YouTube Preview Image
Το EKEO εξελίχθηκε από ένα απλό μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ίδρυμα σε μια μηχανή προαγωγής εθνικών και πατριωτικών ιδεών που υποστηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Στο παρελθόν το EKEO απέκρουσε επιθέσεις κατά υψηλόβαθμων αξιωματικών, πιέσεις και εκβιαστικές δημοσιεύσεις αναρτώντας απαντήσεις και αποκαλύπτοντας την αλήθεια. Διαπιστώσαμε λοιπόν καθώς ασχολούμασταν μόνο με επιστημονικά θέματα οπλικών επιστημών ότι είχε δημιουργηθεί στο διαδίκτυο μια αδυσώπητη μηχανή προπαγάνδας ανθελληνικών κύκλων που μισούν το Στρατό και προσπαθούσαν να πλήξουν την Ηγεσία του, τις στρατιωτικές σχολές και γενικά το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Με φρίκη είδαμε ότι δημιουργήθηκαν ιστολόγια που αναρτούσαν εκφοβιστικά σχόλια είτε αποκαλύπτοντας το στόχο τους είτε αφήνοντας υπαινιγμούς ότι γνώριζαν ενοχοποιητικά στοιχεία για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και άλλους που κατέχουν κρίσιμες θέσεις. Όσο και αν έψαξαν, οι επιστήμονες του EKEO δεν βρήκαν καμία πηγή υποστήριξης των ΜΜΕ για όλους αυτούς που θίγονταν διαπιστώνοντας το τεράστιο επικοινωνιακό κενό. Ομολογουμένως υπήρξαν προσπάθειες υποστήριξης κατά των θιγόμενων ατόμων από συνδικαλιστικές οργανώσεις στρατιωτικών αλλά φυσικά αυτές δεν μπορούν να πείσουν όσο καλοπροαίρετες και να είναι. Επίσης επώνυμα εμπορικά ιστολόγια που έχουν πελάτες στελέχη ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας παρά την ευγενική τους υποστήριξη έχουν ένα προφανές επικοινωνιακό μειονέκτημα. Τέλος υπάρχουν και ανώνυμα ιστολόγια ερασιτεχνών (πολύ ερασιτεχνικής δομής) των οποίων ο διαχειριστής λόγω της ανωνυμίας του δεν πείθει και δημιουργεί υποψίες.
Έτσι λοιπόν στο EKEO αποφασίσαμε δημόσια να αποκρούσουμε επιθέσεις που θεωρούσαμε άδικες και να εκφράσουμε μαζί με το επιστημονικό μας έργο τα εθνικά πατριωτικά μας αισθήματα. Αυτό είχε ένα τίμημα διότι ήμασταν επώνυμοι και έτσι οι Εφιάλτες στράφηκαν εναντίον μας κινητοποιώντας μάλιστα και απίστευτα υψηλούς και δυσανάλογους αντιπάλους για ένα μικρό μη κρατικό ερευνητικό ίδρυμα.
Όμως, αν δεν υπάρξει και μια άλλη πατριωτική ανεξάρτητη φωνή στο διαδίκτυο όπως το EKEO τότε είναι πιθανό οι στρατιωτικοί που εμπλέκονται στις επιτροπές εξοπλισμών να εκβιάζονται μέσω εκφοβιστικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο και έτσι να χειραγωγούνται, ιδιαίτερα από άτομα που συλλέγουν πληροφορίες στους διαδρόμους των Υπουργείων τις οποίες χρησιμοποιούν στη συνέχεια κατά βούληση. Ειδικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δυσφήμιση αποτελεί και μόνο η ανάρτηση του ονόματος τους όταν συνοδευτεί με ερωτήματα και υπαινιγμούς. Το EKEO θα αποκρούσει τις επιθέσεις αυτές και θα θέσει υπό αυστηρό έλεγχο τις εκφοβιστικές αναρτήσεις εντοπίζοντας ποιος κρύβεται πίσω από τη μαφία αυτή των ιστολογίων και βγάζοντας «στον τάκο» τους υπευθύνους, ιδιαίτερα όσους θα προσπαθήσουν στο μέλλον να κινηθούν στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων αναζητώντας σκάνδαλα και λαβές ελέγχου των στρατιωτικών.
Για το λόγο αυτό ιδρύθηκε από το EKEO στο facebook και η ομάδα «Ευέλπιδες Έλληνες» που αριθμεί χιλιάδες επώνυμα εντεταγμένα μέλη μέχρι σήμερα (πλήθος εκ των οποίων είναι Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων). Η ομάδα αυτή αποτελεί την ακομμάτιστη εθνική πατριωτική οργάνωση που χτίστηκε γύρω από τις αρχές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και στηρίζει τα εθνικά πατριωτικά ιδεώδη. Μόνο από την κοινοποίηση των αναρτήσεων του EKEO στη ιστοσελίδα της οργάνωσης «Ευέλπιδες Έλληνες» υπάρχουν χιλιάδες ημερήσιες αναγνώσεις των άρθρων μας ενώ αν συμπεριλάβουμε και τις προβολές των βίντεο στο Youtube το EKEO αγγίζει τους επτά χιλιάδες αναγνώστες σε όλες τις διαδικτυακές δομές του κάθε μέρα.

Δηλώνουμε δημόσια και απερίφραστα ότι ούτε το EKEO αλλά ούτε και η Διεύθυνση του έχουν πάρει ποτέ δημόσιο χρήμα (επιχορηγήσεις, επιτροπές, επιδοτήσεις, κλπ κλπ) εκτός από το μισθό τους στις δημόσιες θέσεις που κατέχουν και έτσι δεν φοβούμαστε τίποτα.
Καλούμε τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να επικοινωνήσουν με το EKEO αν θεωρούν ότι υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο που τους θίγουν η τους απειλούν ώστε να τις αντιμετωπίσουμε ακόμη και με ένδικα μέσα.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.