Σταύρος Κουτρής Σχολή Ευελπίδων ΣΣΕΕμφανίστηκε ο κ. Σταύρος Κουτρής Αντγος ε.α. σε άρθρο του στο ιστολόγιο onalert για να διατυπώσει δημόσια γνώμη για θέματα που προφανώς δεν γνωρίζει καλά (η δεν θυμάται καλά!). Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σταύρος Κουτρής υπήρξε μεταξύ άλλων Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ως υποστράτηγος ενώ στις κρίσεις του 2010 δικαίως δεν μπόρεσε να γίνει Αντιστράτηγος και αποστρατεύτηκε από τον τότε Αρχηγό ΓΕΣ Αντγο κ. Φραγκούλη Φράγκο. Η αποστρατεία αυτή θεωρούμε ότι ήταν δίκαιη και αναμενόμενη αφού υπήρξαν άλλοι πολύ καλύτεροι του που κατέλαβαν τη θέση του Αντιστράτηγου με πολύ σπουδαιότερο έργο από το δικό του (όπως ο σημερινός Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΕΘΑ που κρίθηκαν τότε πολύ καλύτεροι του – Δείτε εδώ).
Χαιρόμαστε που διατυπώνει επιτέλους δημόσια την άποψη του για να την αξιολογήσουμε και να την κρίνουμε.
Αναφερόμενος στον απερχόμενο ΥΕΘΑ (δηλαδή στον κ. Πάνο Μπεγλίτη) ο κ. Σταύρος Κουτρής αναφέρει τα εξής «Τι άφησε;….συντρίμμια σε πολλά επίπεδα, που οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πληρώνουν για πολλά χρόνια, και ένα μεγάλο κενό στη μαχητική ισχύ…»
Οι εκφράσεις του κ. Σταύρου Κουτρή περί του μεγάλου κενού στη μαχητική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων μας είναι μόνο στη φαντασία του και θίγουν την Εθνική μας Υπερηφάνεια. Πως είναι δυνατό ένας Έλληνας απόστρατος υποστράτηγος να δηλώνει δημόσια ότι υπάρχει μεγάλο κενό στη μαχητική ισχύ στις Ένοπλες Δυνάμεις μας; Με ποιο δικαίωμα μειώνει έτσι την εικόνα και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων; Δεν γνωρίζει ότι ο τραυματισμένος στρατιώτης κρύβει τις πληγές του από τον εχθρό και τις περιθάλπει με κάθε μέσο εντός των τειχών; Δεν ήταν ο Αντγος Φραγκούλης Φράγκος τόσο καιρό Αρχηγός ΓΕΣ υπεύθυνος για την μαχητική ισχύ του Στρατού Ξηράς που μας διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρό στρατό και αποτρεπτική ισχύ; Γιατί ο κ. Σταύρος Κουτρής τον εκθέτει έτσι με τα σχόλια του δημιουργώντας κλίμα ανησυχίας στον Ελληνικό Λαό σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο;

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας ο κ. Σταύρος Κουτρής τους δίνει την εξής απαράδεκτη πληροφορία: «Σας υποδέχθηκαν οι ΕΔ με το πλήρες προβλεπόμενο τελετουργικό, θα σας περιβάλλουν άνθρωποι πειθαρχημένοι, που έχουν υιοθετήσει “ετικέτα” συμπεριφοράς, άγνωστη σε άλλους χώρους που βρισκόσασταν μέχρι τώρα, θα σας προσεγγίσουν τα συνήθη υποκείμενα για την προώθηση συγκεκριμένων αντικειμένων, θα σας κολακέψουν οι ιδιοτελείς και θα σας εξυπηρετήσουν οι υποτελείς.».
Ας μάθει ο κ. Κουτρής ότι αυτοί που περιβάλλουν τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας στο ΥΠΕΘΑ είναι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που δουλεύουν μέρα νύχτα για ψίχουλα και ίσως να μη γίνουν ποτέ υποστράτηγοι όπως τα κατάφερε αυτός (όπως τα κατάφερε!) και βέβαια υπάρχει και το πολιτικό προσωπικό δηλαδή το πιο κακοπληρωμένο προσωπικό του Ελληνικού Δημοσίου. Ο κ. Κουτρής έχει πλέον υποχρέωση να υποδείξει και να αποκαλύψει τα συνήθη υποκείμενα, τους κόλακες, τους ιδιοτελείς και τους υποτελείς που θα προσεγγίσουν τους υπουργούς. Οι εν ενεργεία συνάδελφοι του κ. Κουτρή και το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ απαιτούν εξηγήσεις όπως και όλοι εμείς που τον ακούμε να ξεστομίζει τέτοια λόγια (ώστε να μην υπάρξουν σκιές σε αθώους).

Οι αδικίες που διέπραξε ο κ. Σταύρος Κουτρής ως Διοικητής της ΣΣΕ εις βάρος υποψηφίων καθηγητών της ΣΣΕ αποδεικνύονται από τις υπουργικές αποφάσεις που ακύρωσαν πολλές φορές την ψήφο του αποδεικνύοντας παράλληλα την αδυναμία του να κρίνει επιστήμονες. Έχουμε πλήθος στοιχείων και εγγράφων για τη θητεία του κ. Σταύρου Κουτρή ως Διοικητή της ΣΣΕ τα οποία του υποσχόμαστε θα δημοσιεύσουμε με πλήρη ανάλυση ώστε να ενημερωθεί ο Ελληνικός Λαός για το άτομο που τώρα κρίνει τη μαχητική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων με τόσο αρνητικό τρόπο.

Απορρίπτουμε με αγανάκτηση το αρνητικό σχόλιο του κ. Σταύρου Κουτρή για τη μαχητική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων μας και δηλώνουμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε με πολύ σκληρότερα επιχειρήματα όταν το ξεστομίσει ξανά ενώ απαιτούμε να ζητήσει δημόσια συγνώμη τόσο για το σχόλιο αυτό όσο και για τις αδικίες που έγιναν στις εκλογές στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όταν (ατυχώς για πολλούς) υπήρξε Διοικητής της.

Εδώ μπορεί ο κ. Σταύρος Κουτρής να ενημερωθεί πως πρέπει να είναι ένας υποδειγματικός Διοικητής της ΣΣΕ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.