Κυπριακή ΑΟΖΚάθε φορά που η πολιτική ηγεσία μιας χώρας ήταν σε δύσκολη θέση και κινδύνευε να καταρρεύσει η καλύτερη λύση ήταν ο εξωτερικός κίνδυνος. Αρκούν γνώσεις βασικής Ελληνικής (ούτε καν παγκόσμιας ιστορίας) για να αντιληφθούμε ότι ο Λαός συσπειρώνεται κατά του εξωτερικού κινδύνου και ξεχνά τις εσωτερικές διαμάχες αφού όσο διαρκεί η κρίση κανείς δεν διανοείται να ζητήσει αλλαγή εξουσίας. Θυμηθείτε τι έπαθαν στην Ελλάδα όσοι το προσπάθησαν κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας (έτσι ως ελάχιστο παράδειγμα). Ο αποπροσανατολισμός του Λαού προκειμένου να παραμείνει ο ηγέτης στην εξουσία δημιούργησε και συντήρησε αυτοκράτορες στην αρχαία Ρώμη, στην Γερμανία το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αλλού στην Αρχαία Ελλάδα. Όμως όλοι έπεσαν στην ίδια παγίδα που έφερε συμφορές στο Λαό αφού μόλις ξεκινήσει η εκστρατεία είναι αδύνατο να σταματήσει ακόμη και αν υπάρξουν νίκες. Αν σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις τότε ο ηγέτης υφίσταται πάντα την οργή του Λαού που έχει εξαντληθεί οικονομικά ακόμη και αν ο πόλεμος ήταν νικηφόρος. Μόνο με δικτατορία θα μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία ο ηγέτης που προκάλεσε πόλεμο και τον κέρδισε και φυσικά πρέπει να εξοντώσει όλους τους αντιπάλους του ώστε να μην στρέψουν το Λαό εναντίον του. Δείτε το παράδειγμα του πιο νικηφόρου Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας (Ουίνστον Τσώρτσιλ) και την αποτυχία του στις εκλογές μετά τις νίκες του κατά του άξονα. Βέβαια και αυτός προσπάθησε να συνεχίσει τον πόλεμο κατά των Ρώσων (που τους βόλευε όλους, Τσώρτσιλ, Στάλιν κλπ κλπ) αλλά τις εκλογές τις έχασε.
Η συγκυρία καθώς και η επιλογή του χρόνου άσκησης του δικαιώματος που έχει η Κύπρος να κάνει γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ της είναι ύποπτη αν και απολύτως θεμιτή όσον αφορά τις άθλιες διεκδικήσεις της Άγκυρας. Όμως ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρέπει να σκεφθεί ότι τώρα που ξεκίνησε αυτή η «εκστρατεία» πρέπει να τελειώσει διότι «όταν το σπαθί βγει από θηκάρι πρέπει να ματώσει αλλιώς το ντροπιάζουμε». Αν σταματήσει η προσπάθεια αυτή άδοξα τότε θα ήταν απλώς μια μέθοδος αποπροσανατολισμού του Κυπριακού Λαού και η Κυβέρνηση Χριστόφια θα είναι σε ακόμη δυσκολότερη θέση.
Ασφαλώς το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) εκφράζει την απόλυτη απογοήτευση του για τις διαδικασίες με τις οποίες διεξάγεται η «επιστημονική έρευνα» για τα αίτια και τις επιπτώσεις της καταστροφικής έκρηξης στην Κύπρο. Αν και το EKEO αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της πλημμελούς ενημέρωσης στον Πρόεδρο Χριστόφια εντούτοις δεν μπορούμε να του συγχωρήσουμε ότι δεν προχώρησε στην ψηφιακή αναπαράσταση της έκρηξης που προτείναμε στην παραμονή μας στην Κύπρο. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα διαγνώσουμε τι έγινε λίγο πριν την έκρηξη και ποιος πραγματικά έφταιγε για το συμβάν.Όλα τα άλλα που λένε η γράφουν στα χαρτιά τυγχάνουν πάντα διπλής ερμηνείας και ίσως να …προέκυψαν εκ των υστέρων

Κάντε ένα σχόλιο