YouTube Preview Image
Παραδεχθείτε ότι όλοι αναρωτιέστε αν μπορεί να σας τραυματίσει η σκοτώσει σφαίρα αν είστε μέσα στο νερό (κάτω από την επιφάνεια του νερού). Το EKEO παρουσιάζει και σχολιάζει το εξαιρετικό πείραμα των MythBusters οι οποίοι κατασκεύασαν ένα βαλλιστικό ζελέ και το έβαλαν μέσα σε μια δεξαμενή με νερό. Στη συνέχεια πυροβόλησαν κατά του ζελέ με διάφορα όπλα (διαμετρήματα, κλπ) και κατέγραψαν τα αποτελέσματα. Σημειώνουμε ότι το ζελέ είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε αν το διαπεράσει η σφαίρα τότε η πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού (η και θανάτου) είναι πολύ μεγάλη (σχεδόν σίγουρη).

  • Πιστόλι 9mm: Απαιτεί βάθος νερού 8 πόδια (~2.5 μέτρα) για να μειωθεί εξαιρετικά ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού.
  • Καραμπίνα (μονόβολο) : Σίγουρα απαιτεί πάνω από 8 πόδια αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό και μπορεί ο άνθρωπος να τραυματιστεί σοβαρά αφού στο βίντεο έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι του τζελ (ζελέ)
  • Εμπροσθογεμή Όπλα του Αμερικανικού Εμφυλίου: Το νερό παρέχει μεγάλη προστασία ακόμη και σε μικρό βάθος δύο μέτρων αλλά στο ένα μέτρο η βολή είναι θανατηφόρα
  • Υπερσύχρονα υπερηχητικά όπλα: Παραδόξως τα βλήματα κινούνται τόσο γρήγορα που διαλύονται μόλις χτυπήσουν το νερό και άρα δύο μέτρα κάτω από το νερό παρέχουν ασφάλεια (βολίδα full metal jacket)
  • M1 Garand: Ισχύουν τα ίδια, δηλαδή η βολίδα διαλύεται μέσα στο νερό και μπορεί να χτυπήσει το ζελέ μόνο σε βάθος ενός μέτρου. Άρα στα δύο μέτρα ο δύτης είναι ασφαλής από το M1 Garand (βολίδα full metal jacket)

Άρα το EKEO αναφέρει ότι για τυφέκια μάχης ο δύτης (μαχητής γενικά) που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού σε βάθος 2 μέτρων είναι ασφαλής (ίσως και σε ένα μέτρο) ενώ για καραμπίνα (μονόβολο) και πιστόλι 9mm απαιτείται βάθος 3.5 μέτρων και 2.5 μέτρων αντίστοιχα για να μην υπάρξει σημαντικός κίνδυνος.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.