YouTube Preview Image
Πρόσφατα οι ένοπλοι ληστές που απείλησαν γνωστό δημοσιογράφο ήταν εξοπλισμένοι όπως η ΕΚΑΜ με πλήρη εξάρτηση και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι ΟΠΛΟ και πρέπει να γίνει κατανοητό από την Πολιτεία που δεν ασκεί έλεγχο στην πώληση και τη διάδοση τους. Αν σκεφθεί κανείς τον αρχαιοελληνικό ορισμό του ΟΠΛΟΥ θα διαπιστώσει ότι είναι η ασπίδα (εξού και οπλή) και είναι εξίσου θανατηφόρα στα χέρια κακοποιών με όλα τα άλλα επιθετικά όπλα. Φανταστείτε ένα κακοποιό που σας επιτίθεται με κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο για να αντιληφθείτε ότι δεν μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε ακόμη και δεν έχει κάποιο όπλο στα χέρια του. Όπως το EKEO έχει τονίσει στο παρελθόν οι κακοποιοί έχουν πλέον αλεξίσφαιρα γιλέκα και δεν φοβούνται τα ελαφρά όπλα χειρός των αστυνομικών. Για τους λόγος αυτούς το EKEO σε ένα εκλαϊκευμένο οδηγό επιβίωσης που δημοσίευσε στο παρελθόν τόνισε ότι δεν πρέπει οι πολίτες να θεωρούν ότι αν έχουν ελαφρό όπλο χειρός (περίστροφο, πιστόλι κλπ) θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους ένοπλους εισβολείς διαρρήκτες. Είναι πολύ πιθανό οι επιδρομείς να έχουν αλεξίσφαιρο γιλέκο αφού κανένας έλεγχος δεν ασκείται από την πολιτεία στην πώληση και διάδοση τους και έτσι να μην φοβούνται τα πυροβόλα όπλα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η αντιβαλλιστική ασπίδα των ΗΠΑ (που είναι ασπίδα και όχι επιθετικό όπλο) μπορεί να προκαλέσει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αν πραγματικά δεν κάνουν υποχωρήσεις οι ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλος ο ψυχρός πόλεμος στηρίχθηκε στον έλεγχο όπλων και ιδιαίτερα στον έλεγχο των αμυντικών συστημάτων των υπερδυνάμεων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι αντέδρασαν στην εγκατάσταση των S300 στην Ελλάδα που είναι μία ασπίδα και φυσικά ενισχύει την άμυνα των Ελλήνων.
Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να εντοπισθούν όλες οι εταιρίες και οι εισαγωγείς των αλεξίσφαιρων γιλέκων τα οποία πρέπει να έχουν σειριακό αριθμό και ταυτότητα έτσι ώστε να γνωρίζουν οι αρχές ποιος τα αγόρασε και για ποιο λόγο. Αλλιώς μόνο βλήματα εκφυλισμένου ουρανίου μπορούν να αντιμετωπίσουν τη θωράκιση των αλεξίσφαιρων γιλέκων των κακοποιών και κανείς δε θέλει αυτά τα βλήματα να εμφανιστούν στη μαύρη αγορά της Ελλάδας.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.