Ένα συνέδριο με θέμα «Εθνική Αγωνία και Συναγερμός για τη Θράκη μας» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτιου 2013, στις 5μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, παρουσία εκπροσώπων των πολιτειακών αρχών και μαζικών φορέων του βορειοελλαδικού χώρου. Το ΕΚΕΟ παραθέτει αυτούσια την ομιλία του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου που προκάλεσε αίσθηση και ενίσχυσε το ηθικό των ακροατών. Αναρτάται και στην ιστοσελίδα της κοινότητας των Ευελπίδων Ελλήνων στο facebook

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ

θα ήθελα να επισημάνω το εξής:

Κανείς από όλουs εμαs τουs ομιλητές του σεμιναρίου “ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ” δεν θα ήθελε τον χαρακτηρισμό του «Ελληναρά», που μόνο γι’ απόψε αποφάσισε να εκμεταλλευθεί την βραδιά για να αναδείξει τον εαυτό του ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να ικανοποιήσει τον εγωισμό του.

Το θέμα μαs είναι το ΣΗΜΕΡΑ, το ΑΥΡΙΟ και το ΜΕΛΛΟΝ της ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ.

Δεν θα σταθώ στους χειρισμούς της Τουρκίας σε γενικότερο επίπεδο, όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις της με την Ελλάδα, καθώς και στις επιβουλεs που εκτοξευει, όσον αφορά τη Θράκη, ένα τρανταχτό παράδειγμα περαν τηs ΑΟΖ το τελευταίο διάστημα είναι και η συνεχής αμφισβήτηση της ΖΟΥΡΑΦΑΣ (Λαδόξερας)στη Σαμοθράκη, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζει η Αγκυρα τα 6 ν.μ. των χωρικων μαs υδατων πέραν αυτής.

Οι Πομάκοι τα τελευταια ετη αποδείκνυουν ότι ο μειονοτικός Τύπος όχι απλώς δεν στερείται ελευθερίας, αλλά συχνά ξεπερνά και τα όρια, ορίζοντας ως θρασείς τους Πομάκους, που «τολμούν» να αυτοπροσδιορίζονται ως «μουσουλμάνοι Έλληνες»

Οι ίδιοι οι Πομάκοι δήλωνουν ότι η ο μειονοτικός Τύπος τους «χτυπάει», γιατί δηλώνουν ότι είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, είναι περήφανοι γι’ αυτό, ενώ παράλληλα είναι Έλληνες πολίτες με μητρική γλώσσα την πομακική.

Ο πρόξενος στην Κομοτηνή σε δήλωσή του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι όσο είναι αυτός Πρόξενος στην Κομοτηνή, η τροπολογία για τους ιεροδιδασκάλους δεν θα περάσει από τη Βουλή»…Γνωρίζουμε όλοι ότι η αντίδρασή του, προκλήθηκε από σχετικη απόφαση της ελληνικής Βουλής, ενώ υποβοηθούμενος από ορισμένους τοπικούς μουσουλμάνους πολιτευτές, καθώς και με την απερίσκεπτη βοήθεια Ελλήνων ομοίων, έχει φθάσει στο σημείο να αμφισβητεί το δικαίωμα του ελληνικού Κοινοβουλίου να νομοθετεί σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας!

Με το πρόσχημα ότι η μειονότητα είναι υπέρ σε «μια διαδικασία εκλογής των μουφτήδων που θα είναι αποδεκτή από τη μειονότητα και υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνάδει με τη συνέχιση του ισχύοντος ισλαμικού Δικαίου δηλ την Σαρια», επιχειρήθηκε να δοθεί μέχρι και διάσταση «εθνικής εορτής» στην ημέρα μνήμης των “γεγονότων”της 29ης Ιανουαρίου του 1988, με εκδηλώσεις στη Θράκη αλλά και στην Κωνσταντινούπολη.. Το θέμα των μουφτήδων βρέθηκε, στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, η οποία σταδιακά και για ευνόητους λόγους έχει βαφτιστεί ως ημέρα «Εθνικής Αντίστασης».

