Νευροχειρουργική Εργαλειοδοσία Απόστολος ΜηντελήςΈνας από τους σκοπούς του EKEO είναι να προβάλλει δωρεάν το έργο των επιστημόνων των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα το συγγραφικό έργο, τα επιστημονικά συνέδρια και κάθε μορφή κοινωφελούς έργου. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες και ιδιαίτερα η Νεολαία εμπνέονται και συσπειρώνονται γύρω από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο τομέα της Στρατιωτικής Ιατρικής τα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία μας παρουσιάζουν ένα σημαντικό έργο όπως για παράδειγμα στο χώρο της νευροχειρουργικής. Στα πλαίσια αυτά παρουσιάζουμε και αναρτούμε το βιβλίο του Δόκτορα Νευροχειρουργικής, Αρχίατρου Δρ. Αποστόλου Μηντελή προκειμένου να το κατεβάσουν και να το διαβάσουν δωρεάν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Ακολουθεί μικρή εισαγωγή του Διευθύντή Νευροχειρουργικής Κλινικής του 424 ΓΣΝΕ και στη συνέχεια το ίδιο το βιβλίο του Αρχίατρου (9,2 mb αργεί λίγο να κατέβει αλλά αξίζει τον κόπο)

Εισαγωγή: “Η ιδέα της συγγραφής αυτού του βιβλίου ξεκίνησε το 2004 στην Αθήνα από το χειρουργείο του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Είχαν βέβαια προηγηθεί σημειώσεις και καταγραφές με τη μορφή βοηθημάτων και υπομνημάτων ανά χειρουργική επέμβαση κυρίως από το “Ιπποκράτειο” Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης, από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και από τα Duke University Medical Center USA, Raleigh Community Hospital USA, West Virginia University USA και Barrow Neurological Institute USA. Το 2007 οι σκόρπιες αυτές σημειώσεις ομαδοποιήθηκαν και οργανώθηκαν και αποτέλεσαν την αρχή της δημιουργίας μιας πιο ολοκληρωμένης παρουσίασης που τελικά πήρε τη μορφή αυτού του βιβλίου. Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τον Καθηγητή μου Takanori Fukushima M.D., D.M.Sc. που με την μεγάλη του εμπειρία στην δημιουργία πρωτοποριακών νευροχειρουργικών εργαλείων και στην ανακάλυψη ιδιαίτερων νευροχειρουργικών τεχνικών με βοήθησε στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Ευχαριστίες οφείλω επίσης στο νοσηλευτικό προσωπικό χειρουργείου των προαναφερομένων νοσοκομείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ καθώς και στο «Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης» που βοήθησαν με τις φωτογραφήσεις των τραπεζιών εργαλειοδοσίας στις διάφορες περιγραφόμενες επεμβάσεις.”

Download (PDF, 9.21MB)

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.