Κρίσεις Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων – Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων: Νέα επικουρικά προσόντα προαγωγής και εξέλιξης μέσω του ΕΚΠΑ!
Για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης των στελεχών ενόπλων δυνάμεων το ΓΕΕΘΑ συνεργάζεται με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια του μνημονίου ΓΕΕΘΑ ΕΚΠΑ για την επιστημονική επιμόρφωση και κατάρτιση των Στελεχών και Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων με ειδικά προνόμια και εκπτώσεις στο Kέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου. Εκατοντάδες προγράμματα και πιστοποιητικά επιμόρφωσης είναι στη διάθεση σας προκειμένου να ενισχύσετε το βιογραφικό σας και τις επαγγελματικές σας προοπτικές.

Ιδιαίτερα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κορυφαία καινοτομία αποτελεί το γεγονός της συμφωνίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του E-Learning του ΕΚΠΑ για την εκπόνηση μελέτης σχετική με το αντικείμενο της υπηρεσία τους στο τέλος κάθε επιμορφωτικού προγράμματος.

Είναι προφανές ότι η εκπόνηση μελέτης σχετικής με την υπηρεσία των Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να αποτελεί ουσιαστικό προσόν που πρέπει να λαμβάνεται επικουρικά υπ’ όψη στην αξιολόγηση των προσόντων των Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων αφού στο νόμο ν.3883/2010 περί ιεραρχίας και εξέλιξης στο άρθρο 29 αναφέρονται τα κριτήρια προαγωγών και μάλιστα στην παρ.3.γ.1 και παρ. 3.γ.2 αναφέρεται ότι λαμβάνονται υπόψη επικουρικά τα εξής: (α) Συγγραφικό Έργο (άρθρα, μελέτες) που σχετίζονται με το αντικείμενο της υπηρεσίας, (β) Εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια ημερίδες κλπ συναφείς με το αντικείμενο της υπηρεσίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε επιστολή του ΓΕΕΘΑ προς το E-Learning του ΕΚΠΑ «…Η εκπόνηση μελέτης σχετική με την υπηρεσία θα συμβάλλει στην προσωπική επιμόρφωση των Στελεχών ΕΔ και στη βελτίωση της επαγγελματικής τους κατάρτισης.»

Η επιστημονική αυτή μελέτη σχετική με το αντικείμενο της υπηρεσία σας, θα μπορεί να ξεκινήσει με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα ενώ παράλληλα θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του E-Learning του ΕΚΠΑ. Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος από το E-Learning του ΕΚΠΑ, η μελέτη θα κατατεθεί για αξιολόγηση και έγκριση από επιστημονική επιτροπή Καθηγητών ΑΕΙ και ΑΣΕΙ και στη συνέχεια θα σας αποσταλεί σχετική βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της μελέτης αυτής. Παράλληλα έχετε τη δυνατότητα εάν θέλετε να παρουσιάσετε και να δημοσιεύσετε τη μελέτη αυτή, εφόσον έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς, και σε ημερίδες και συνέδρια ενισχύοντας περισσότερο έτσι το κύρος και τη σημασία της για το βιογραφικό σας.

Σας καλούμε στα προγράμματα του E-Learning του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικά επιμόρφωσης υψηλού κύρους από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ και να εκπονήσετε μαζί μας τη σχετική με την υπηρεσία σας επιστημονική μελέτη ενισχύοντας έτσι το βιογραφικό σας και τις επαγγελματικές σας προοπτικές. Η αίτηση συμμετοχής στα Προγράμματα του E-Learning του ΕΚΠΑ υποβάλλεται μέσω της σελίδας https://elearningekpa.gr

Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος
Αν. Κοσμήτορας, Πρόεδρος Επιτροπής Ερευνών (ΣΣΕ)
Διευθυντής τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών (ΣΣΕ)
Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγραμμάτων Επιστημών Ασφαλείας, E-Learning ΕΚΠΑ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.