Το EKEO με θλίψη διαπιστώνει ότι μάλλον υπάρχουν ακόμη άτομα που πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει συνέδριο/ημερίδα κλπ στις Στρατιωτικές Σχολές όπου οι εταιρίες αμυντικού (στρατιωτικού) υλικού μπορούν να συμμετέχουν και να παρουσιάζουν τα επιτεύγματα τους στα αμφιθέατρα των Σχολών. Οι προηγούμενες αναρτήσεις μας ίσως δεν αρκούν και για τούτο επανερχόμαστε. Αρχικά να τονίσουμε ότι το ΕΚΕΟ θεωρεί ότι υπάρχουν αρκετές εταιρίες που συνάπτουν συμβόλαια με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραγωγή αμυντικού υλικού και οι οποίες είναι αξιόλογες στη δουλειά τους (προς αποφυγήν παρεξήγησης). Οι εταιρίες αυτές κατά καιρούς εκθέτουν τα προϊόντα τους σε εκθέσεις αμυντικού υλικού στην Αθήνα και (τώρα πλέον) στη Θεσσαλονίκη όπου και ο Διευθυντής του EKEO έχει κληθεί στο παρελθόν να συμμετάσχει (βλ φωτογραφίες). Όσοι παρακολούθησαν τη διαμάχη μεταξύ διαφόρων εκθέσεων όπλων που διεκδικούσαν την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα παρασκήνιο και μια σύγκρουση που είναι μεγάλης έντασης και με παράπλευρες απώλειες (που άγγιξαν γνωστούς πολιτικούς). Φήμες λοιπόν έφτασαν στο EKEO ότι ορισμένοι χωρίς να έχουν καμία απολύτως σχέση με την αμυντική τεχνολογία και επιστήμη κινούνται σε απολύτως αχαρτογράφητη ζώνη σε νερά που δεν μπορούν να κολυμπήσουν και ίσως «πνίξουν» και άλλους αθώους μαζί τους. Είτε λοιπόν πρόκειται για άγνοια (αφέλεια;) των ατόμων αυτών που δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να αρχίσει η παρουσίαση αμυντικού (στρατιωτικού) υλικού στο αμφιθέατρο των Στρατιωτικών Σχολών είτε κάτι άλλο συμβαίνει που δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε. Κάλεσε ποτέ η Στρατιωτική Ακαδημία του West Point σε επιστημονικό συνέδριο μέσα στα αμφιθέατρα της και στον ιστορικό χώρο της εταιρίες που πουλάνε όπλα στο Αμερικανικό Πεντάγωνο; Πως τολμάνε ορισμένοι να θέλουν Κοσμήτορες, Στρατηγούς-Διοικητές, Σπουδαστές (ίσως και Αρχηγούς Επιτελείων!) κλπ να παρακολουθούν (και ίσως να χαιρετίζουν!) την παρουσίαση των προϊόντων εμπορικών εταιριών επειδή αυτοί (οι επίδοξοι διοργανωτές) μίλησαν μαζί τους και τους αξιολόγησαν θετικά; Μόλις κληθούν ορισμένες εταιρίες να συμμετάσχουν είναι θέμα χρόνου πότε δεκάδες άλλες θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται για τη διάκριση και τον αποκλεισμό τους. Εκτός εάν σκοπεύουν να τις καλέσουν όλες μαζί για να ιδρύσουν μια Defensys η μια Defendory στις Στρατιωτικές Σχολές (αναζητήστε σχετικές πληροφορίες στο διαδίκτυο ιδιαίτερα όσοι πλέον συνέδεσαν ανεξίτηλα την καριέρα τους με αυτή την απίστευτη απόπειρα στις Στρατιωτικές Σχολές).

Ξέρουμε στο EKEO ότι σταματήσαμε (;) ένα τεράστιο σφάλμα στην πορεία και εξέλιξη των στρατιωτικών σχολών και ότι ίσως έχουμε πλέον εχθρούς αυτούς που προσπάθησαν να διοργανώσουν αυτή την κατάσταση. Όμως τόσο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και οι πολίτες κατάλαβαν τι συνέβη και αξιολόγησαν τη στάση μας. Επιμένουμε λοιπόν ότι η παρουσίαση των εφαρμογών και των επιτευγμάτων των εταιριών κατασκευαστών στρατιωτικού υλικού πρέπει να γίνεται εκτός του ακαδημαϊκού χώρου των Στρατιωτικών Σχολών και όχι υπό την αιγίδα των Σχολών αυτών. Αν αυτό δεν ισχύσει τότε τα μέλη του διδακτικού προσωπικού των στρατιωτικών σχολών που στελεχώνουν το EKEO θα είναι σε πολύ πλεονεκτική θέση λόγω του γνωστικού αντικειμένου του ιδρύματος μας: Θα ζητήσουμε λοιπόν τότε τη διοργάνωση συνεδρίου εντός των σχολών όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν όλες οι δεκάδες εταιρίες που δεν εκλήθησαν αρχικά ενώ θα ζητήσουμε και τη διοργάνωση συνεδρίου με συμμετέχοντες εταιρίες ιδιωτικής ασφαλείας (private security companies) ημεδαπές και αλλοδαπές. Μια πιθανή άρνηση των αρμοδίων στην πρόταση του EKEO θα αποδείξει ακριβώς τι συνέβη με την υπόθεση που αποκαλύψαμε.

Σημείωση: Το EKEO πληροφορήθηκε ότι καμία Διοίκηση, Κοσμητεία και γενικά Αρχή Στρατιωτικής Σχολής δεν ενέκρινε μέχρι σήμερα τέτοια δραστηριότητα, άρα μάλλον είναι όλα μέχρι τώρα στα έγγραφα που διακινούν οι επίδοξοι διοργανωτές της και ελπίζουμε να μείνει εκεί.

Μέλος της Ομάδας του ΕΚΕΟ σε Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.