Όπως ήδη ακούσατε πρωτοπόροι σε αυτή τη προσπάθεια είναι η εφημερίδα «ΖΑΓΑΛΙΣΑ» του κ. Ιμαμ Αχμέτ και η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, οι οποίοι συνεχώς και αδιαλείπτως, χωρίς να σκιάζονται από το φόβο της ψυχολογικής πίεσης των «Ομάδων» που δουλεύουν για τον αφανισμό τους, προσπαθούν με περίσσεια εσωτερική δύναμη να εμφυσήσουν λίγο από το πνεύμα των προγόνων τους στα στήθια των μικρών πομακόπουλων και ρωμά. Δεν διστάζουν να προτάξουν τα στήθη τους όπου και όποτε χρειαστεί. Για τη Ζαγάλισα, ακούσατε, για τη Σαμπιχά επιλεκτικά αναφέρω τις δηλώσεις της στο 5ο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες (διοργανώθηκε στις 27-28 Νοεμβρίου στη Γενεύη), όπου τόνισε ότι αν η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας που επιβάλλουν οι Τούρκοι στους Ρομά της Θράκης, γίνεται με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων! Το πρόγραμμα «εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων έχει – υποτίθεται – στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση για τα παιδιά της μειονότητας. Στην πράξη, αυτό που γίνεται είναι να καθιερώνεται η τουρκική γλώσσα ως η επίσημη μοναδική μειονοτική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων μαθητών. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και κοινοτικά κονδύλια και από το 1997 έως το 2012 στοίχισε πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ (27.245.000 ευρώ). Αυτό, εξάλλου, είναι κι ένα από τα μεγάλα παράπονα της Σαμπιχά, όπως προκύπτει από την εισαγωγή που έκανε στην ομιλία της στον ΟΗΕ: Αυτολεξεί αναφέρω τις δηλώσεις της :

«Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο Συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ. Η μητρική μου γλώσσα είναι τα ρομανί, η γλώσσα των τσιγγάνων. Επειδή όμως είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας. Στην εφημερίδα του Συλλόγου, στη στήλη με τον τίτλο «Τα παιδιά γράφουν», ξεχωρίζει το γράμμα του Μουμίν, μαθητή της Στ’ τάξης του Δημοτικού του Δροσερού:

«Όπως σε όλα τα μέρη υπάρχουν καθαροί δρόμοι, έτσι κι εγώ θα ήθελα να υπάρχουν και στο Δροσερό. Θα ήθελα στο Δροσερό να υπάρχουν αποχετεύσεις, γιατί όταν βρέχει οι δρόμοι και τα σπίτια γεμίζουν νερά. Γι’ αυτό, όταν γυρίζουμε από το σχολείο, γινόμαστε μες στα νερά. Οι δρόμοι να είναι καθαροί… Να υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για να μην πετάμε κάτω σκουπίδια. Να υπάρχουν και παγκάκια για να καθόμαστε εμείς τα παιδιά. Εγώ θα ήθελα και κάτι ακόμα, να έχουμε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και ηθοποιούς να μας κάνουν θεατρικά παιχνίδια».ης μειονότητας».

Προσφάτως οι γονείς παιδιών της μειονότητας αποφάσισαν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα επίσημα μειονοτικά σχολεία και όχι στις παρακρατικές δομές που έστηνε το προξενείο.

Είναι καιρός να σταματήσουν τα εκπαιδευτικά ταξίδια στην Τουρκία. Το κάθε παιδί, εφόσον το θελήσει, θα έχει όλο το χρόνο να ταξιδέψει και να δει, με ξεκάθαρο πια μάτι, τις προγονικές μας εστίες. Για την ώρα ας χαρούμε τα άπειρα κάλλη της πατρίδας μας.

Παρακολουθούμε ότι οι φερόμενοι ως υποστηρικτές της μειονότητας πραγματοποιούν καθημερινές μετακινήσεις σε κάθε σπιθαμή της Θράκης μας, προσπαθώντας να προσελκύσουν ακόμη και όλους αυτούς που αισθάνονται Έλληνες, τουρκογενείς, πομάκους και ρωμά. Μήπως είναι καιρός κι εμείς να προβούμε στις ίδιες ενέργειες; Και δεν αναφέρομαι μόνο σε οργανωμένα ταξίδια συλλόγων ή σχολείων από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αναφέρομαι σε εμάς προσωπικά. Πρέπει να μεταβούμε στα χωριά μας και να σφίξουμε τα χέρια των μουσουλμάνων, χωρίς διαχωριμούς. Να αντιληφθούν ότι είμαστε δίπλα τους και να αισθανθούν την εσωτερική γαλήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας. Να καταλάβουν ότι είμαστε μαζί τους και όχι απέναντι από τα πιστεύω τους.

