο το οποίο θα αποδώσει για τα επόμενα χρόνια αλλά και τα για τα επόμενα 50 – 100 χρόνια.

Στη συνέχεια, μειώνεται ο αριθμός των Ανώτατων Αξιωματικών της χώρας, με ότι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο μισθολογικό. Μειώνονται τα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα κατά 55.

55 στρατόπεδα κλείνουν και δίνονται στο δημόσιο προς αξιοποίηση ή δίνονται στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει ως κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Σε ότι αφορά τα κέντρα νεοσύλλεκτων. Τα κέντρα νεοσύλλεκτων μειώνονται κατά 12, από 21 που είναι και φτάνουν στον αριθμό των 9.

Επίσης, αποσύρονται πεπαλαιωμένα αεροσκάφη, τα Α7 CORSAIR, και αποσύρονται και πεπαλαιωμένα πλοία.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτά είχανε υπερβολικά έξοδα για τη συντήρησή τους;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Λόγω παλαίωσης και να σας πω και κάτι; Όλη αυτή η περικοπή, δεν γίνεται στον αέρα. Αλίμονο, αν στις Ένοπλες Δυνάμεις κάνουμε περικοπές στον αέρα.

Αυτές οι περικοπές εντάσσονται στη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει σχεδιαστεί από ειδικούς στα στρατιωτικά θέματα και φέρει την υπογραφή της φυσικής στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν παίζουμε εδώ.

Πάω τώρα στα υπόλοιπα. Εξοπλιστικά προγράμματα. 104 εκατομμύρια, συμβόλαια αξίας 104 εκατομμυρίων ευρώ, ακυρώνονται. Όλα τα συμβόλαια για τα οποία σας μιλάω, έχουν υπογραφεί από τις προηγούμενες ηγεσίες.

Εμείς επειδή δεν έχουμε χρήματα, δεν πρόκειται να υπογράψουμε κανένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα. 104 λοιπόν εκατομμύρια είναι το αντίστοιχο των συμβολαίων που ακυρώθηκαν και εξοικονόμηση 333 εκατομμυρίων ευρώ από άλλα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών, η οποία προήλθε είτε από haircut στο τελικό τίμημα, δηλαδή αν ο αντισυμβαλλόμενος ήταν να πάρει 100 ευρώ, του ζητήσαμε και δέχθηκε από τα 100 να πάρει τα 60, είτε από μείωση της ποσότητας των παραγγελιών. Αν έχουν παραγγελθεί 100 τυφέκια, δηλώσαμε ότι θα παραλάβουμε τα 50 και θα πληρώσουμε μόνο τα 50.

Αν τα αθροίσετε, 80 συν 104, συν 333, δίνουν τον αριθμό 517. Είναι καθαρά μέτρα, καθαρές περικοπές. Έχω καλέσει τα κόμματα να έρθουν να τα ελέγξουν.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τα έχει δεχθεί η τρόικα αυτά ή θα έρθει πάλι να πειράξει το μισθό του ιπτάμενου και το μισθό του μάχιμου αξιωματικού ο οποίος βρίσκεται στον Έβρο ή στη…

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, να σας πω κάτι. Ακούω, αλλά δεν μου έχει ειπωθεί επισήμως. Ακούω από δημοσιογραφικές πηγές ότι τις μειώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα κάποιοι της τρόικα δεν τις βλέπουν με καλό μάτι, γιατί οι αντισυμβαλλόμενοι, ακούω ότι οι χώρες….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γιατί θα τους μαλώσουν οι χώρες τους που…

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ότι οι χώρες δηλαδή είναι Ευρωπαϊκές χώρες και ως εκ τούτου δεν θα πάρουν τα χρήματά τους. Αυτό δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά σε κάθε περίπτωση έρχομαι σε αυτό που λέτε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εγώ πάλι το πιστεύω, κύριε Υπουργέ.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα το σχολιάσω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εντάξει, κατανοώ ότι εσείς είστε σε μια άλλη θέση ευθύνης από τη δική.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ελπίζω να μην είναι έτσι. Αλλά σε κάθε περίπτωση έρχομαι σε αυτό που λέτε και το υπογραμμίζω με κάθε έμφαση.

Νομίζω ότι πρέπει ακριβώς να υπερασπίσουμε τον τρόπο που βγάζει την καθημερινότητά του ιδιαίτερα ο μικρός Αξιωματικός.

Επειδή προέρχεστε, κύριε Χατζηνικολάου, από μια ακριτική περιοχή της Ελλάδος στην οποία χτυπάει η καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων και μιλάω για τον Έβρο, πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν είμαστε ήσυχοι εμείς εδώ και μπορούμε να μιλάμε για οικονομία, μιλάμε για επενδύσεις, μιλάμε για τουρισμό, είναι γιατί στην 16η επάνω στο Διδυμότειχο ο φαντάρος και ανθυπασπιστής και ο Υπαξιωματικός και ο Αξιωματικός κάνουν τη δουλειά τους. Και αυτοί παίρνουν 3 και 60. Και αυτούς πρέπει να τους υποστηρίξουμε ηθικά και ουσιαστικά.

Καταλαβαίνω ότι όλος ο Ελληνικός Λαός κάνει..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μου στέλνει μήνυμα τώρα από τον Έβρο υπαξιωματικός με δυο παιδιά που η γυναίκα του έχει μείνει άνεργη, δούλευε στον ιδιωτικό τομέα προφανώς και έχει μείνει άνεργη. Και μου λέει, πες στον Υπουργό ότι το ηθικό μας παραμένει ακμαίο αλλά η ψυχή μας είναι μαύρη.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μπράβο του γιατί ακριβώς λέει την αλήθεια. Θέλω να σας πω ότι σε όποιες μονάδες πηγαίνω αυτό διαπιστώνω. Και είναι προς τιμήν τους και τους αξίζει δημόσιος έπαινος σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί έχουν αποσυνδέσει τα όποια αιτήματα και τα όποια προβλήματα που είναι σοβαρά και καθημερινά, τα έχουν αποσυνδέσει με την επιτέλεση του καθήκοντός του.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε κοντά τους, ότι δεν πρέπει να συνεισφέρουμε στην γενικότερη προσπάθεια και δεν πρέπει να βρούμε το σημείο ισορροπίας στο οποίο θα εξασφαλίσουμε την αποφασιστική συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση εξοικονόμησης πόρων και μείωσης δαπανών.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε να γίνει δεχτό το σχέδιο που υποβάλλατε.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και ταυτόχρονα να κρατήσουμε υψηλά την υπηρεσιακή ετοιμότητα και το αξιόμαχο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ας ελπίσουμε να γίνει δεκτό το σχέδιο που υποβάλλατε και να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την Τρόικα, να μην οδηγηθούν πάλι σε περικοπές στους ήδη πολύ χαμηλούς μισθούς των αξιωματικών και των υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί εκεί θα γίνει ακόμη πιο έντονη η υπόνοια ότι το βασικό τους μέλημα είναι να προασπίσουν τα έσοδα της πολεμικής βιομηχανίας των χωρών τους.

Σας ευχαριστώ θερμά, κύριε Υπουργέ. Καλημέρα.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να είστε καλά, κύριε Χατζηνικολάου. Την καλημέρα μου.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.