YouTube Preview Image
Την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων η τελετή ορκωμοσίας των Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2014 «Υπτγος Σβορώνος-Τσιγάντες Χριστόδουλος». Απεφοίτησαν 240 Ανθυπολοχαγοί από την Ελλάδα, 24 από την Κύπρο, 6 από την Αρμενία, 2 από τη Συρία, 2 από την Ιορδανία, 2 από το Μαυροβούνιο και 1 από την Αλβανία. Τα ξίφη στους νέους Ανθυπολοχαγούς επέδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος.
Στην τελετή παρέστησαν, ο ΥΦΕ8Α κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, o A΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο βουλευτής κ. Γεώργιος Βαρεμένος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Αρχηγός ΓΕΕ8Α Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, Πρέσβεις και ΑΚΑΜ των χωρών των αλλοδαπών Ανθυπολοχαγών συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυπολοχαγών.
Στην τελετή παρέστησαν φυσικά εκτός από τον Α Υπαρχηγό Αντγο κ. Νικόλαο Δεβετζή, όλα τα μέλη του ΑΣΣ και από τη ΣΣΕ Υπτγος Χρίστος Καρυώτης (Διοικητής ΣΣΕ), Ταξχος Γεώργιος Λέτσιος (Υποδιοικητής ΣΣΕ) , Κοσμήτορας ΣΣΕ Καθηγητής Δρ. Ανδρέας Δημητρίου, Ταξχος Αθανάσιος Τσουγανάτος Διευθυντής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης ΣΣΕ, Διευθυντές ακαδημαϊκών τομέων ΣΣΕ, Σχης Δημήτριος Τσιπίδης Διοικητής Συντάγματος Ευελπίδων και ο Υπτγος Παναγιώτης Φαραντάτος – Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ». Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ο Διευθυντής του EKEO Αν.Καθηγητής Δρ. Θ. Λιόλιος συναντήθηκε με γονείς και συγγενείς των Ευελπίδων που είναι μέλη της κοινότητας των Ευελπίδων Ελλήνων στο facebook.

Πριν την έναρξη της τελετής πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου στην αίθουσα συσκέψεων της Σχολής.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή στην ιστοσελίδα των Ευελπίδων Ελλήνων

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.