Ολική Ευρωστία Μαχητική ΙκανότηταΟ Τομέας Φυσικής & Πολιτισμικής Αγωγής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στο πλαίσιο των επιστημονικών του δραστηριοτήτων και με στόχο την προώθηση της Αθλητικής Επιστήμης στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Αθλητικής Επιστήμης στις Ένοπλες Δυνάμεις με γενικό τίτλο “Ολιστική Ευρωστία – Μαχητική Ικανότητα”.
Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων παραδοσιακά ήταν και παραμένει ένα ενδιαφέρον ερευνητικό πεδίο της Αθλητικής Επιστήμης. Παράλληλα, τόσο οι εκπαιδευτικές όσο και οι επιχειρησιακές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων επιβάλουν τόσο σωματική όσο και ψυχική καταπόνηση στους συμμετέχοντες, γνωστικά πεδία που μπορούν να υποστηριχτούν από ερευνητικά δεδομένα της Αθλητικής Επιστήμης. Ωστόσο, στη χώρα μας η συνεργασία των Αθλητικών Επιστημόνων με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο και στηρίζεται κυρίως σε προσωπικές συνεργασίες. Σκοπός του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή τα δύο μέρη με τελικό στόχο την αμοιβαία ανταλλαγή επιστημονικών δεδομένων προς όφελος και των δύο πλευρών.
Είναι το πρώτο συνέδριο στη χώρα μας με αυτή τη θεματολογία, και πιστεύουμε ότι μέσα από τις στρογγυλές τράπεζες με συμμετοχή Στελεχών και εξειδικευμένων ερευνητών αλλά και από τις προφορικές επιστημονικές ανακοινώσεις, μόνο θετικά πορίσματα μπορούν να εξαχθούν για το χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Download (PDF, 781KB)

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.