Ο κύριος λόγος που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής κατάρρευσης είναι η ανυπαρξία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, γεγονός το οποίο έχει επιτρέψει τις προσωπικές «αυθαίρετες», αποσπασματικές, χωρίς συνοχή και συνέχεια παρεμβάσεις πολιτευτών και ιδιωτών στη χάραξη της εθνικής ή εξωτερικής πολιτικής.

Σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της θολής και απόλυτα στρεβλής πολιτικής πρακτικής, η οποία δεν ικανοποιεί στόχους και σκοπούς, δεν υπακούει σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο κανόνων και ορίων ούτε υπόκειται σε οποιονδήποτε επαρκή και σοβαρό έλεγχο από κάποια Αρχή.

Το μεγαλύτερο «δυστύχημα» είναι πως όλοι, αρνούνται επίμονα να συμβουλευθούν ή να υπακούσουν σε υποδείξεις εξειδικευμένων κρατικών υπαλλήλων και διπλωματών, οι οποίοι έχουν πλούσια εμπειρία, γνώσεις και ικανότητες και αποτελούν «κόκκινο πανί», κάτι το οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο η Άγκυρα και αργά αλλά σταθερά, μεθοδικά και με προσεκτικά μελετημένες κινήσεις, εκμεταλλευόμενη την ελληνική αδιαφορία, βάζει ολοένα και περισσότερο πόδι στη Θράκη.

Βασικό εργαλείο, ένα καλοστημένο δίκτυο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που επισήμως ελέγχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα – γεγονός απολύτως θεμιτό σε μια Δημοκρατία, αν και τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα περιστατικά που υποδεικνύουν ότι πολλά απ’ αυτά τα μέσα υπηρετούν συστηματικά την προώθηση της τουρκικής πολιτικής στην περιοχή

Συνεχείς αναρτήσεις και φωτογραφίες, με τη Σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης Δείγμα της κλιμάκωσης του τουρκικού παράγοντα, ο οποίος καλλιεργεί με ένταση στους τοπικούς κύκλους τα όνειρα της αυτονομίας, είναι και η κατακόρυφη αύξηση της αναζήτησης του όρου «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου. Είναι τέτοιο το ενδιαφέρον που υπάρχει σε πληθυσμούς εντός και εκτός Τουρκίας για ένα αυτόνομο βραχύβιο κρατίδιο διάρκειας δύο μηνών που συστάθηκε το 1913 στην περιοχή της Θράκης ώστε να είναι σήμερα από τα πρώτα στην κατάταξη στο λήμμα «Δημοκρατία» του διαδικτυακού χώρου.

Όλοι μας, ακόμα κι σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, μπορούμε να βοηθήσουμε, ακόμα και με μια απλή συνδρομή στις ενημερωτικές εφημερίδες και διαδικτυακούς τόπους, που στηρίζουν τη προσπάθεια για προστασία ΟΛΩΝ των μουσουλμάνων αδελφών μας, καθώς και τη συνέχεια του τόπου μας (ΖΑΓΑΛΙΣΑ, ΕΛΠΙΔΑ, ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ, WWW. TOURKIKANEA. GR)

Πέραν των παραπάνω θα τονίσω ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε την άμεση ανάκληση του καθεστώτος ελεύθερης εισόδου στη χώρα μας για τα πράσινα διαβατήρια της Τουρκίας., με την υλοποίηση της οποίας έχουμε πλέον όλο το πρακτορολόι της γείτονος να εισέρχεται ΧΩΡΙΣ ΒΙΖΑ στην Ελλάδα! Δεν υπάρχει καν το πρόσχημα του τουρισμού, αφού με πράσινα διαβατήρια εισέρχονται άνευ στοιχειώδους ελέγχου ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι κα.

Μήπως θα έπρεπε να προχωρήσουμε στην άμεση κατάργηση του νόμου που επιτρέπει μείωση κατά 80% στο πρόστιμο νομιμοποίησης αυθαιρέτων των μουσουλμάνων; Γιατί αν ήταν όντως πριν το 1990, συμφωνούμε, έχουν το δίκιο τους, εφόσον δεν τους έδιναν την σχετική άδεια ανέγερσης. Αλλά από τότε και πέρα, τι νόημα είχε; Να αλλάξει αμέσως ο νόμος και να πληρώνεται ολόκληρο το πρόστιμο για τα αυθαίρετα που σηκώθηκαν μετά το 1991, αφού μεταξύ των ανεγερθέντων βλέπουμε μέχρι και χώρους προσευχής…(χωρίς να αναφερθεί, τζαμί ή καλύτερα μεβλίτ στην Αλεξανδρούπολη κι αλλού)

