Φραγκούλης Φράγκος(Το EKEO αναδημοσιεύει το άρθρου του κ. Θεόδωρου Ελευθεριάδη που αφορά τον επιτ. Αρχηγό ΓΕΣ Στργο Φραγκούλη Φράγκο διότι θεωρούμε ότι αποδίδει την πραγματικότητα).
Ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίσω ως έναν από τους καλύτερους διοικητές στην 100χρονη ιστορία του Β΄ΣΣ, με τον καθάριο εθνικό του λόγο, με την σπουδαγμένη, γεμάτη διδακτορικούς τίτλους, γραφίδα του, είναι σίγουρο ότι ενοχλεί σφόδρα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των γκαουλάιτερς τούτης της χώρας.

Και τι δεν του χρεώνουν τα παπαγαλάκια των μεσαζόντων που καταχρέωσαν την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Από το ότι δεν υπήρξε …συνδικαλιστής που θα τσακώνονταν με την πολιτική ηγεσία της χώρας για τους μισθούς και τις συντάξεις των συναδέλφων του ( λες και αυτός εξέλεξε τις κυβερνήσεις και όχι ο λαός, στον οποίο ο Φράγκος ορκίστηκε να υπηρετεί μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος του), από το ότι έκανε πάρτι η …Τζούλια με τον γιο του Ζαγορίτη στο Πολεμικό Μουσείο, το οποίο δεν το φύλαγαν καταδρομείς βέβαια, αλλά οι γνωστοί… ναύτες των πολιτικών βυσμάτων!

Γνώρισα και γνωρίζω, ελάχιστους, στρατιωτικούς, εν ενεργεία και μη που δεν συμπαθούν τον Φράγκο. Είναι φυσικό, αφού οι ίδιοι παρέμειναν για πάντα «καραβάνες» στη ζωή τους και δεν απόκτησαν την ευρυμάθεια, την πολυγλωσσία, το διδακτορικό, την συγγραφική επιτυχία του Στρατηγού.

Γνώρισα και στρατιωτικούς με τις οικογένειες τους, που δεν τον… χώνεψαν γιατί ο Στρατηγός δεν τους έκανε τα… ρουσφετάκια, τις μεταθέσεις, τις προαγωγές και τις διοικήσεις που επιζητούσαν.

Γνώρισα πολιτικούς που θα έδιναν τα πάντα από την μυθική τους περιουσία, η οποία βγήκε από τους «κόπους» τους πολλών δεκαετιών στην απογύμνωση της περιουσίας του ελληνικού λαού, για να γεμίσουν ένα Βελλίδειο, όπως έκανε ο Φράγκος στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ποια Τουρκία, ποιοι Τούρκοι;».

Γνώρισα πολιτικούς που βλέπουν με το κιάλι την λαϊκή απήχηση του Στρατηγού. Ο Φράγκος μιλάει στην καρδιά του λαού. Μπεσαλίδικα, λεβέντικα, ελληνοπρεπέστατα. Ο Φράγκος σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει και δεν θα αναλωθεί σε κυβερνητικά σχήματα που εξυπηρετούν ανθελληνικά κέντρα αποφάσεων.

Ο Φράγκος , όταν έρθει η ώρα, θα δεχτεί την δική του μοίρα. Η οποία είναι σιμά στον Νικόλαο Πλαστήρα και τον Αλέξανδρο Παπάγο.

Τιμή για σένα αποτελεί Στρατηγέ το γεγονός ότι λασπολογούν εναντίον σου τα γνωστά κέντρα της ανομίας. Όπως τιμή αποτελεί που εσύ ένας Στρατηγός, ένας συγγραφέας ομολογείς ότι δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα οικονομικά. Όπως ολάκερος ο ελληνικός λαός, που τόσο πολύ αγάπησες και τόσο πιστά υπηρέτησες, στον Έβρο, στα νησιά, στις ασκήσεις και στην ηγεσία σου.

Μπροστάρη σου έχεις πάντα τον Θεό. Αυτόν αγάπησες, με όλη σου την ψυχή και την διάνοια. Τα μοναστηράκια του βοήθησες άπλετα, όπου υπηρέτησες. Σε ένα τέτοιο μοναστηράκι στις όχθες του Αλιάκμονα εμπιστεύτηκες τα οστά των γονέων σου, για να μνημονεύονται καθημερινά.

Μαζί με τον ελληνικό λαό θα πορευτείς λοιπόν, όσο ο Θεός σου δώσει δύναμη και ζωή. Ευχή όλων των Ελλήνων, που σε αγαπούν και σε εμπιστεύονται, είναι να συνεχίσεις να παραμένεις πάντοτε απροσκύνητος και τραντέλληνας, φυλάσσοντας τις Θερμοπύλες, τα Ιερά και το Όσια της φυλής μας.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.