Ανώνυμα Ιστολόγια ΥΠΕΘΑ ΓΕΣ ΓΕΝ ΓΕΑ Στρατός Ένοπλες Δυνάμεις

Όσοι αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σημασία του EKEO ως μέσο μαζικής ενημέρωσης (Δημόσια και Εθνική Ασφάλεια, Εγκληματικότητα, Ένοπλες Δυνάμεις κλπ) και ως πηγή εισοδήματος για τους συντάκτες του αντιδρούν και προσπαθούν να το σταματήσουν. Τα πράγματα είναι απλά: Υπάρχουν δημοφιλή ιστολόγια που είναι ανώνυμα και έτσι μπορούν αν θέλουν να συκοφαντούν ασύστολα (και για αυτό είναι δημοφιλή). Ψάξτε να βρείτε νομικά υπεύθυνους ακόμη και στα ιστολόγια που νομίζετε ότι ξέρετε ποιος το διαχειρίζεται. Θα δείτε ότι ο νομικά υπεύθυνος είναι ένα φάντασμα και μόλις κατηγορηθεί αυτός που οι αναγνώστες θεωρούν υπεύθυνο διαχειριστή τότε το άτομο αυτό θα ισχυρισθεί ότι κάποιος άλλος είχε τη διαχείριση και δεν ήταν αυτός υπεύθυνος διότι οι διαχειριστές ήταν πολλοί, οι σχολιαστές άγνωστοι κλπ κλπ. Το ΕΚΕΟ ως επιστημονικός πραγματογνώμονας τα έχει αντιμετωπίσει αυτά στο δικαστήριο σε δίκες ανώνυμων ιστολογίων και έχουμε όπλα που δεν αποκαλύπτουμε σε όσους μας συκοφαντούν και νομίζουν ότι είναι ασφαλείς πίσω από την ανωνυμία. Για παράδειγμα έχει πλέον γίνει αποδεκτό στο Δικαστήριο ότι τα σχόλια είναι ευθύνη τόσο των διαχειριστών όσο και των σχολιαστών.
Όμως τα ανώνυμα ιστολόγια έχουν μια αναπηρία που τους προκαλεί και μεγάλο φθόνο για όσους έχουν το θάρρος να δηλώνουν νομικά υπεύθυνοι για τις αναρτήσεις των ιστολογίων τους: Δεν μπορούν να έχουν φανερούς χορηγούς και διαφημίσεις παρά μόνο κρυφούς και σκοτεινούς οι οποίοι ίσως δίνουν χρήματα στους διαχειριστές για να επιτεθούν σε δημόσια πρόσωπα και να εκτελέσουν συμβόλαια «θανάτου» συκοφαντίας και επικοινωνιακής εξόντωσης.
Η αδυναμία της Ελληνικής Νομοθεσίας είναι ότι δεν έχει επιβάλλει ακόμη την αποκάλυψη των διαχειριστών όλων των ιστολογίων που κινούνται στο χώρο της Εθνικής Άμυνας. Έτσι παρατηρούμε ιστολόγια που αναρτούν επώνυμες διαφημίσεις (εκτός από google adsence που επίσης παρανόμως δεν δηλώνονται στην εφορία) και δεν έχουν νομικά υπεύθυνο, φορολογικά υπεύθυνο κλπ όπως κάθε ΜΜΕ. Το EKEO δεν θα είχε λόγο να κινηθεί νομικά εναντίον τους αν δεν έκαναν πρώτοι επίθεση χωρίς λόγο σε ένα κοινωφελές επιστημονικό ίδρυμα. Όμως τώρα η νομική μας ομάδα συγκεντρώνει συνεχώς στοιχειά και ειδικοί επιστήμονες του EKEO συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να μην αφήσουν αναπάντητες επιθέσεις. Σε κάθε επίθεση εναντίον του το EKEO θα απαντά πλέον με «πυρηνικά όπλα» κατά των συκοφαντών του . Δεν θα αφήσουμε κανένα να παραπληροφορει΄τους αξιωματούχους του ΥΠΕΘΑ με συκοφαντίες και αθλιότητες για το EKEO χωρίς να αποκαλύψουμε τον πραγματικό ρόλο των συκοφαντών και να τους παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη και στην κρίση των Πολιτών.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.