Να ανοίξουν πάλι αστυνομικά τμήματα της θρακικής υπαίθρου που έκλεισαν για «λόγους οικονομίας» αλλά ερήμωσαν από την κρατική παρουσία την εκτός πόλεων Θράκη. Έστω 2-3 σε ευαίσθητες περιοχές σε καθέναν από τους τρεις νομούς θα άλλαζαν το κλίμα ριζικά, ως σημεία αναφοράς των νομιμοφρόνων και φιλελλήνων μουσουλμάνων.

Καιρός είναι να εγείρουμε το ενδιαφέρον της Εφορίας, έτσι ώστε να προβεί σε περισσότερους ελέγχους, καθόσον ο πρόεδρος του ενός ή του άλλου συλλόγου των τουρκοφρόνων να δηλώνει επί δεκαετίες άεργος ή μηδενικού εισοδήματος και να παραμένει στο απυρόβλητο.

Να μεταφερθεί το ιεροσπουδαστήριο Εχίνου στην Ξάνθη, όπου το κλίμα είναι λιγότερο τεταμένο (εθνικά) και υπάρχει ενδιαφέρον. Να ανοίξουν τα δημόσια δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που έχουν ήδη προγραμματιστεί στα μειονοτικά χωριά. Να καταργηθεί η σαρία. Ζούμε στο 2013!

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται ΝΑΙ, συμφωνώ να μαθαίνουν οι φερομενοι ωs”τουρκογενείς” την μητρική τους γλώσσα. Δικαίωμά τους είναι και πληρωμενο αδρα απο το τουρκικο προξενειο Κομοτηνηs .
ΑΛΛΑ ταυτόχρονα οι ΠΟΜΑΚΟΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΜΑΚΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑ ΡΩΜΑΝΙ!!!

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην ΕΟΖ, εφόσον οι όροι υλοποίησής της δεν συνάδει με τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας μας, με αποτέλεσμα να γίνει πόλος έλξης κεφαλαίων ειδικά από την Τουρκία.

Άμεση εκμετάλλευση του ΕΣΠΑ για να κατασκευάσθεί ο κάθετος άξονας Μέστης – Σαππών – Δερείου – Μεταξάδων – Ορμενίου; Η μελετη που αφιλοκερδώς συντάχθηκε από τον Στρατο και καθηγητές του Πανεπιστημιου, εδω και δυο ετη εγκεκριμενη απο την Περιφερεια κοιμαται στα συρταρια του ΥΠΕΚΑ Τα κοντόφθαλμα μάτια σαs εστιάζουν μόνο στην τουριστική – εμπορική χρήση της οδού αυτό είναι έργο Εθνικής σημασίας.

Η τάφρος κατασκευάζεται. Τεράστιο έργο με μηδενικά κεφάλαια από την κυβέρνηση. Δηλαδή οι Σέρβοι που προτείνουν ποταμια πλωτη σύνδεση Δούναβη – Μοράβα – Αξιού, με κόστος 17 δις ευρώ μέσω ΕΕ δεν μας στέλνουν μηνύματα; Κάντε την τάφρο πλωτή για ποταμόπλοια, εκμεταλλευτείτε την και μην την αφήνετε να «σκουριάσει». Το μόνο που ζητάμε είναι η εκμετάλλευσή της. Τι άλλο περιμένετε για να αποφασίσετε να αξιοποιήσετε αυτό το ήδη υπάρχον έργο;

Επανακαθορίστε τις παραμέτρους για εκ νέου έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού Μπουργάζ – Αλεξανδρούπολης. Δώστε πνοή στη Θράκη. Εκτός της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας, αυτά τα έργα σταθεροποιούν γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά την Θράκη.

Τα ψέματα τέλειωσαν. Η θρακιώτικη αγορά υποφέρει. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι διπλανές αγορές προσελκύουν τους αγοραστές λόγω των μειωμένων τιμών; Βγάλτε τα κομπιουτεράκια και σκεφτείτε : ΦΠΑ 10%, κάτι που ισχύει σε όλη την ΕΕ. Τιμές καυσίμων, όπως αυτές των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.

