YouTube Preview Image
Το Ελληνικό Χρέος των 340 περίπου δισεκατομμυρίων Ευρώ επιμερίζεται σύμφωνα με το BBC σε πολλές χώρες αλλά κυρίως στην Γαλλία (56.7%) και Γερμανία (33.9%). Για το λόγο αυτό οι δύο αυτές χώρες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα την εξέλιξη του χρέους που μπορεί να καταστρέψει και τη δική τους οικονομία. Η πτώχευση της Ελλάδας (ουσιαστικά χρεωκοπία Ελλάδας) σύμφωνα με το BBC (δείτε σχετικό πίνακα που αναδημοσιεύει το EKEO) θα προκαλούσε μια καταιγίδα εξελίξεων αφού πτώχευση βασικά σημαίνει δύο πιθανά σενάρια. Μια ελεγχόμενη πτώχευση και μια ενεξέλεγκτη πτώχευση. Η πρώτη θα σημάνει ότι ίσως στο μέλλον τα κράτη στα οποία χρωστάμε θα πάρουν τα χρήματα τους μετά από δεκαετίες ενώ η δεύτερη σημαίνει ότι τα κράτη αυτά δεν θα πάρουν ποτέ ούτε…δραχμή. Ασφαλώς και τα δύο σενάρια οδηγούν στην μαζική απόσυρση των καταθέσεων των Ελλήνων από τις τράπεζες που θα επιτάχυνε εκθετικά την καταστροφή της Ελλάδας (ορθώς λοιπόν απαγορεύεται η πρόκληση πανικού στους πολίτες που είναι εξ’ άλλου και ποινικό αδίκημα)
Ελεγχόμενη Πτώχευση, Ελληνικό Χρέος, Τραπεζικές ΚαταθέσειςΑπό την άλλη μεριά η πτώχευση της Ελλάδας όμως και το συνεπακόλουθο «κούρεμα του χρέους»,θα προκαλέσει ανάλογες απαιτήσεις της Πορτογαλίας, της Ισπανίας καθώς και άλλων χωρών που βρίσκονται σε ανάλογες καταστάσεις όπως η Ελλάδα. Τα αίτια του χρέους σύμφωνα με το BBC είναι ότι η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πατάξει τη φοροδιαφυγή για πολλά χρόνια, διόρισε ανεξέλεγκτα δημοσίους υπαλλήλους και τους έδωσε πολύ μεγάλους μισθούς δυσανάλογους με τα προσόντα και τις υπηρεσίες τους. Ασφαλώς τόσο το Κέντρο Ελέγχου Όπλων όσο και κάθε λογικός Έλληνας το έχουν διαπιστώσει αυτό και συμφωνούν. Μόλις λοιπόν η διεθνής οικονομία εισήλθε στη γνωστή δυσμενή φάση της η οικονομία της Ελλάδας κατέρρευσε και δεν μπόρεσε να αντέξει το χτύπημα με αποτέλεσμα να καλέσει σε βοήθεια τους διεθνείς δανειστές μας.
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες οικογένειες στην Ελλάδα διαθέτουν ένα μέλος που διορίσθηκε κάπου στο δημόσιο είτε με σύμβαση είτε ως μόνιμο προσωπικό μέσω ενός πολιτικού προσώπου όχι απαραίτητα βουλευτή αφού αυτοί ανέθεταν και υπεργολαβίες σε άλλους φορείς. Οι ίδιοι οι βουλευτές δέχονταν (και δέχονται) αφόρητες πιέσεις από το εκλογικό σώμα που έχει πλέον κακομάθει στο πελατειακό καθεστώς και άρα δεν ήταν οι ίδιοι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Δυστυχώς η χονδροειδής έκφραση «μαζί τα φάγαμε» έχει και κάποια δόση αλήθειας όμως δεν πρέπει να απευθύνεται σε όλους και ιδιαίτερα όχι στους ανέργους που δεν έτυχαν καμίας πολιτικής υποστήριξης. Ασφαλώς οι νέοι άνεργοι που δεν γνωρίζουν ίσως και κανένα πολιτικό θεωρούν την έκφραση αυτή πρόκληση και προσβολή αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι πράγματι κάποιοι τα έφαγαν μαζί απλώς οι άνεργοι «δεν πήραν ποτέ πρόσκληση στο γεύμα».
Έτσι λοιπόν υπάρχουν οι πληβείοι στο Δημόσιο (υπάλληλοι Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) και οι Πατρίκιοι (Υπουργείο Εξωτερικών, Οικονομικών, ΔΕΚΟ κλπ). Κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχουν όλοι οι άλλοι που σήμερα αγωνιούν για το μέλλον του. Οι άθλιοι μισθοί των υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ ίσως και να αυξηθούν αφού οι νέοι διδάκτορες των στρατιωτικών σχολών παίρνουν μισθό περίπου 1000 Ευρώ ενώ απόφοιτοι γυμνασίου των ΔΕΚΟ φτάνουν 3000 Ευρώ μηνιαίως (Αίσχος). Άρα δεν είναι για όλους άσχημο το νέο μισθολόγιο το θέμα είναί ότι όλα τα άλλα μέτρα θα βυθίσουν τους πάντες στη φτώχεια και την κατάθλιψη. Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) θεωρεί ότι μια κοινωνική εξέγερση είναι θέμα χρόνου και ότι πρέπει να αναληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθεί η ασφάλεια των πολιτών που αναμένεται να κινδυνεύσει σε μια τέτοια εξέλιξη.
Τονίζουμε ότι το EKEO δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει όπως σπεύδουν ορισμένοι ανθελληνικά να δηλώσουν αλλά θεωρεί ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει και να μην πτωχεύσει με την προϋπόθεση (α) να απολυθούν μόνο όσοι διορίσθηκαν παράνομα (ιδιαίτερα στο ΥΠΕΘΑ – βλ. σχετικές καταγγελίες του ιδρύματος που θα διαβιβασθούν αν χρειαστεί και στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και (β) να πληρώσουν όσοι χρωστούν στην εφορία άμεσα υπό την απειλή της σύλληψης τους και της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΠΗΓΗ BBC

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.