YouTube Preview Image
Τις τακτικές των συμμοριών όσοι μεγάλωσαν στη φτώχεια και στις αλάνες τις ξέρουν καλά. Τα νέα παιδιά που βγαίνουν από το facebook για να φορέσουν μάσκες και μαντίλες δεν τις γνωρίζουν μέχρι να παγιδευτούν και να μην μπορούν να ξεφύγουν. Οι συνοικίες τα παλιά χρόνια είχαν «συμμορίες» πιτσιρικάδων όπου κυριαρχούσε ο πιο βίαιος. Κάθε κεφαλή που σηκώνονταν έπρεπε να κοπεί προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση (μερικές σφαλιάρες αρκούσαν αν και αναλάμβαναν τα πρωτοπαλίκαρα του «Αρχηγού» τις επιθέσεις και την απομόνωση»)

Από το EKEO θα απαριθμήσουμε εδώ μερικές τακτικές συμμορίας που ισχύουν σήμερα στις ακραίες εξτρεμιστικές οργανώσεις που καλούν τα παιδιά μας να μονομαχήσουν στους δρόμους

Για να γίνεις μέλος της συμμορίας πρέπει να εμπλακείς σε παράβαση δίνοντας μάχη, δέρνοντας, κλέβοντας, καίγοντας ώστε να είσαι συνένοχος και να μη μπορείς να απεμπλακείς ποτέ. Αυτά περί μύησης και δοκιμασιών είναι απάτες και σκοπό έχουν να δώσουν ένα ζωτικό ψεύδος στον νεοφώτιστο που παλεύει με τη συνείδηση του

Υπάρχουν άγραφοι νόμοι που αντίθετα με τους συνταγματικά κατοχυρωμένους νόμους του τακτικού στρατού στις συμμορίες εφαρμόζονται κατά βούληση και αλλάζουν κατά τη βούληση του Αρχηγού.

Γύρω από τον Αρχηγό υπάρχει μια στενή ομάδα Πραιτωριανών που τον προστατεύει. Πριν εμπλακεί ο Αρχηγός ο παρείσακτος η ο αντάρτης θα περάσει από αυτούς οι οποίοι ερμηνεύουν τις διαταγές του Αρχηγού κατά βούληση και του μεταφέρουν συκοφαντικά ότι ψευδείς πληροφορίες θέλουν προκειμένου να αποσπάσουν από αυτόν εντολή τιμωρίας η καταστροφής αυτών που μισούν

Σε κάθε επίθεση υπάρχει και υλικό αντίτιμο για να εμπλακούν οι συμμορίτες διότι οι ανοησίες των Αρχηγών τους περί εθνικής δράσης και ριζοσπαστικής ελευθερίας κλπ δεν αρκούν για τον άπληστο συμμορίτη. Πρέπει να υπάρχει υλική ανταμοιβή που είναι συνήθως το πλιάτσικο της καταστροφής των καταστημάτων και των ξένων περιουσιών. Εξίσου καλή ανταμοιβή είναι η εκδίκηση της συμμορίας εναντίον ενός εχθρού του μέλους της συμμορίας (εμπρησμός αυτοκινήτου, καταστήματος κλπ) ο οποίος δεν υπάκουσε στον εκβιασμό του συμμορίτη. Ακόμη και ο ισχυρισμός ότι είναι ο συμμορίτης μέλος της τάδε συμμορίας είναι σημαντικό προσόν ώστε να εκφοβίζει και να απειλεί που και αυτό μεταφράζεται σε χρήμα και δύναμη (στις αντιπαραθέσεις τους με άλλους απειλούν να καλέσουν τη συμμορία τους).

Κάθε «πολιτικοποιημένη» συμμορία έχει κάποιο πολιτικό πρόσωπο που τους υποστηρίζει έτσι ώστε να του ζητήσουν βοήθεια όταν τους συλλάβουν. Οι πολιτικοί αυτοί θα προσπαθήσουν να τους βγάλουν από τη φυλακή επικαλούμενοι αστυνομική βία, συνταγματικά δικαιώματα, διατηρώντας έτσι το δικό τους προσωπικό στρατό που θα τους στρέψουν εναντίον των δικών τους αντιπάλων όταν έρθει η ώρα (επιθέσεις με αυγά, γιαούρτια, νερά, και ίσως και ξυλοδαρμούς και τρομοκρατικές επιθέσεις). Φυσικά οι μάρτυρες θα δεχθούν εκφοβισμό και για να μη μπλέξουν θα ξεχάσουν τα πάντα.

Ο Αρχηγός των συμμοριών καλλιεργεί στους συμμορίτες την εντύπωση ότι υπάρχει από πίσω τους μια μεγάλη δύναμη (πολιτικός παράγοντας, αθλητικό παράγοντας κλπ) που θα τους προστατεύσει και θα τους ανταμείψει. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούν ένα ζωτικό ψεύδος στους συμμορίτες που ούτως η άλλως θεωρούν ότι δεν έχουν προοπτικές κοινωνικής εξέλιξης και πρέπει να επενδύσουν σε κάποιο ισχυρό για να κερδίσουν ένα προβάδισμα. Συχνά δεν υπάρχει κανένας ισχυρός παράγοντας πίσω από τον Αρχηγό που κραυγάζει ότι «…έχει τους Ρώσους πίσω του…» ίσως χρησιμοποιώντας κάποια φωτογραφία η μια κοινή τους εμφάνιση.

Το EKEO παρουσιάζει μερικά μόνο από τα άρθρα του εγχειριδίου που περιγράφουν τη δράση των συμμοριών ανά τον κόσμο και όχι ανά την Ελλάδα μόνο και στο μέλλον θα το δημοσιεύσει για την ενημέρωση των πολιτών.

Μέχρι τότε οι γονείς να θυμούνται ότι αν δεν μπορούν να επιβληθούν στο παιδί τους κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας τότε τα παιδιά είναι ευάλωτα στις ισχυρότερες προσωπικότητες των Αρχηγών των συμμοριών που θα τα γεμίσουν ηδονή με το αίσθημα δύναμης και ισχύος που προφέρει κάθε εγκληματική συμμορία που δρα στους δρόμους. Κρατήστε τα παιδιά σας μακριά τους…

(Στο βίντεο υπάρχουν πληροφορίες για τις συμμορίες των Λατινοαμερικάνων στις ΗΠΑ)

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.