Αναδείξτε τα λιμάνια σε εμπορικά κέντρα. Όχι για να μεταφέρουμε κι άλλους τουρίστες προς την Ίμβρο, την Τένεδο και την Καλίπολη. Φθάνει το κεφάλαιο που έχει δοθεί σε τουρκικά χέρια. Καιρός να καταλάβουμε ότι η αξιοποίηση των λιμανιών θα γίνει με την έλευση εμπορευμάτων. (Μου θυμίζει την ταινία Γοργόνες και Μάγκες, περιμένοντας τους ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ τουρίστες…)

Τονίζω προς όλους :

Διασφαλίστε το μέλλον των στελεχών των ΕΔ, δώστε τους το δικαίωμα να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και θα διαπιστώσετε στο τέλος ότι θα αποβάλλουν και οι πολιτικοι μασ το φοβικό σύνδρομο εναντι τησ Τουρκιs που προσπαθεί να εισχωρήσει στην ψυχολογία τους. Οι παράγοντες υλοποίησης των παραπάνω είναι τα καύσιμα, τα ανταλλακτικά, τα πυρομαχικά και ιδίως η αξιοπρεπή διαβίωση αυτών και των οικογένειών τους. Πρέπει να το αντιληφθειτε όλοι σας. Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι οι εγγυητές της ειρήνης και ασφάλειας έναντι των επιβουλων και των απειλών της Άγκυρας.

Ένα θέμα που το άφησα για το τέλος:
Τερμα η μεμψιμοιρια και οι δικαιολογιεs τι κανει η Ελληνικη Πολιτεια για την Θρακη οταν εμεις οχι μονο την εγκαταλειψαμε αλλα σαν να μην εφθανε αυτο μεταδημοτευσαμε. Επιβαλλεται να αντιληφθουν ολοι οτι θα πρεπει να εγγραφουμε στους Δημους και τις κοινοτητες της ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ, ειμαστε πανω από 300.000 και στις εκλογες να εκλεγουμε Θρακιωτες βουλευτες που θα αγωνίζονται για τα δίκαια του τόπου μας.

Δεν μας έχει ανάγκη η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη η Θράκη, μας χρειαζεται ειδικα τωρα που εχουν αποθρασυνθει τα φερεφωνα του Τουρκικου προξενειου και δραστηριοποιουνται εντος και εκτος ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ταυτόχρονα να εγγραφούν ακόμα και οι Ίμβριοι – Κωνσταντινοπολίτες uποχρεωτικα σε Δημουs και κοινοτητες της Θρακης, διότι είναι πάνω από 200.000 σε Ελλάδα και εξωτερικό ώστε να διεκδικούν τις περιουσίες τους και τα δικαιώματα τους στις αλησμόνητετες πατρίδες για να μην αποτελούν μονομέρεια οι απαιτήσεις και καλά των “Τούρκων της Δυτικής Θράκης” διότι φωνάζει ο θύτης και όχι το ΘΥΜΑ.

Έτσι, ταυτόχρονα με τη αριθμητική συντριπτικη υπεροχη των Ελληνων Θρακιωτών, καταργειται αυτοματα καθε σκεψη για επιβουλη τηs Τουρκιαs να ονειρευεται και να επιβουλευεται την προσαρτηση εθνικων μας εδαφων.

Θα εχετε μετα καθε λογο Εθνικα υπερηφανοι να επισκεπτεσθε την Πατρωα Γη , όπως προείπα, να δίνουμε το παρόν, όχι μόνο πνευματικά, αλλά και υπαρξιακά, δίδοντας το μήνυμα ότι όλοι έχουμε αντιληφθεί τι ενέργειες που επιβάλλεται να πρατουμε για την προστασία της Θράκης μας και γενικότερα της πατρίδας μας, καθώς και ότι αυτο δεν είναι απλώς ένα συνέδριο, αλλά η αναγέννηση της αγάπης μας για τη ΘΡΑΚΗ.

Η οριστική και αποστομωτική απάντηση στις παράνομες και προκλητικές ενέργειες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής που φθάνει στο σημείο να αγνοεί την ελληνική πολιτεία είναι η απαίτηση για ίδρυση ελληνικού προξενείου στην Τραπεζούντα και στα πλαισια της αρχης της αμιβαιότητος διότι η Ελλάδα διαθέτει ένα λιγότερο.

Παραποιώντας θα πω : Δε ρωτάω τι κάνει η Θράκη για εσάς αλλά εσείς τι κάνετε για τη ΘΡΑΚΗ.

Ευχαριστώ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.