YouTube Preview Image
Οι συνεχείς επιθέσεις αμυντικών ιστολογίων κατά της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων τράβηξαν την προσοχή του EKEO για τη δράση δημοσιογράφων που κινούνται στο χώρο του ΥΠΕΘΑ. Έτσι, απομονώσαμε και αναρτούμε το περιβόητο βίντεο όπου ο τότε ΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης δημόσια κατηγόρησε ορισμένους δημοσιογράφους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι χρηματοδοτούνται από τη Στρατιωτική Ηγεσία μέσω κρυφών κονδυλίων. Απομονώνουμε τις επίμαχες εκφράσεις που στοιχειοθετούν επίσημη καταγγελία διαφθοράς και στην οποία εμπλέκονται δημοσιογράφοι που σχετίζονται με το ΥΠΕΘΑ και τα μυστικά του κονδύλια (απόρρητες δαπάνες).

Σύμφωνα με τον τότε ΥΕΘΑ υπάρχουν τα λεγόμενα «delivery boys» δηλαδή δημοσιογράφοι μεσάζοντες εταιριών όπλων που χρηματοδοτούνται είτε από μυστικά κονδύλια είτε μέσω αγοράς των illustration περιοδικών τους, βιβλίων τους η μέσω άλλων παροχών (που δεν διευκρίνισε). Ενδεχομένως εννοούσε την προνομιακή παροχή πληροφοριών η άλλων προνομίων που θα αποκαλυφθούν σύντομα. Το EKEO με θλίψη διαπιστώνει ότι ακόμη δεν έχει επέμβει ο εισαγγελέας για να διερευνήσει ποιοι είναι αυτοί οι διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι (delivery boys τους λέει ο Πάνος Μπεγλίτης) και ποιος ήταν αυτός που τους χρηματοδοτούσε από τη στρατιωτική ηγεσία. Μέγα θέμα είναι η προνομιακή εσωτερική πληροφόρηση αφού σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που δημοσιεύουν κουτσομπολιά και φήμες για το ΥΠΕΘΑ και βέβαια δεν υπάρχουν πολλοί που εστιάζουν στις στρατιωτικές σχολές έχοντας εσωτερική πληροφόρηση και διακινώντας ιδιωτικά έγγραφα των σχολών αυτών. Γιατί δεν προχώρησε ο έλεγχος του «Πόθεν Έσχες» για τους δημοσιογράφους αυτούς όπως ζήτησε να γίνει ο τότε ΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης; Γιατί δεν ανοίγουν οι λογαριασμοί αυτών που έχουν προνομιακή και εσωτερική πληροφόρηση στα ιστολόγια και στα περιοδικά τους;
Στο τέλος του βίντεο παραθέτουμε τις δηλώσεις του κ. Πάνου Μπεγλίτη με τις οποίες «καθαρίζει» το όνομα του τότε Αρχηγού ΓΕΣ Στργου Φραγκούλη Φράγκου (Το EKEO θεωρούσε πάντα ότι ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος ήταν πάντα υπόδειγμα ήθους για όλο το Στρατό και το Λαό). Όμως, δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές επί των άλλων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και φυσικά δεν μπορεί να υπάρχουν διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι στο ΥΠΕΘΑ και να νέμονται τα μυστικά κονδύλια των Γενικών Επιτελείων χωρίς έλεγχο. Το EKEO ανοίγει το φάκελο των δημοσιογράφων που εργάζονται, σχετίζονται η είναι διαπιστευμένοι στο ΥΠΕΘΑ (ιδιαίτερα αυτών που έχουν εσωτερική πληροφόρηση για τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές) και στο μέλλον θα υπάρξουν εξελίξεις. Μέχρι τότε αν υπάρχει Εισαγγελέας στην Ελλάδα πρέπει να ελέγξει αμέσως το “Πόθεν Έσχες” των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του ΥΠΕΘΑ και να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων και τα ποσά που έλαβαν η λαμβάνουν καθώς και τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνουν εσωτερική πληροφόρηση ώστε να αυξάνουν την αναγνωσιμότητα των ιστολογίων τους και γενικά την προώθηση της καριέρας τους στα διάφορα ΜΜΕ όπου εργάζονται ως αμυντικοί αναλυτές.

(Το φορολογικό θέμα των διαφημίσεων του Google Adsense θα το ανοίξουμε αργότερα)

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.