Τα στελέχη του EKEO παρακολουθούν με προσοχή από τις 30.12.2012 | 08:30 την ανάρτηση γνωστού ιστολογίου που εστιάζει σε θέματα ενόπλων δυνάμεων και η οποία αναφέρει ότι δήθεν υπήρχε μια ιστοσελίδα που είχε έμβλημα της ΣΣΕ με διάφορα απαξιωτικά σχόλια δημιουργώντας την εντύπωση στους αναγνώστες και σχολιαστές ότι έθιγε τη ΣΣΕ. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια αθώα ανεπίσημη ιστοσελίδα στο facebook που αναρτήθηκε από φίλους της ΣΣΕ ώστε να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς στο facebook και κατέβηκε αμέσως μόλις η Διοίκηση της ΣΣΕ έδωσε αυτή την οδηγία. Ειδικότερα, κάθε μέλος του facebook αναζητά στο facebook μια ιστοσελίδα που να αναφέρει το εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου σπούδασε ώστε να γεμίσει τη σχετική επιλογή στο προφίλ του (δηλαδή εκπαίδευση, σπουδές κλπ). Δείτε παρακάτω πόσες ανεπίσημες ιστοσελίδες υπάρχουν στο facebook όχι μόνο για τη ΣΣΕ αλλά για πλήθος άλλων στρατιωτικών σχολών (κάντε μια αναζήτηση στο facebook). Όπως θα αποδειχθεί άλλος ήταν ο σκοπός της ανάρτησης του εν λόγω ιστολογίου και όχι η φύλαξη του κύρους της ΣΣΕ που φυσικά δεν κινδύνευσε ποτέ από μια αθώα ερασιτεχνική ιστοσελίδα των φίλων της.

Επειδή λοιπόν η ΣΣΕ δεν είχε καμία ιστοσελίδα στο facebook αγαπημένοι φίλοι της ΣΣΕ (μεταξύ αυτών και διδάσκοντες της ΣΣΕ) ανάρτησαν μια πρόχειρη ιστοσελίδα στο facebook (με φόντο παρέλαση της ΣΣΕ και ένα μικρό έμβλημα της) όπου ανέφερε ότι πρόκειται για μια ανεπίσημη ιστοσελίδα φίλων της ΣΣΕ ώστε να υπάρχει σημείο αναφοράς σπουδών στο facebook μέχρι να αναρτήσει η ΣΣΕ την επίσημη δική της. Όχι μόνο γινόταν σαφής αναφορά στην ανεπίσημη ιδιότητα της αλλά δεν υπήρξε ποτέ τίποτα δυσφημιστικό η αρνητικό αφού κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει ούτε μια συγκεκριμένη αναφορά σε ανάρτηση η σχόλιο που θίγει τη ΣΣΕ. Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού έγινε μέσα σε λίγα λεπτά από αγαπημένους φίλους της ΣΣΕ. Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας λοιπόν που έκανε την περιβόητη καταγγελία βλέποντας ότι τα σχόλια που αναρτούσαν διάφοροι κάτω από το δημοσίευμα του έλεγαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπήρξε κάτι συκοφαντικό και δεν γνώριζαν καν για την ύπαρξη της περίμενε μέχρι το σχόλιο που αναρτήθηκε στις 30.12.2012 | 18:35. Και τότε αποφάσισε να δράσει εμφανίζοντας με μαγικό τρόπο ένα σχόλιο με ημερομηνία και ώρα 30.12.2012 | 12:02 (δηλαδή εμβόλιμο σχόλιο που δεν υπήρχε πριν) προκειμένου να εστιάσει στο στόχο του δηλαδή σε συγκεκριμένο Καθηγητή της ΣΣΕ στον οποίο είχε επιτεθεί και στο παρελθόν. Το EKEO καταγγέλλει δημόσια την πράξη αυτή και είναι σίγουρο ότι όχι μόνο η ανάρτηση (30.12.2012 | 12:02) που θίγει Καθηγητή της ΣΣΕ δεν υπήρχε μέχρι και τις 30.12.2012 | 18:35 αλλά είναι πιθανό ότι μια έρευνα θα δείξει ότι το IP του σχολιαστή είναι και το IP του διαχειριστή η συνεργάτη του.
Με λίγα λόγια δεν υπήρξε ποτέ τίποτα αρνητικό για τη ΣΣΕ στην αθώα ιστοσελίδα στο facebook ενώ σίγουρα υπάρχουν σχόλια του ιστολογίου αυτού που μπαίνουν εμβόλιμα όπου και όταν ο διαχειριστής το αποφασίσει. Αυτό μπορούμε να το πιστοποιήσουμε με μάρτυρες και στοιχεία ενώπιον της Δικαιοσύνης στο μέλλον. Σίγουρα από αυστηρό νομικό έλεγχο πρέπει να περάσει το δήθεν σχόλιο Μαθητή της ΣΣΕ που απειλεί να πετάξει βιβλία στο κεφάλι των καθηγητών του αφού ποτέ κανείς δεν μίλησε για πολιτική στη ΣΣΕ (αν τολμούσε κανείς να κάνει πολιτική στη ΣΣΕ το EKEO θα το είχε ήδη καταγγείλει και καταδικάσει). Το EKEO δεν πιστεύει ότι αυτό το σχόλιο βίας και απαξίωσης καθηγητών ΣΣΕ έγινε από Εύελπι αλλά επιφυλάξεις εκφράζονται για το αν πρόκειται για πραγματικό αναγνώστη.

Ακολουθούν ανάλογες ανεπίσημες ιστοσελίδες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της ΣΣΑΣ στο facebook

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.